31. tammikuu 2000 13:00 kategoriassa Tuoteuutiset

NOKIAN HAKKAPELIITTA 2 YHDISTÄÄ KITKARENKAAN JA NASTARENKAAN PITO-OMINAISUUDET


Nokian Hakkapeliitta 2 on ensimmäinen henkilöauton talvirengas, jossa on onnistuttu yhdistämään kitka- ja nastarenkaan tärkeimmät turvallisuuteen vaikuttavat piirteet. Uudessa Nokian Hakkapeliitta 2:ssa ovat mukana sekä nasta- että kitkarenkaan pito-ominaisuudet. Kyseessä on markkinoiden turvallisin nastarengas.

Kitkarenkaan pito perustuu tehokkaaseen kitkakumiseokseen ja runsaaseen lamellointiin. Nämä ominaisuudet ovat mukana Nokian Hakkapeliitta 2:ssa ja niihin on lisäksi yhdistetty täysin uudenlainen nastatekniikka.

Jäällä tehdyt pitokokeet osoittavat, että Nokian Hakkapeliitta 2:n jarrutusmatka on noin 10% lyhyempi kuin edeltäjällään ja ABS-jarruilla varustetuissa autoissa jarrutusmatka on jopa 15% lyhyempi.

Suurin haaste renkaan kehitysvaiheessa on ollut nastojen yhdistäminen pehmeähköön kitkakumiseokseen ja runsaaseen lamellointiin. Nokian Hakkapeliitta 2:ssa on ennätykselliset 1700 lamellia eli lähes kaksi kertaa enemmän kuin Nokian Renkaiden edellisessä nastarenkaassa. Runsas lamellointi antaa aiempaa paremman pidon myös lumella. Uudenlaisen laajarunkonastan ja sen joustavan kiinnityksen ansiosta nasta silti pysyy paikallaan ja nastaääni on vaimeampi.

Nokian Hakkapeliitta 2 on paitsi suunniteltu pohjoisiin oloihin myös valmistettu ja testattu Pohjoismaissa. Kuten kaikki nyt markkinoille tuotavat uutuusrenkaat, myös Nokian Hakkapeliitta 2 sisältää Nokian Renkaiden kehittämän kulumisvaroittimen, jonka ansiosta autoilija voi itse tarkkailla renkaidensa kuntoa. Uutuusrengasta valmistetaan 17 suosituimmassa rengaskoossa.

Lisätietoja:
Nokian Renkaat Oyj, tuotekehitysjohtaja Antero Juopperi,
puh. 03-340 7701