Nokian Hakkapeliitta 7 SUV – varmaa pitoa, jämäkkää kestävyyttä

11. tammikuu 2010 08:06 kategoriassa Tuoteuutiset
Testivoittajan isoveli hurmaa maastossa ja maantiellä

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV – varmaa pitoa, jämäkkää kestävyyttäVaihtelevissa talvikeleissä viihtyvät kaupunkimaastureiden kuljettajat saavat pidoltaan ja ajovakaudeltaan ylivertaisen vaihtoehdon, kun Nokian Renkaat tuo markkinoille Nokian Hakkapeliitta 7 SUV –nastarenkaan. Uutuusrenkaassa pettämätön pito yhdistyy poikkeukselliseen kestävyyteen ja tarkkaan, nautinnolliseen ajotuntumaan. Kovaan käyttöön suunniteltu Hakkapeliitta-talvirengasperheen edistyksellinen tulokas jatkaa suvun vahvoja perinteitä ja edustaa Nokian Renkaiden kovinta ydintä: maailman johtavaa talvirengasosaamista.

Rakenteeltaan jämäkkä uutuusrengas tuntee ja hallitsee suvereenisti pohjoisen talven kaikki olomuodot ja nopeat lämpötila- ja kelivaihtelut kuivasta pakkasesta lumimyräkkään ja piiskaaviin sateisiin. Täysiverisessä SUV-renkaassa on hyödynnetty menestyksekkäästi samoja oivalluksia ja teknisiä ratkaisuja kuin testivoittoja kahmineessa henkilöautojen uutuusrenkaassa Nokian Hakkapeliitta 7:ssä. Talvirengastekniikan modernit edelläkävijät tunnistaa veljeksiksi ulkonäön lisäksi lukuisista yhteisistä innovaatioista.

Ainutlaatuista pitoa, pehmeää menoa

Ainutlaatuisen talvipidon ja pehmeän tiekosketuksen takaa Air Claw Technology – täysin uuden nastaratkaisun ja kuviopalojen etureunojen pisaranmuotoisten ilmavaimentimien saumaton yhteistoiminta. Innovaatio muistuttaa hyvien juoksutossujen kantavaimennusta: renkaan ilmareiät pehmentävät ja vaimentavat nastan iskua tiehen ja samalla vähentävät nastan värähtelyä tiekosketuksessa. Ilmavaimennintekniikka vähentää myös tienkulumaa, hiljentää renkaan ääntä ja parantaa nastojen kestoa.

Monisärmäinen ja jämäkkä, aivan uusi leveä ankkurinasta tehostaa sekä pitkittäis- että sivuttaispitoa kun ajetaan liukkaalla alustalla. Aikaisemmista Hakkapeliitta-renkaista tuttu karhunkynsi pitää nastan kohtisuorassa jännittämällä kuviopalan optimaalisesti jarrutustilanteessa. Joustavan ja turvallisen ajonautinnon takuuinnovaationa toimii myös uuden sukupolven Eco Stud System, nastatyyny joka tehostaa nastan toimintaa ja vaimentaa nastan iskeytymistä tiehen.

Sohjokiilat maksimoivat sivuttaispidon

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV:n kehittämisessä hyödynnettiin Hakkapeliitta-suvun maineikkaita edeltäjiä, mutta myös viimeisimpiä SUV-automalleja. Tuotekehityseksperttien tiivis tutkimustyö ja omissa testikeskuksissa Ivalossa ja Nokialla tehty tinkimätön testaus vakuutti, että tuore SUV-Hakkapeliitta kykenee optimaalisesti hyödyntämään uusia ajohallintajärjestelmiä ja siten tuomaan lisäturvaa ja etenemiskykyä vaativiin olosuhteisiin.

– Suorituskykyisissä ja raskaissa SUV-autoissa tasapainoisten pito-ominaisuuksien hallinta on olennaista. SUV-autonsa ominaisuuksista nauttiva kuljettaja kaipaa erityisesti luotettavaa sivuttaispitoa, jotta korkean ajoneuvon ohjautuvuus ja vakaus säilyvät myös nopeissa ääritilanteissa. Nokian Hakkapeliitta 7 SUV:n erinomaista sivuttaispitoa parantavat renkaan olkapäiden maasturikäyttöön räätälöidyt porrastetut sohjokiilat, jotka leikkaavat tehokkaasti lunta ja sohjoa renkaan ja tienpinnan välistä, Nokian Renkaiden tuotekehitysjohtaja Teppo Huovila kertoo.

Vakaa, tarkka ja jämäkkä ajonautinto

Urheilullinen pitovirtuoosi kantaa ja hallitsee suuret pyöräkuormansa vakaasti ja konstailemattomasti jäisellä ja märällä kelillä. Se toimii erinomaisesti myös lumella ja paljaalla tiellä. Ääritilanteissakin vakuuttavan pidon lisäksi laadukkaan SUV-renkaan ajotuntuma on tarkka, looginen ja tasapainoinen. Täsmällisyys, herkkyys ja rauhallisuus säilyvät vaikeimmissakin tilanteissa ja oloissa. Miellyttävää ajotuntumaa täydentää hiljainen ajoääni.
Kestävä ja moderni kaksinkertainen runkorakenne tuo tarvittavaa jämäkkyyttä liikkumiseen, olipa kyse etenemisestä maaseudun roudan puraisemilla sorateillä tai matkaamisesta kaupungin ajoittain liukkailla valtaväylillä.

Aggressiivisen pintakuvion tiheä ja teräväsärmäinen zig zag –lamellointi lisää pitoreserviä. Pinnan keskialue on melko sidottu, mikä kohentaa renkaan ajokäytöstä paljaalla asvaltilla. Olka-alueet ovat melko suorat ja tehokkaasti porrastetut. Nastat on jaoteltu renkaaseen leveästi. Pintamalligeometrian ansiosta rengas ei tukkeudu lumesta tai sohjosta vaan puhdistuu helposti ja kykenee etenemään vaivattomasti myös syvässä lumessa vaikeakulkuisilla metsä- ja mökkiteillä.

Sivutörmäyssuoja tuo lisäkestävyyttä

Maasturikäytössä myös renkaan sivupintojen tulee kestää viiltoja ja pistoja. Monikäyttöisen Nokian Hakkapeliitta 7 SUV:n kestävyyttä parantaa sivutörmäyssuoja. Sivupinnan ripamainen, ylös nostettu elementti tukevoittaa rakennetta ja tarjoaa suojaa mekaanisia iskuja vastaan.

Uutuuden kumisekoitus on sovitettu SUV-autojen talvikäyttöön. Hyvin kulutusta kestävässä luonnonkumin ja silican sekoituksessa on käytetty myös rypsiöljyä, joka lisää jääpitoa ja repimislujuutta; rengas sietää hyvin esimerkiksi teräväsärmäisten kivien lähentelyä.

Turvallisuutta ja tietoa renkaan kunnosta

Kulutuspinnan varoittimet tuovat käyttömukavuutta ja lisäävät turvallisuutta. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) kertoo numeroin, montako millimetriä renkaan pääurissa on kulutuspintaa jäljellä. Kulumisvaroitin kuuluu kaikkien Nokian-merkkisten renkaiden vakiovarusteisiin. Renkaan keskipinnassa olevat numerot ilmaisevat kulutuspinnan pääurien syvyyden millimetreinä. Numerot kuluvat pois sitä mukaa, kun rengas kuluu.

Lumikidetunnus viestii niin ikään renkaan talviturvallisuudesta. Se säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti. Lumikiteen kuluttua pois autoilijan on syytä hankkia uudet talvirenkaat riittävän turvallisuuden varmistamiseksi. Turvalliseen talviajoon tarvitaan vähintään 4–5 millimetriä uransyvyyttä.

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV:n kokovalikoima kattaa alkuvaiheessa 21 nimikettä 16-tuumaisesta 21-tuumaiseen asti.

Nastallisen SUV-uutuuden vähittäismyynti alkaa keväällä 2010 Nokian Renkaiden avainmarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Venäjällä, Ukrainassa, Kazakstanissa ja Valko-Venäjällä.

Ominaisuudet:
• Huippuluokan pito vaihtelevissa olosuhteissa
• Vakaa ja jämäkkä ajotuntuma
• Vaativaan SUV-käyttöön optimoitu kestävä rakenne

Kuvia: www.nokiantyres.com/hakkapeliitta7SUV

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj, Tuotekehitysjohtaja Teppo Huovila, puh. 010 401 7701, teppo.huovila(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi