8. syyskuu 2017 10:06 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Nokian Hakka Black 2 ja Nokian Hakka Black 2 SUV– nautinnollista menoa pohjoisen kesäteille

Uusi Nokian Hakka Black 2 –kesärengas hallitsee nautinnollisen tasapainoisesti pohjoisen kesän ankarat vaatimukset. Äärimmäisen vakaa ajotuntuma ja looginen ohjautuvuus pääsevät oikeuksiinsa uraisilla teillä, nopeissa kaistanvaihdoissa. Nokian Renkaiden kehittämä Dynamic Grip -konsepti pitää huolen, että nopeaan ja urheilulliseen ajoon suunnitellun renkaan kosketuspinta tiehen säilyy täsmällisenä ja tarkkana niin sateen liukastamalla asvaltilla kuin vauhdikkaassa kaarreajossa.

Uusi Nokian Hakka Black 2 SUV –kesärengas

Isompiin katumaastureihin suunnatun Nokian Hakka Black 2 SUV:n vakaa ja helppo ajotuntuma miellyttää suorituskykyisen SUV:n omistajaa. Eteneminen on tehokasta ja luonnollisen sujuvaa olipa kyse kaupungin katuvilinästä tai maaseudun kumpuilevasta soratiestä. Jämäkkä rakenne ja Aramid-vahvennetut sivupinnat tuovat kaivattua kestävyyttä torjumalla matkantekoa kampittavat iskut ja viillot.

Nopeaan ajoon suunniteltu Nokian Hakka Black 2 edustaa UHP-kategoriaa, henkilöauton renkaiden kovinta kastia. Sen laajaan kokovalikoimaan kuuluu 40 tuotetta 17-tuumaisesta 21-tuumaiseen, nopeusluokissa V ( 240 km/h), W ( 270 km/h ) ja Y ( 300 km/h). Tehokasta voimaa huokuvan Nokian Hakka Black SUV:n 29 tuotteen kokovalikoima kattaa tuumakoot 17-22. Useimmat koot ovat XL-merkittyjä, eli niiden kantavuus on korkein mahdollinen. Uutuustuotteet ovat rengasliikkeissä kuluttajien saatavilla keväällä 2018.

Uuden sukupolven tuotteet täydentävät pohjoismaisten kuluttajien arvostaman monipuolisen Hakka-kesärengasperheen, joka on kehitetty ja testattu erityisesti pohjoisen teillä viihtyville autoilijoille. Ympäristöystävällinen Nokian Hakka Green 2 ja märän tien mestari Nokian Hakka Blue 2 ovat molemmat tuttuja testivoittajia. Lehtitestien kärkitiloja hallitsevan Hakka-kesärengasperheen tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Venäjä.

Dynamic Grip -konsepti varmistaa tasapainoisen tiekosketuksen

Pohjoisen vaihtuvat kesäkelit ja epätasaiset tienpinnat ovat kuljettajalle ja laadukkaalle kesärenkaalle haastavat. Yli kolmen vuoden tiiviissä kehitystyössä kiinnitettiin erityishuomio turvalliseen ja hallittuun ajokäytökseen pohjoisen karkeilla ja uraisilla teillä kovissakin nopeuksissa.

- Nokian Hakka Black 2:n ja Hakka Black 2 SUV:n tasapainoisen ja tarkan tiekosketuksen takaa uniikki Dynamic Grip -konsepti. Kuljettaja tuntee kuinka rengas pitää, sopeutuu epätasaisuuksiin ja reagoi viipymättä ohjausliikkeisiin varsinkin märällä tiellä, mikä on ehdoton edellytys kun liikutaan turvallisesti esimerkiksi äkillisissä väistötilanteissa. Dynamic Grip -konseptissa yhdistyvät uuden sukupolven pintamalli, monikerrosrakenne ja vaihtelevissa keliolosuhteissa huippupidon varmistava kumiseos, kertoo Nokian Renkaiden kehityspäällikkö Jarno Röytiö.

Vaativassa kehitystyössä hyödynnettiin tietokonemallinnusta ja suurnopeuskameraa kattavien laboratorio- ja indoor-testien lisäksi. Kenttätestaus aidoissa olosuhteissa toteutettiin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kovavauhtisten ääritilanteiden vaatimat ominaisuudet viimeisteltiin Saksan ja Espanjan high speed –testiradoilla. Testaustyöhön toi oman kokemuksensa myös F1-maailmanmestari Mika Häkkinen.

Uusi tyylikäs pintamalli – enemmän ajomukavuutta ja hallittavuutta

Tyylikäs epäsymmetrinen pintamalli lisää ajomukavuutta ja tekee uutuustuotteista tarkasti ohjautuvia. Pintamallia hallitsevat kolme leveää ja jämäkkää pääripaa, jotka parantavat erittäin vakaan pintamallin ohjautuvuutta.

Keskialueen pitkittäisripojen syvät, tietokoneoptimoidut Hydro Canyon -urat varastoivat tehokkaasti vettä sateen piiskaamalla tiellä. Uransuiden avonainen muotoilu kiihdyttää veden virtausta leveisiin ja kiillotettuihin pääuriin, jotka ohjaavat veden pois renkaan ja alustan välistä torjuen täysteholla aina vaarallista vesiliirtoa.

Sisäolkapää on voimakkaasti sidottu. Tämä jäykistää pintamallia ja takaa oivallisen ajovakauden myös kuoppaisilla ja uraisilla reiteillä. Rivassa lähimpänä ulko-olkapäätä ei ole läpileikattuja uria eli lamelleja, mikä varmistaa hyvän hallittavuuden. Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämästä löytyvät golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Silent Groove Design -keksintö hillitsee tehokkaasti ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua.

Monikerrosrakenne maksimoi pidon

Kovaan käyttöön, korkeampiin nopeuksiin räätälöity kulutuspinta koostuu useasta erilaisesta kumisekoituksesta. Ainutlaatuisessa kulutuspintasekoituksessa funktionaaliset molekyyliketjut ja polymeerit muodostavat tiheän verkkomaisen rakenteen, joka takaa edellistä rengassukupolvea paremman pidon ja kestävyyden. Vahva ja joustava kumisekoitus parantaa pitoa niin alkukevään varhaisina aamuina kuin syksyn pimetessä. Monikerrospintarakenne myös alentaa vierintävastusta, minkä ansiosta uusi Nokian Hakka Black 2 ja Nokian Hakka Black 2 SUV rullaavat kevyesti polttoainetta säästäen.

- Täysin uudella pintamallilla ja rakenteella onnistuimme luomaan renkaaseen kosketuskuvion, jonka ansiosta tuntuma tiehen on looginen ja yllätyksetön erilaisilla tienpinnoilla satoi tai paistoi. Aikaisempaa tasaisempi ja dynaamisempi kosketus merkitsee erinomaista pitoa, enemmän ajokilometrejä ja varmistaa myös renkaan tasaisen kulumisen, kehityspäällikkö Röytiö sanoo.

Nokian Hakka Black 2 SUV - hallittua ja vakaata suorituskykyä

Kestävyydeltään oivallisen, urheilullista tyylikkyyttä henkivän Nokian Hakka Black SUV:n moderni epäsymmetrinen pintamuoto tukee täydellisesti suorituskykyisen renkaan vakaata ajokäytöstä. Vankka ulkopuolen ja sisäpuolen olka-alue yhdistyy massiivisiin palakuvioihin, jotka on sidottu toisiinsa pitkittäisillä rivoilla.

Henkilöautoihin räätälöityä pintamallia leveämpi keskiripa tuo tarpeellista lisävakautta raskaampiinkin menopeleihin. Ohjaustuntuma on täsmällinen ja nopea painavallakin kuormalla. Kaarteissa kaivattua johdonmukaista käsiteltävyyttä parannetaan jämäkällä ja leveällä ulko-olkapäällä ja epäsymmetrisillä, viistetyillä urakulmilla. Pohjoisen vaihtelevien tieolosuhteiden vaatima kestokyky optimoidaan vahvalla kaksinkertaisella runko- ja teräsvyörakenteella, johon yhdistetty jäykkä saumaton nylonvyö ja uusi vaativaa kulutusta kestävä kulutuspintasekoitus.

Aramid-sivupinnat maksimoivat kestävyyden

Katumaasturikäytössä mahdolliset renkaan vaurioitumiseen johtavat iskut kohdistuvat useimmiten renkaan sivupintaan. Kaikissa Nokian Hakka Black 2 SUV -renkaissa on Aramid-vahvistetut sivupinnat, kuten muissakin Nokian Renkaiden SUV-tuotteissa. Tällä uniikilla ratkaisulla saadaan

SUV-renkaille parempi kesto iskuja ja pistoja vastaan. Kulutusta ja viiltoja poikkeuksellisen hyvin kestävä sivupintasekoitus sisältää äärimmäisen vahvaa luotiliiveistäkin tuttua aramid-katkokuitua.

Kulutuspinnassa on luonnollisesti Nokian Renkaiden patentoiman uransyvyysmittarin (DSI – Driving Safety Indicator) lisäksi myös vesiliirtovaroitin. Sivupinnasta löytyy Nokian Hakka ID -logo, joka kertoo että uutuustuotteet soveltuvat erityisesti pohjoisen kesäteille.

Nokian Hakka – ainutlaatuinen pohjoinen konsepti

Nokian Hakka -kesärengasperhe on räätälöity pohjoisen olosuhteisiin. Pohjoisen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Vaihtelevat kesäkelit on huomioitu Hakka-kesärenkaiden kumisekoitusten ja rengasrakenteiden kehitystyössä. Hakka-kesärenkaat käyttäytyvät yllätyksettömästi keväästä syksyyn, kestävät hyvin kulumista ja heikkoja tieolosuhteita. Kaikki Nokian Hakka -kesärenkaat ja Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat ovat Hakka-turvan piirissä. Hakka-turva, joka on voimassa yhden vuoden renkaan ostopäivästä, korvaa korjauskelvottomaksi vaurioituneen renkaan veloituksetta.

Nokian Hakka Black 2 – Viileää suorituskykyä (Cool Performer)

  • Äärimmäisen vakaa ääritilanteissa
  • Maksimaalista mukavuutta
  • Nautinnollisen tarkka tuntuma märällä ja karkealla tiellä

Nokian Hakka Black 2 SUV – Tough Cool Performer

  • Hallitut ja vakaat käsittelyominaisuudet
  • Erinomaisen miellyttävä ajotuntuma
  • Äärimmäistä kestävyyttä tuovat Aramid-vahvistetut sivupinnat

Dynamic Grip -konsepti. Tarkka ja täsmällinen ohjaustuntuma. Rengas pitää, sopeutuu epätasaisuuksiin ja reagoi viipymättä ohjausliikkeisiin. Optimaalinen tiekosketus maksimoi myös ajomukavuuden ja kestävyyden. Dynamic Grip -konseptissa yhdistyvät uuden sukupolven pintamalli, monikerrosrakenne ja vaihtelevissa keliolosuhteissa huippupidon varmistava kumiseos.

Hydro Canyon -urat. Erinomainen vesiliirronvastustuskyky. Keskialueen pitkittäisripojen syvät, tietokoneoptimoidut urat varastoivat tehokkaasti vettä. Uransuiden avonainen muotoilu kiihdyttää veden virtausta leveisiin ja kiillotettuihin pääuriin, jotka ohjaavat veden pois renkaan ja alustan välistä.

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Keksintö hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulumiskestävyyttä.  

Ainutlaatuista kestävyyttä: Aramid Sidewall -teknologia. Kestävyyttä ja suojaa vaativiin ajotilanteisiin tuo aramid-kuitu, joka vahvistaa renkaan sivupintaa. Kuidun ansiosta rengas kestää entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja.

Lataa tuotekuvat ja videot

Video: Nokian kesärenkaat – Testausta äärioloissa http://youtu.be/BydRpvWoZFw 

Lisää aiheesta:

Lisäturvaa Pohjoisen teille ­– Hakka-turva www.hakkaturva.fi

Nokian Renkaat – maailman pohjoisin rengasvalmistaja ja talvirenkaan kehittäjä www.nokianrenkaat.fi/yritys/perustietoa/historia/ 

Lisätietoja:  

Nokian Renkaat Oyj, Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621, [email protected] 

Tuotekehityspäällikkö Jarno Röytiö, p. +358 10 401 8552, [email protected]