8. huhtikuu 2020 12:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Laadukkaat kesärenkaat tuovat turvaa poikkeustilanteessa: Nokian Hakka -renkaat ovat kotonaan pohjoismaisessa kesäsäässä

Kevät saapui, ja autoilijat vaihtavat kesärenkaat alle. Kesäautoilun turvallisuutta voi parantaa helposti hankkimalla laadukkaat kesärenkaat. Turvallisuutta erikoistilanteisiin tien päällä tuovat pohjoisen kesän olosuhteisiin suunnitellut Nokian Hakka -kesärenkaat.

Pohjoisen kesä vaatii renkaalta paljon. Tiet ovat karkeita ja uraisia, ja leuto talvi on koetellut tienpintoja etelässä. Kuoppaisille teille kertyy runsaasti vettä, jota kesäkuukausina sataa usein. Kun aurinko paistaa ja tie on kuiva, ei kesärenkaiden pito-ominaisuuksilla ole niin suurta merkitystä kuin sadekelillä. Kun kesäinen ukkoskuuro yllättää ja tie on täynnä vettä tai kun tielle yllättäen hyppää hirvi ja on tehtävä äkkijarrutus, kesärenkaat alkavat erottua hyviin ja huonoihin. Nokian Hakka -kesärenkaiden märkäpito ja vesiliirron vastustuskyky ovat huippuluokkaa.

- Kesärenkaiden turvallisuusominaisuudet punnitaan erityisesti märällä ja heikkokuntoisella tiellä. Nokian Renkaiden kesärenkaissa on enemmän urasyvyyttä moniin markkinoilla oleviin tuotteisiin verrattuna. Se tuo ainutlaatuista turvaa sadekelillä, sillä Nokian Hakka -renkaat säilyttävät turvalliset pito- ja vesiliirto-ominaisuutensa pidempään, sanoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Petri Luoma.

Vesiliirron taltuttamisessa avainasemassa on renkaan pintamalli ja urasyvyys: mitä syvemmät urat, sitä paremmin ne poistavat vettä renkaan ja tien pinnan väliltä, ja renkaan kontakti tiehen säilyy. Kulunut rengas ei kykene syrjäyttämään ja varastoimaan vettä tien pinnasta yhtä tehokkaasti kuin uusi.

Nokian Hakka -kesärengasperhe vastaa märän ja kolean säämme haasteisiin unohtamatta kuitenkaan nautinnollista ajoa myös kauniina ja lämpiminä kesäpäivinä. Pohjolan teille suunnatut Nokian Hakka -kesärenkaat on kehitetty ja testattu niin, että ne toimivat turvallisesti meille tyypillisissä vaihtelevissa kesäkeleissä ja lämpötilojen vaihteluissa kevään ensisäteistä syksyn sateisiin. Tämän lisäksi niillä voi koluta sekä kuoppaiset mökkitiet että kuumat moottoritiet: lukuisat innovaatiot niin rakenteessa kuin kumisekoituksessakin takaavat miellyttävän ja turvallisen matkan sekä sen, että renkaat kestävät kuopat ja kolhut.

Kattava, lähes 300 tuotteen Nokian Hakka -valikoima on kasvanut tänä keväänä entisestään. Turvallinen kesäkumppani löytyy niin kompaktiin kaupunkiautoon kuin isompaan katumaasturiinkin, sillä rengaskokoja on saatavilla 13-tuumaisesta aina 22-tuumaiseen. Myös modernit hybridit ja täyssähköautot hyötyvät toimintasädettä kasvattavista kevyesti rullaavista Nokian Hakka -renkaista.

 Aramid-vahvistettu Nokian Hakka -SUV-rengas kestää ja kestää

Nokian Renkaiden SUV-kesärenkaat ovat katumaasturikuskien ykkösvalinta. Modernit viileää suorituskykyä tarjoavat Nokian Hakka Black 2 SUV ja Nokian Hakka Blue 2 SUV etenevät tehokkaasti ja sujuvasti olipa kyse kaupungin katuvilinästä tai maaseudun kumpuilevista sorateistä. Nokian Hakka -tuoteperheen isoveljiin erityistä turvaa tuo Aramid-kuidulla vahvistettu sivupinta. Nokian Renkaiden kehittämän ainutlaatuisen Aramid Sidewall -teknologian avulla jämerät SUV-renkaat kestävät painavien katumaastureiden alla teräviäkin kiveniskuja ja viiltoja.

Nokian Hakka Blue 2 SUV on noteerattu tänä keväänä myös autoilulehtien rengasvertailutesteissä. Sekä suomalaisen Tuulilasin (03/2020) että ruotsalaisen ViBilägare-lehden testissä Nokian Hakka Blue 2 SUV sijoittui kolmanneksi, ja sen todettiin loistavan eritysesti märällä tiellä. Lisäksi sitä kiitettiin alhaisesta kulutuksesta ja nostettiin esiin testin mukavimpana renkaana huonolla tiellä ajettaessa.  

Henkilöautoon, perheautoon, urheiluautoon – Nokian Hakka -testimenestyjiä kaikkiin ajoneuvoihin

Tehokkaisiin keskikokoisiin henkilöautoihin ja urheilullisiin perheautoihin kehitetty Nokian Hakka Blue 2 -kesärenkaan tarkka tuntuma tekee ajamisesta helppoa ja nautittavaa. Rengas liikkuu hallitusti sateen liukastamalla tiellä, pysähtyy napakasti ja torjuu vaivattomasti vesiliirtoa. Nokian Hakka Blue 2 on kerännyt kiitosta vertailutesteissä jo edellisinä keväinä, ja menestys jatkuu myös tänä vuonna: rengas nappasi voiton suomalaisen Moottori-lehden (03/2020) vertailutestissä sekä komean kakkossijan Tekniikan Maailman ja ruotsalaisen Teknikens Värld -lehden (07/2020) järjestämissä vertailutesteissä. Moottori-lehdessä voittoon renkaan siivitti erinomainen ajettavuus ja pito märällä ja kuivalla sekä suoravesiliirron vastustuskyky. Myös Tekniikan Maailman testissä Nokian Hakka Blue 2:n märkäpito todettiin ensiluokkaiseksi.

Nopeaan ajoon Nokian Renkaat on kehittänyt tunnokkaan ja vakaan Nokian Hakka Black 2 -UHP-renkaan. Maksimaalista pitoa ja kestävyyttä tarjoava rengas käyttäytyy tasapainoisesti ja kosketuspinta tiehen säilyy täsmällisenä vauhdikkaassakin ajossa. Venäläinen Za Rulem -autoilujulkaisu (04/2020) palkitsi renkaan kakkossijalla tuoreimmassa testissään, jossa Nokian Hakka Black 2 pysähtyi märkäjarrutuksessa nopeimmin.

Kestävä ja ketterästi rullaava Nokian Hakka Green 2 on parhaimmillaan pienemmissä ja keskikokoisissa perheautoissa. Tämä polttoainepihi rengas on erittäin hiljainen ja miellyttävä ajettava. Myös Nokian Hakka Green 2 pärjäsi hienosti Za Rulemin testissä, jossa se sijoittui kolmannelle sijalle. Rengas pärjäsi varsinkin testin kuivalla tiellä ajetussa käsittelyosiossa.

Samaa Aramid Sidewall -teknologiaa, joka on Nokian Renkaiden SUV-renkaissa, hyödynnetään myös kaikissa Nokian Renkaiden paketti- ja matkailuautojen renkaissa. Nokian Hakka C2 -rengasperhe takaa huolettomat työ- ja lomapäivät tuoden paketti- ja matkailuautoihin kaivattua ajovakautta, tasapainoista pitoa ja erinomaista kestävyyttä.

Hakka-turva tuo avun tien päälle

Oston jälkeen kaikkiin Nokian Hakka -tuotteisiin saa aktivoitua ainutlaatuisen Hakka-turvan. Hakka-turvan tiepalvelu tulee apuun, kun rengas vioittuu yllättäen kesken matkan. Asianmukaisesti käytetyn ja oikein asennetun renkaan rikkoontuessa normaalikäytössä käyttökelvottomaksi vuoden sisään ostohetkestä, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta.

Lisätiedot:

Nokian Renkaat Oyj 
Petri Luoma, Tuotepäällikkö, puh. 010 401 7889 
[email protected]