31. maaliskuu 2010 08:47 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka-kesärenkaille useita testivoittojaKesärenkaat Nokian Hakka H ja Nokian Hakka Z ovat keränneet testivoittoja sekä Suomessa että ulkomailla. Suomessa Nokian Hakka H ja Nokian Hakka Z nappasivat ykkössijan Tekniikan Maailman kesärengastestissä. Renkaat voittivat myös ruotsalaisen Auto, Motor & Sportin, norjalaisen Motor -lehden sekä venäläisen autolehti Za Rulemin kesärengastestit. Lisäksi Nokian Hakka i3 voitti Auto Center -lehden testin Ukrainassa.

Tasaisen laadukkaat ominaisuudet nostivat Nokian Hakka H:n Tekniikan Maailman (5/2010) uusimman H-nopeusluokan (210 km/h) kesärengastestin ykköseksi. Testivoiton kruunasi koko joukon matalin vierintävastus.

”Nokian Hakka H on rauhallinen ajettava ja reagoi sopivan nopeasti ja tarkasti ääritilanteissa. On harvinaista, että renkaasta löytyy samalla huippuluokan märkäpito, helppo hallittavuus ja vieläpä mukava ja meluton ajettavuus”, Tekniikan Maailma hehkuttaa.

Vertailussa oli 12 kesärengasta kokoa 205/55 R16 H. Testissä Nokian Hakka H oli tasaisen vahva kaikilla osa-alueilla. Eri osa-alueista huippupisteet napsahtivat meluttomuudesta ja vierintävastuksesta. Tekniikan Maailma toteaakin lyhyesti: Erinomainen suoritus.

Moitittavaa tai huonoa ei Nokian H-nopeusluokan kesärenkaasta löytynyt lainkaan.

Samassa testissä H-nopeusluokan renkaiden kanssa oli mukana myös Y-nopeusluokan (300 km/h) Nokian Hakka Z rengaskokoa 225/40 R18. Nokian Hakka Z:n yleisarvosana oli koko testin paras eli 9,1. Ajo-ominaisuuksia kuten ajettavuutta, väistöä ja jarrutusta testattiin märällä ja kuivalla asvaltilla. Näissä kokeissa 18-tuumainen Nokian Hakka Z oli omaa luokkaansa päihittäen kaikki parhaatkin 16-tuumaiset H-nopeusluokan renkaat.

Venäjän suurin autolehti Za Rulem vertaili niinikään H-nopeusluokan kesärenkaita kokoa 185/60 R 14. Yhdeksän renkaan vertailutestin voittajaksi nousi Nokian Hakka H, josta lehti totesi ”rengas ilman heikkouksia”.

Nokian Renkaiden kesärenkaiden menestys jatkui Keski-Euroopan suurimmassa rengastestissä, jossa saksalainen ADAC testasi 19 H-nopeusluokan kesärengasta kokoa 185/65 R 15. Tuloksena oli jaettu ykkössija.