29. lokakuu 2010 09:11 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote 29.10.2010

Näin valitset oikeat kitkarenkaatMarkkinoilla on useita eri merkkisiä kitkarenkaita, eikä oikean renkaan löytäminen ole helppoa. Paras vihje on tutustua autolehtien julkaisemiin rengastesteihin. Testeistä käy ilmi, että pohjoisiin talvioloihin kehitetyt renkaat selviytyvät parhaiten Suomen vaihtelevissa talvikeleissä.

Korkealaatuinen nastaton talvirengas rullaa kevyesti ja lisäksi renkaan talvipito on hyvä vaihtelevissa keleissä. Kitkarenkaiden valmistajat painottavat renkaissaan tiettyjä ominaisuuksia, riippuen siitä mihin oloihin rengas on kehitetty.

Suomessa myynnissä olevat kitkarenkaat voidaan jakaa kahteen pääryhmään: keskieurooppalaisiin ja pohjoismaisiin oloihin kehitettyihin renkaisiin. Keskieurooppalaisiin oloihin tarkoitetuissa renkaissa painotetaan ajo-ominaisuuksia kuivalla ja märällä alustalla, kun taas pohjoismaiset nastattomat renkaat on kehitetty antamaan hyvä pito jäisillä ja lumisilla teillä.

- Kuluttajan on vaikea tietää mikä talvirengas on kehitetty pohjoismaisiin ja mikä keskieurooppalaisiin oloihin, koska se ei käy ilmi renkaasta. Ammattitaitoinen rengasmyyjä osaa vastata tähän kysymykseen ja vastaus löytyy myös autolehtien testeistä. Tarkkana kannattaa erityisesti olla, jos tilaa renkaat verkkokaupasta, Nokian Renkaiden Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri sanoo.

Pohjoisen oloihin kehitetyn kitkarenkaan kumisekoitus antaa hyvän pidon jäällä ja lumella. Esimerkiksi Nokian Hakkapeliitta R, joka on voittanut useita lehtitestejä, antaa erinomaisen pidon vaihtelevissa talviolosuhteissa, oli sitten kyseessä lumeton ja märkä tai jäinen ja luminen tie. Tekniikan Maailman (17/2010) tuoreimmassa vertailussa nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R tuli toiseksi. ”Nokian on markkinoiden paras kitkarengas jäiselle tienpinnalle”, TM kirjoittaa.

Säästä rahaa ja ympäristöä myös talvellaPohjoismaissa kuluttajat arvostavat korkealle myös renkaiden ympäristöystävällisyyden. Nokian Hakkapeliitta R:n vierintävastus on alhaisin kaikista Suomen markkinoilla myytävistä talvirenkaista. Renkaan alhainen vierintävastus vähentää auton polttoaineen kulutusta jopa 0,5 litraa sadalla kilometrillä ja samalla pienenevät myös hiilidioksidipäästöt.

Nastarengas on edelleen turvallisin talvirengasvaihtoehto, etenkin jäisillä teillä. Autolehdissä monia talvirengasvertailuja voittaneen Nokian Hakkapeliitta 7:n (Tekniikan Maailma 17/2010 ja Tuulilasi 13/2010) tekniset oivallukset hiljentävät renkaan ääntä, parantavat nastojen kestoa ja vähentävät tienkulumaa jopa 15 prosenttia edeltäjäänsä verrattuna. Monisärmäisen ja jämäkän ankkurinastan ja ilmavaimentimien yhdistelmää kutsutaan nimellä Air Claw Technology. Innovaatio muistuttaa hyviä juoksutossuja: ilmavaimentimet pehmentävät ja vaimentavat nastan iskua. Lisäksi renkaan alhainen vierintävastus vähentää auton polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Kuvia:
www.nokianrenkaat.fi/HakkapeliittaR
www.nokianrenkaat.fi/Hakkapeliitta7


Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

Tuotekehitysjohtaja Teppo Huovila, puh. +358 10 401 7701
teppo.huovila(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi