23. kesäkuu 2011 10:16 kategoriassa Tuoteuutiset

Kemiaa Keskustorilla


4.8.2011 klo 15–19
Tampereen keskustori

Kansainvälisen kemian vuoden Pirkanmaan paikallistapahtuma järjestetään Tapahtumien yön yhteydessä Tampereen Keskustorilla. Ohjelmateltassa havainnollistetaan tutkimusten, aktiviteettien ja hauskojen esitysten avulla kemian osaamista, ulottuvuuksia ja vaikutuksia ihmisten arkeen ja hyvinvointiin.

Tiedätkö, missä kaikkialla ympärilläsi on kemiaa? Miten kemia on arkesi apuna, helpottaa elämääsi ja lisää hyvinvointiasi? Tule tutustumaan - asian ja viihteen kautta! Paikan päällä voit maistella ja haistella, kuunnella ja kokeilla sekä kysyä asiantuntijoilta. Lisäksi voit osallistua kilpailuihin ja voittaa palkintoja!

Kemian Vuoden ohjelmateltassa Keskustorilla (Raatihuoneen ja Tampereen Teatterin välisellä alueella) saat vastaukset muun muassa kysymyksiin

• miltä maistuu puhdas juomavesi?

• miten kiveen saadaan likaa hylkivä pinta?

• miten korun nikkelipitoisuus tutkitaan?

• missä kunnossa ovat Pirkanmaan järvet?

• mitä kotipuutarhurin tulee tietää kasvinsuojeluaineista?

• miksi poliisi käyttää tutkimuksissaan kemiaa?

Luvassa myös saippuakuplien puhallusta, ilmaveivejä, taikatemppuja ja vesimusiikkia!

Tule poikkeamaan Vianorin ja Nokian Renkaiden omalle messuständille.Nokian Renkaiden ja Vianorin ständillä voit osallistua arvontaan ja selvittää mitä kummaa tekee rypsiöljy autonrenkaassa, vai tekeekö mitään? Miten on mahdollista, että oikealla rengasvalinnalla voi säästää polttoainetta jopa 0,5 l/100 km? Entä tiesitkö, että autonrengas kätkee sisälleen huipputekniikkaa ja yli sata raaka-ainetta?

Tutki ja kokeile sekä osallistu kilpailuun - pääpalkintona Nokian talvirengassarja!

Avaa koko ohjelma tästä

Avaa tapahtuman esite tästä


Lisätietoa Kemian vuodesta saat täältä