10. lokakuu 2000 21:00 kategoriassa Tuoteuutiset
TIEDOTE 1 9.10.2000

KULUMISVAROITIN LISÄÄ TURVALLISUUTTA JA AJOKILOMETREJÄ


Kuluneen renkaan pito-ominaisuudet eivät koskaan ole uuden renkaan veroiset. Puoleksi kuluneella renkaalla, jonka kulutuspinta on noin neljä millimetriä, sohjoliirtoon voi ajautua jo
40 - 50 km/h nopeudessa. Erot uuden ja kuluneen renkaan välillä korostuvat erityisesti leveässä ja matalaprofiilisessa renkaassa.

Nokian Renkaat on kehittänyt kulumisvaroittimen, jonka avulla autoilija voi tarkastaa, ovatko hänen renkaansa vielä turvalliset. Renkaan keskipinnassa oleva numerorivistö ilmaisee renkaan uransyvyyden. Numerot häviävät yksi kerrallaan, samassa tahdissa kuin rengas kuluu. Renkaassa näkyvä luku ilmaisee jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä.

Nokian Renkaat suosittelee, että renkaat uusitaan viimeistään, kun jäljellä oleva uransyvyys on neljä millimetriä. Paremmat renkaat tulee aina asentaa auton taka-akselille.

Kulumisvaroitin on kaikissa Nokian Renkaiden uusissa henkilö- ja pakettiautonrenkaissa.

Jopa neljännes lisää ajokilometrejä

Auton renkaat kuluvat eri tahtia. Vetävät pyörät kuluvat nopeammin kuin vapaasti pyörivät renkaat ja esimerkiksi tien kaltevuudesta johtuvat kulumisvirheet kuluttavat renkaita eri tahtia.

Kulumisvaroittimen avulla on helppo seurata renkaiden kulumiseroja akseleiden välillä. Jos etu- ja takarenkaat vaihdetaan optimaalisin välein, renkaiden ajosuoritetta on mahdollista parantaa jopa 25 %. Selvitysten mukaan oikea aika vaihtaa renkaita on silloin, kun etu- ja takarenkaiden uransyvyyden ero on kaksi millimetriä.

Lisätiedot: Nokian Renkaat Oyj

Johtaja Antero Juopperi, Henkilöauton- ja jakeluautonrenkaat
puh. (03) 340 7524, 050 515 1557
[email protected]

Kehityspäällikkö Juha Pirhonen
puh. (03) 340 7708, 050 515 1041
[email protected]