21. syyskuu 2016 14:54 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakkapeliitta 8 –nastarengasykkössijalle Tekniikan Maailman perinteisessä talvirengasvertailussa

Tiedote 21.9.2016

Nokian Hakkapeliitta 8 –nastarengas ykkössijalle Tekniikan Maailman perinteisessä talvirengasvertailussa

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas ja Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarengas jatkoivat edellistalvilta tuttua vakuuttavaa testimenestystään Tekniikan Maailman (17/2016) perinteisessä talvirengasvertailussa. Moninkertainen testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 8 oli jaetulla kärkipaikalla nastarengassarjassa ja Nokian Hakkapeliitta R2 sijoittui hienosti kitkarengastestin kakkoseksi niukimmalla mahdollisella 0,1 pisteen erolla ykköspaikasta.

Nokian Hakkapeliitta 8 – helppoa hallintaa ääritilanteissa

Tekniikan Maailman (17/2016) arvion mukaan Nokian Hakkapeliitta 8 on jäällä loistava ja edelleen markkinoiden ykkönen. ”Nokian Hakkapeliitta 8 tarjoaa erityisesti hienon pitkittäispidon, ja jarrutusmatkat ovat lyhyitä. Nastat purevat hyvin ja hallinta on ääritilanteissa helppoa. Lumella käytös on rauhallista ja loogista eikä yllätä missään tilanteissa”, TM toteaa. Sulalla asfaltilla Nokian Hakkapeliitta 8 käyttäytyy loogisesti ja rauhallisesti helpottaen ajoa ääritilanteissa.

Nokian Hakkapeliitta 8 on suunniteltu tositalveen. Renkaan jarrutuspito on lehden arvion mukaan märällä ja kuivalla asfaltilla nastarenkaiden keskitasoa sekä ohjautuvuus väistöissä hidasta. Pito jäällä ja ajettavuus kaikissa talviolosuhteissa on lehden mukaan huippuluokkaa.

Nokian Hakkapeliitta R2 – erinomainen lumipito ja testin alhaisin vierintävastus

Tekniikan Maailman (17/2016) kitkarengasvertailussa Nokian Hakkapeliitta R2 sijoittui kakkossijalle erinomaisen lumipitonsa ja erityisen alhaisen vierintävastuksensa ansiosta. ”Nokian Hakkapeliitta R2 toimii jäällä ja lumella erinomaisesti. Jäällä renkaan maksimaalinen pito ei ole aivan huippua, mutta rengas on helppo hallittava ja ohjautuu rauhallisesti myös luistossa. Lumella Nokian tarjoaa hienon jarrutus- ja vetopidon, ja ääritilanteissa rengas ohjautuu vakaasti ja loogisesti”, TM arvioi.

Vaikka renkaan ohjautuvuus voi olla nopeissa tilanteissa hidasta, hallinta on kuitenkin helppo säilyttää. ”Nokian Hakkapeliitta R2 on hiljainen rengas ja sen vierintävastus on erityisen alhainen”, toteaa TM.

Talvirenkaiden ominaisuuksia arvioitiin 15 eri kategoriassa, joista suurimman painoarvon saivat ominaisuudet jäällä ja lumella. Myös suorituskyky märällä ja kuivalla asfaltilla sekä taloudellisuus ja mukavuus kuuluivat vertailun arviointikriteereihin. Vertailtujen renkaiden rengaskoko oli 205/55 R16 ja testissä oli mukana kymmenen nastarengasta ja yksitoista kitkarengasta.

Testimenestystä myös Venäjältä ja Ruotsista

Nokian Hakkapeliitta 8 nousi testivoittoon Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin (9/2016) vertailussa. Lehti testasi nastarenkaita koossa 195/65 R15. Nokian Hakkapeliitta 8:ssa on testin paras jääpito ja erittäin matala polttoaineenkulutus. Rengas myös ohjautuu loistavasti, Za Rulem arvioi. Venäläislehden testiryhmä suosittelee myös Nokian Nordman 5 – rengasta. Loistava pito lumella, luotettavuus jäällä sekä matala polttoaineenkulutus kuuluivat renkaan parhaisiin ominaisuuksiin.

Ruotsalainen Vi Bilägare-autolehti (13/2016) testasi kahdeksan pohjoisiin oloihin suunnattua nastatonta talvirengasta koossa 205/55 R16. Lehden mukaan testissä toiseksi sijoittuneen Nokian Hakkapeliitta R2:n loistava jääpito tekee renkaasta erittäin turvallisen ajettavan. Testin alhaisin vierintävastus, paras lumipito, ja vakaa ohjautuvuus takaa, että Nokian Hakkapeliitta R2 on erittäin hyvän valinta pohjoiseen talveen.

Lisää testimenestyksestä: www.nokianrenkaat.fi/testimenestys

Nokian Hakkapeliitta 8
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta8                    
Katso tuotevideo: http://youtu.be/AtA3xCcYc4A

Nokian Hakkapeliitta R2
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2 
Katso tuotevideo: http://youtu.be/5hBhSeB_wf8

Tutustu Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaisiin
www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat

Verkkoportaali: Nokian Hakkapeliitta 80 v. – vaativien talvikelien voittaja
https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/hakkapeliitta-80v/

Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 - Vierintävastukseltaan maailman ensimmäinen A-luokan talvirengas
www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/huippuluokan-vihreaa-talvirengasteknologiaa-sahkoautoihin-nokian-renkaat-kehitti-vierintavastukselta/

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,
Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
[email protected]

 Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc