24. tammikuu 2008 07:47 kategoriassa Tuoteuutiset

NOKIAN HAKKAPELIITTA R SUV - UUSI KITKARENGAS KAUPUNKIMAASTUREIDEN KULJETTAJILLE TURVALLISEEN JA NAUTITTAVAAN TALVIAJOONKaupunkimaasturien pohjoismaiset kuljettajat ovat odottaneet kulkuneuvoihinsa luotettavaa nastatonta talvirengasta. Talviekspertti Nokian Renkaat kehitti Nokian Hakkapeliitta R SUV:n, jonka luonne on särmätty vaativiin talvioloihin. SUV-kokoinen uutuus ammentaa samoista innovaatiolähteistä kuin henkilöautojen kitkarengas. Hakkapeliitta R SUV on katumaastureihin räätälöity huipputuote, jolla talvesta selviää erinomaisesti.

Jämäkkyyden ja turvallisuuden hallittu tasapainoPintamalli- ja sekoitusinnovaatiot nostavat Nokian Hakkapeliitta R SUVin jää- ja märkäpidon kitkarenkaiden normaalitason yläpuolelle. Täysin uudessa pohjoismaisessa kumisekoituksessa luonnonkumia täydentää silikan ja rypsiöljyn yhdistelmä. Sekoitus parantaa jää- ja lumipitoa sekä vahvistaa renkaan repimislujuutta.

Talvipito-ominaisuuksien lisäksi renkaan kehitystyössä painotettiin myös ajovakautta ja märkäpitoa. Jämäkkä ja vakaa ajotuntuma on erityisen tärkeä, kun liikutaan suurikokoisella ja raskaalla kaupunkimaasturilla. Pitokynnyksen helppo aistittavuus sekä renkaiden tunnokas ja täsmällinen ohjautuvuus lisäävät auton hallintaa erityisesti liukkaalla talvikelillä.

Maasturikäytössä myös renkaan sivupintojen on oltava kestävät. Nokian Hakkapeliitta R SUV:n kaikissa rengaskoissa on vahva SUV-käyttöön räätälöity kaksinkertainen runkorakenne. Renkaan sivupinnoissa käytetään viillonkestävyydeltään erikoislujaa kumisekoitusta.

Nokian Hakkapeliitta R SUV lunastaa Hakkapeliitta-tuotemerkin peruslupauksen: se on aito talvirengas pohjoisiin oloihin. Tuore SUV-Hakkapeliitta toimii hienosti lumella ja paljaalla tiellä. Se pitää erinomaisesti myös jäisellä ja märällä kelillä.

Alhainen vierinvastus vähentää polttoainekulutustaPohjoismaiset kitkarenkaat saavuttavat yleisesti eri rengastyyppien vierinvastusvertailussa alhaisimmat lukemat. Nokian Hakkapeliitta R SUV pyörii vaivattomasti eli sen vierinvastus on hyvin alhainen. Polttoainekustannukset pienenevät ja hiilidioksidipäästöjä syntyy vähemmän.

Kuten muutkin Nokian Renkaiden valmistamat tuotteet SUV-uutuus valmistetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti ilman haitallisia, syöpävaarallisia öljyjä. Valmistuksessa käytetyt pehmitinöljyt ovat puhdistettuja ja haitattomia.

Kokovalikoima kattaa maasturikaluston tarpeetNokian Hakkapeliitta R SUV sopii lähes kaikkiin citymaastureihin, sillä sen kokovalikoima on markkinoiden mittavin ja monipuolisin. Suurin osa 17 rengaskoosta 16-tuumaisesta 20-tuumaiseen on XL-merkitty: renkaiden kantavuus riittää painavimpiinkin automalleihin.

Uusi SUV-kitkarengas kuuluu R-nopeusluokkaan (max 170 km/h). Vastaavat kilpailevat tuotteet on useimmiten mitoitettu matalampaan Q-nopeusluokkaan (max. 160 km/h).

Nokian Hakkapeliitta R SUV -renkaan vähittäismyynti Pohjoismaissa, Venäjällä ja Nokian Renkaiden muilla tärkeimmillä myyntialueilla alkaa keväällä 2008.


Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj


Tuote-esittely: Nokian Hakkapeliitta R SUV
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaRSUV