5. syyskuu 2017 12:55 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Maailman ensimmäinen tuplanastarengas tuo äärimmäistä pitoa talveen

Nokian Renkaat tuo alkavaan talvirengassesonkiin huikeat lähes 200 uutta tuotetta. Johtotähtenä loistaa Hakkapeliitta-tuoteperheen uusin ja edistyksellisin nastarengas, Nokian Hakkapeliitta 9. Uutuusrenkaassa turvallisuus ja ajomukavuus on viety äärimmäisen korkealle. Kattavaa tuotepalettia täydentävät edellistalvien vahvat testimenestyjät, jotka laatua ja turvallisuutta arvostavat autoilijat ovat valinneet omakseen kerta toisensa jälkeen.

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV talvirengas

Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan laajasti uudistunut talvivalikoima sisältää nasta- ja kitkarengasvaihtoehtoja pienistä ja keskikokoisista perheautoista suuriin SUV-katumaastureihin, tehokkaisiin urheiluautoihin ja jämeriin pakettiautoihin. Premium-talvirenkaita on saatavilla myös suosiota koko ajan kasvattaviin sähkö- ja hybridiautoihin.

- Talvivalikoimamme on uudistunut kertaheitolla ja on tänä talvena laajempi ja modernimpi kuin koskaan. Olemme vieneet läpi mittavat investoinnit niin rengas- kuin nastoitusteknologiaankin, ja sen tuloksena ovat syntyneet tulevan talven kärkituotteet, Nokian Hakkapeliitta 9 ja Nokian Hakkapeliitta 9 SUV. Niiden myötä jo legendaksi muodostunut Hakkapeliitta-tuoteperhe on entistä kilpailukykyisempi tarjoten kuluttajille turvallisia ajokilometrejä vaativimmissakin talviolosuhteissa, sanoo Nokian Renkaiden tuotehallintajohtaja Petri Niemi.

Nokian Hakkapeliitta 9 -talvirengas sisältää ainutlaatuista nastateknologiaa

Nokian Hakkapeliitta 9 on Nokian Renkaiden teknologisesti edistyksellisin nastarengas. Sen suorituskyky perustuu innovatiiviseen funktionaaliseen nastakonseptiin, joka antaa talven tuiskussa matkaavalle erinomaisen pitkittäispidon lisäksi ylivertaista sivuttaispitoa.

Parasta mahdollista talviturvallisuutta tarjoavassa talvirenkaassa käytetään kahta erityyppistä ja eri tavoin toimivaa nastaa – ensimmäisenä maailmassa. Ulkoreunoilla olevat nastat on suunniteltu pitämään auto tiukasti tiellä liukkaissa kaarteissa ja kaistanvaihdoissa, keskialueen nastat maksimoivat pidon jarrutuksessa ja kiihdytyksessä.

Hiljaista ja vakaata matkantekoa

Mullistavan tuplanastateknologian lisäksi Nokian Hakkapeliitta 9 sisältää tukun muita innovaatioita, joiden takia se käyttäytyy tasapainoisesti ja loogisesti – myös ääritilanteissa. Renkaassa käytetään tiekosketusta vaimentavia Eco Stud -nastatyynyjä, jotka yhdessä erikoismuotoiltujen nastojen kanssa tekevät ohjaustuntumasta miellyttävän vakaan ja pitävät äänitason maltillisena.

Autoilija kiittää myös alhaisempaa vierintävastusta, joka näkyy suoraan pienempänä polttoaineenkulutuksena ja rahallisena säästönä ympäristöhyötyjä unohtamatta.

Ympäristö on huomioitu myös renkaan pintasekoituksessa, joka sisältää aiempaa ekologisempia ja kestävämpiä materiaaleja. Uudentyyppinen kumisekoitus ja renkaan pintakuviointi parantavat tiekosketusta ja tekevät ajosta mukavan jämäkkää kelillä kuin kelillä.

Enemmän turvallisia kilometrejä

Nokian Hakkapeliitta 9 -nastarenkaaseen saa tutun Hakka-turvan, joka auttaa autoilijaa mahdollisissa rengasrikoissa. Turva on ilmainen ja aktivoitavissa heti rengasoston jälkeen. Kätevä ominaisuus on myös renkaassa oleva urasyvyysmittari, joka kertoo renkaan kulumisesta. Kun renkaan sivussa oleva lumikidetunnus on kulunut pois, urasyvyyttä on jäljellä enää neljä millimetriä ja rengas on aika vaihtaa uuteen.

Nokian Hakkapeliitta 9 -valikoima kattaa yli 50 tuotetta 14-tuumaisesta aina 20 tuuman vannekokoon saakka. Valikoimasta löytyy myös katumaastureihin suunniteltu ja tasapainoista pitoa tarjoava Nokian Hakkapeliitta 9 SUV. Renkaan sivupinnat on vahvistettu luotiliiveistäkin tutulla Aramid-kuidulla, joka antaa tälle SUV-renkaalle maksimaalisen kestävyyden vaativassa käytössä.

Nasta- ja kitkarenkaita kaikkiin olosuhteisiin

Nokian Renkaiden kattavasta talvirengasvalikoimasta on helppo löytää ominaisuuksiltaan sopiva vaihtoehto kaikkien autoilijoiden tarpeisiin. Talvirengasalan pioneeri tuntee pohjoisen olot ja tietää, mitä hyvältä renkaalta vaaditaan.

Nastatonta vaihtoehtoa hakeva nauttii Nokian Hakkapeliitta R2 –kitkarenkaasta, jossa yhdistyvät ylivoimainen ajomukavuus, äärimmäisen alhainen vierintävastus sekä hyvä pito lumella ja jäällä. Ensiluokkainen jääpito on saatu aikaan lisäämällä kumisekoitukseen pieniä, timantinkovia pitopartikkeleita, jotka tarrautuvat tiukasti jäähän.

Moninkertainen testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 8 –nastarengas sopii kuljettajalle, joka hakee luotettavaa kestävyyttä ja turvallisuutta. Renkaassa on totuttua enemmän nastoja, jotka on sijoiteltu kulutuspinnalle tarkasti ja tietokoneoptimoidusti. Nastat pureutuvat terävästi jäähän ja pito on huippuluokkaa.

Hakkapeliitta-tuoteperhettä täydentävät uudet nastalliset Nokian Nordman 7 ja Nokian Nordman 7 SUV -talvirenkaat. Ne on suunniteltu kuluttajalle, joka etsii hinta-laatusuhteeltaan vaihtoehtoa premium-renkaille.

Nokian Hakkapeliitta ja Nokian Nordman -renkaat ovat saatavilla talvirenkaiden päämarkkinoilla Pohjoismaissa, Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa kattavan myyntiverkoston kautta.

Lisää aiheesta:

Nokian Hakkapeliitta 9: Talven uutuusrenkaan teknologiset innovaatiot

Nokian Hakkapeliitta C3: Kestävä nastarengasuutuus paketti- ja jakeluautoihin

Nokian Hakkapeliitta CR3: Taloudellinen kitkarengas pohjoisen teille

Nokian Hakkapeliitta LT2: Vankka erikoistalvirengas raskaille SUV-tyyppisille 4x4-ajoneuvoille

Nokian Renkaat Oyj,

www.nokianrenkaat.fi

Tuotehallintajohtaja Petri Niemi, puh. +358 10 401 7646 [email protected]