9. huhtikuu 2010 11:51 kategoriassa Tuoteuutiset

Kesärenkaat alle viimeistään maanantainaMuistathan, että nastarenkaat on vaihdettava kesärenkaisiin viimeistään maanantaina 12.4., mikäli keliolosuhteet sen sallivat. Jos edessä on uusien kesärenkaiden hankinta, tärkeä kriteeri valinnassa on laatu, joka takaa renkaan turvallisuuden, ympäristöystävällisyyden sekä miellyttävät ajo-ominaisuudet.

Autolehtien rengastestit helpottavat rengasvalintaa. Myös myyjät autokaupoissa ja rengasliikkeissä ovat ammattilaisia rengasasioissa ja osaavat neuvoa minkä tyyppiset renkaat sopivat kulloinkin kyseessä olevaan käyttötarpeeseen.

– Ominaisuudet vaihtelevat muun muassa sen suhteen, minkälainen on renkaiden vierintävastus, märkäpito, kestävyys tai ajomukavuus sekä kuinka ne sopivat vaativiin ajokeleihin. Myös renkaiden ympäristöystävällisyys on tänä päivänä tärkeä asia, kertoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla kesärenkaissa vähintään 1,6 mm. Uusien kesärenkaiden hankintaa on syytä suunnitella, kun renkaan uran syvyys on alle neljä millimetriä. Joissakin renkaissa on uran syvyydestä kertova numerorivistö kulutuspinnassa, mutta sen voi myös helposti itse tarkistaa kolikkotestillä.

– Kahden euron kolikko asetetaan renkaaseen, ja jos kolikon hopeareunus näkyy, on syytä harkita renkaiden vaihtoa. Alle neljän millimetrin uran syvyys renkaassa lisää vesiliirron vaaraa huomattavasti, sanoo Morri.

Kitkarenkailla ajamista kesäkelillä Morri ei suosittele.
– Se ei ole turvallista. Kitkarenkaiden märkäpito ja vakaus on heikompi kuin kesärenkaiden, ne kuluvat nopeammin ja kulumismuoto on epänormaali kesäkelillä. Lisäksi kitkarenkaiden ohjautuvuus on hitaampi ja lämmönkehitys kesällä suurempi, joka voi aiheuttaa rakennevaurioita, varoittaa Matti Morri.

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj, Matti Morri, teknisen asiakaspalvelun päällikkö, puh 010 401 7621 matti.morri(at)nokiantyres.com

Kesärengaskuvia:

www.nokiantyres.com/HakkaZ
www.nokiantyres.com/HakkaH_and_V
www.nokiantyres.com/Hakkai3
www.nokiantyres.com/HakkaSUV

www.nokianrenkaat.fi