28. syyskuu 2012 09:36 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakkapeliitoille testivoitot Tekniikan Maailman ja Tuulilasin talvirengastestissäMoninkertainen testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 7 valloitti mestaruuden Tuulilasin (13/2012) tuoreessa talvirengasvertailussa. Myös Tekniikan Maailman (17/2012) testissä tuloksena oli kultaa. Hakkapeliitta 7 oli jaetulla ykkössijalla nastarengassarjassa ja Hakkapeliitta R omaa luokkaansa kitkarengaskategoriassa.

Tuulilasin mukaan Hakkapeliitta 7 pärjää parhaiten perinteisissä talvisissa olosuhteissa. ”Yllätyksetön ja tasapainoinen käytös erilaisissa ajotilanteissa on Nokian parasta antia. Ominaisuudet ovat tasapainossa, ja ne säilyvät samanlaisina kautta linjan. Pidon rajat ovat loivat, joten luistot alkavat rauhallisesti”, lehti kirjoittaa. Tuulilasi testasi yhteensä kahdeksan kokoluokan 205/55 R16 nastarengasta.

”Parhaat mahdolliset talviajo-ominaisuudet”Tekniikan Maailman suuressa talvirengasvertailussa Hakkapeliitta-talvirenkaat valtasivat ykkössijat sekä nastarengas- että kitkarengassarjassa. Tekniikan Maailman mukaan Nokian on ykköstuote niille, jotka edellyttävät renkailtaan parhaita mahdollisia talviajo-ominaisuuksia.

”Nokian (Hakkapeliitta 7) on parhaimmillaan jäisillä ja lumisilla teillä. Sen pito ja erityisesti rauhallinen ajettavuus liukkaissa olosuhteissa olivat erinomaiset. Parasta renkaassa on yllätyksetön ohjautuvuus rankimmissakin väistöissä ja muissa äkkitilanteissa”, Tekniikan Maailma toteaa arvostelussaan. Testissä oli mukana kaksitoista nastarengasta koossa 205/55 R16.

Nastattomien talvirenkaiden eli kitkarenkaiden sarjassa Nokian Hakkapeliitta R nappasi testivoiton. TM ylistää, että Hakkapeliitta R on jäällä ja lumella erinomainen kitkarengas ja pystyy haastamaan jopa heikoimmat nastarenkaat. ”Parasta on sen helppo ajettavuus. Rengas ohjautuu jäällä jopa pienessä luistossa, mikä on kitkarenkaalle epätavallista”. Kiitosta saa myös hiljainen melutaso ja koko testin matalin vierintävastus. Kitkarengasvertailussa testattiin kahdeksan kokoluokan 205/55 R16 nastatonta vaihtoehtoa.

Vertailurenkaana Tekniikan Maailman pohjoismaisia talvirenkaita koskeneessa testissä oli mukana myös Keski-Euroopan olosuhteisiin suunnattu nopean ajon kitkarengas Nokian WR D3. Leudompiin keleihin suunnatun renkaan pito lumella oli lähes vertailukelpoinen pohjoismaisten kilpakumppanien kanssa, märällä asfaltilla uusi Nokian WR D3 oli täysin ylivoimainen.