24. tammikuu 2008 07:53 kategoriassa Tuoteuutiset

NOKIAN HAKKAPELIITTA -PERHE KASVAA: UUSIA TALVIRENKAITA ERIKOKOISIIN AJONEUVOIHINNokian Renkaiden tuotevalikoima kasvaa kolmella uudella Hakkapeliitta-talvirenkaalla. Henkilöautojen viimeisin talvirengas on nastaton Nokian Hakkapeliitta R, josta esitellään myös katumaastureihin täsmätty SUV-versio. Perinteinen Hakkapeliitta valtaa uudenkin reviirin: talvivetorengas Nokian Hakkapeliitta Truck E on kuorma- ja linja-autorengasperheen esikoinen. Kaikki uudet tuotteet suunnataan yhtiön ydinmarkkinoille Pohjoismaihin ja Venäjälle.

Uutuuksia suunniteltaessa keskityttiin luomaan aitoja talvirenkaita, jotka toimivat turvallisesti ja luotettavasti vaativissa ja vaihtelevissa oloissa märästä vesikelistä kovaan pakkaseen. Ne vastaavat ilmaston lämpenemisen mukanaan tuomiin haasteisiin ja lisääntyviin ääri-ilmiöihin: mukautuvat äkillisiin keli- ja lämpötilamuutoksiin. Kevyesti rullaavina nokialaisrenkaat vähentävät polttoaineenkulutusta ja siten myös haitallisia päästöjä.

Runsaasti pitoa –niukasti päästöjäNokian Hakkapeliitta R:n sivupinnan merkintä ultra low rolling resistance lupaa, että rengas rullaa erityisen tehokkaasti tuhlaamatta energiaa; on taloudellinen ja ympäristöystävällinen.

40 000 kilometrin ajossa autoilija voi vähentää bensiinin kulutusta jopa 200 litraa, mikä tuottaa 1,45 euron litrahinnalla liki 300 euron säästön. Vastaavasti hiilidioksidikuorma kevenee 480 kiloa. Myös muut ilmanlaatua heikentävät haittapäästöt pienenevät.

Nokian Hakkapeliitta R:n vierinvastusta ei ole pienennetty pito-ominaisuuksia vähentämällä. Renkaan jarrutuskyky on edeltäjää parempi jäisellä, lumisella ja erityisesti märällä tiellä. Märkäpito onkin kehittynyt olennaisesti patentoitujen pumppulamellien ansiosta. Entisestään kohentuneet pito-ominaisuudet saadaan aikaan uudistetulla pohjoismaisella talvisekoituksella.

Uutuus kuuluu R-nopeusluokkaan (170 km/h), joka on korkeampi kuin useimmissa kilpailijatuotteissa. Markkinoiden laajin kokovalikoima tarjoaa 44 kokoa 13-tuumaisesta renkaasta 20-tuumaiseen asti.

Nokian Hakkapeliitta R:n kuluttajakauppa alkaa rengasliikkeissä syksyllä 2008.

Nokian Hakkapeliitta R SUV – uusi kitkarengas kaupunkimaastureiden kuljettajilleKaupunkimaasturien kuljettajat Venäjällä ja Pohjoismaissa ovat odottaneet kulkuneuvoihinsa luotettavaa nastatonta talvirengasta. Katumaastureihin räätälöity kitkarengas Nokian Hakkapeliitta R SUV ammentaa samoista innovaatiolähteistä kuin henkilöautoihin tarkoitettu tuote. Pintamalli- ja sekoitusinnovaatiot nostavat Nokian Hakkapeliitta R SUVin jää- ja märkäpidon kitkarenkaiden normaalitason yläpuolelle.

Kehitystyössä korostettiin myös ajovakautta. Jämäkkä ja vakaa ajotuntuma on erityisen tärkeä suurikokoisella ja raskaalla kaupunkimaasturilla liikuttaessa. Myös Nokian Hakkapeliitta SUVin vierinvastus on alhainen ja rengas rullaa keveästi, polttoainetta säästäen.

Nokian Hakkapeliitta R SUV sopii lähes kaikkiin citymaastureihin, sillä sen kokovalikoima on markkinoiden mittavin 16-tuumaisesta 20 tuuman renkaaseen asti.

SUV-uutuus kuuluu R-nopeusluokkaan (max 170 km/h). Vastaavat kilpailijatuotteet on useimmiten mitoitettu matalampaan Q-nopeusluokkaan (max. 160 km/h). Renkaan vähittäismyynti Pohjoismaissa, Venäjällä ja muilla tärkeimmillä myyntialueilla alkaa keväällä 2008.

Hakkapeliitta-renkaita myös raskaan kaluston ammattilaisilleNokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden ja Venäjän kuorma-auto- ja linja-autoliikenteen ammattikuljettajille, jotka arvostavat pitoa ja ajovakautta. Jatkossa Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperhe täydentyy monipuolisin tuottein.

Rahtiliikenteeseen, busseihin, erikoiskuljetuksiin ja puutavara-autoihin tarkoitettu Nokian Hakkapeliitta Truck E (Extreme) –rengas on vuosien suunnittelutyön tulos, jossa kiitettävä pito yhdistyy erinomaiseen kulumiskestävyyteen.

Hakkapeliitta-talvivetorengas on taloudellinen ja ympäristöystävällinen. Se rullaa keveästi, mikä säästää polttoainekuluja. Kuten muutkin Nokian-merkkiset renkaat rengas on valmistettu ilman luontoa kuormittavia, haitallisiksi luokiteltuja korkea-aromaattisia öljyjä (high aromatic oils).

Nokian Hakkapeliitta Truck E:n myynti alkaa elokuussa Pohjoismaissa ja Venäjällä.


Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj