19. lokakuu 2012 03:49 kategoriassa Tuoteuutiset

Lisää testimenestystä Nokian-talvirenkaille Tuulilasi, Aftonbladet BIL ja Auto, Motor & Sport -lehdissäNokian-talvirenkaat ovat valloittaneet jo yli 20 kärkisijaa talven vertailutesteissä. Tuulilasin (14/2012) nastattomien talvirenkaiden vertailussa Nokian Hakkapeliitta R:n huikaiseva testimenestys sai jatkoa. Tuloksena testivoitto. Tuulilasin mukaan Hakkapeliitta R pärjää hyvin myös jäisellä alustalla, missä pisteitä kertyi erityisesti ajettavuudesta. ”Ongelmaton ajettavuus ja loivat pidon rajat toistuvat muissakin olosuhteissa. Hakkapeliitta R on tasapainoinen ajettava, ja luistot alkavat rauhallisesti. Siksi se on helppo ja yllätyksetön ajettava.” Kevyesti rullaavan R:n vierintävastus oli tuttuun tapaan koko ryhmän alhaisin. Tuulilasi testasi yhteensä kymmenen tavallisimman kokoluokan 205/55 R16 nastatonta talvirengasta.

"Turvallisin valinta”Ruotsalaisen Aftonbladet BIL -lehden (7/2012) talvirengastestissä Nokian Hakkapeliitta 7 sijoittui jaetulle ykköstilalle nastarengasvertailussa ja myös Keski-Euroopan leutoihin talvioloihin optimoitu Nokian WR D3 nappasi jaetun ykkössijan omassa sarjassaan. Nokian Hakkapeliitta R sijoittui kolmanneksi sarjassa nastattomat pohjoismaiset talvirenkaat. Nokian WR D3 voitti myös ruotsalaisen Auto, Motor & Sport −lehden (22/2012) testin.

”Nokian on kuten tavallisesti turvallisin valinta, jos haluaa turvallisuutta ja varmaa etenemistä talvikelillä ja rengas on testiryhmän ylivoimainen suosikki. Rengas ohjautuu tarkasti kaikissa tilanteissa eikä yllätä. Rengas käyttäytyy rauhallisesti myös asfaltilla”, kirjoittaa Aftonbladet BIL. Sarjassa nastarenkaat testattiin yhteensä kaksitoista kokoluokan 205/55 R16 rengasta.

”Suomalaiset näyttävät, että nastaton talvirengas pystyy haastamaan jopa joitakin nastarenkaita jäällä, renkaan ajettavuus on helppo ja se ohjautuu hienosti myös ääritilanteissa, mahtavaa! Renkaan vierintävastus on alhainen ja se on hiljainen”, kirjoittaa Aftonbladet BIL Hakkapeliitta R -renkaasta. Lehti testasi kaikkiaan seitsemän kokoluokan 205/55R16 pohjoismaista kitkarengasta.

”Nokian Eurooppa-renkaan pito lumella on erittäin hyvä tämän tyyppiselle renkaalle ja myös jääpito on kohtuullinen. Renkaan pito ja ajo-ominaisuudet kuivalla asfaltilla ovat erittäin hyvät ja renkaan vierintävastus on alhainen”, toteaa Aftonbladet BIL. Vertailussa oli seitsemän kokoluokan 205/55 R16 keskieurooppalaista kitkarengasta.

Nokian WR D3 voitokas myös Auto, Motor & Sportin testissäKeski-Euroopan talvioloihin kehitetty nastaton talvirengas Nokian WR D3 voitti myös ruotsalaisen Auto, Motor & Sport -lehden testin (22/2012). Lehden mukaan Nokian WR D3 on erinomainen lumella ja jäällä, jarruttaa tehokkaasti kuivalla alustalla ja tarjoaa erittäin tasapainoiset ajo-ominaisuudet.

”Voimme painokkaasti kohottaa Nokian WR D3 -renkaan testivoittajaksi. Mikään muu testatuista renkaista ei vakuuta lumessa yhtä hyvin kuin suomalainen talvirengas”, kirjoittaa Auto, Motor & Sport, joka testasi kolmetoista 205/55 R16 kokoluokan keskieurooppalaista nastatonta talvirengasta.

Talvirengastestit 2012: www.nokiantyres.com/test-success