5. syyskuu 2006 06:59 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote 5.9.2006

Jakelu- ja tavara-autojen kesärengasvalikoima monipuolistuu ja kasvaa

NOKIAN HAKKA C CARGO JA NOKIAN HAKKA C VAN - YKSILÖLLISIÄ RENGASVALINTOJA AUTON JA KÄYTTÖTARPEEN MUKAAN


Nokian Renkaat uudistaa ja parantaa jakelu- ja tavara-autojen kesätuotevalikoimaansa esittelemällä kaksi uutta rengasta, Nokian Hakka C Cargon ja Nokian Hakka C Vanin. Huolellisen kehitystyön tähtäin oli selvä, haluttiin, että autoilija voi valita juuri omaan autoonsa ja käyttötarpeisiinsa ihanteellisen renkaan.

Renkaat on suunniteltu niin, että ajokaluston ja raskaan tai kevyen kuorman asettamat vaatimukset täyttyvät mahdollisimman kattavasti ja monipuolisesti. Nokian Hakka
–kesätuoteperheen jakeluauton renkaat soveltuvat vaativaan ammattiajoon. Olipa kyseessä tuoksuvien tuoreiden leipien kevyt kyyti tai railakkaasti juhlivaa polttariporukkaa kuljettava karaoketaksi, postin aluejakelu tai rakennusliikkeen täyteen lastattu tavara-auto, renkaiden tulee täyttää käyttäjiensä toiveet ja palvella tehtävässään mahdollisimman hyvin.

Nokian Hakka C Cargo kantaa helposti järeätkin lastit. Nokian Hakka C Van kehitettiin keveämmille kuormille ja henkilökuljetuksiin. Jakeluautojen ja pikkubussien uutuusrenkaiden kokovalikoima on kattava ja monipuolinen. Keväällä 2007 myyntiin tulevien tuotteiden valikoimassa on 16 kokoa.

Tuotteet kantavat Hakka-sukunimeä, joka ilmaisee, että ne on suunniteltu toimimaan erityisesti pohjoisissa, vaativissa oloissa.

Nokian Hakka C Cargo
Kolmiotuki vahvistaa olka-alueen

Nokian Hakka C Cargon pintamalli on non-direktionaalinen eli sen pyörimissuuntaa ei ole määrätty. Raskaan ajokaluston Cargo-versio muistuttaa pintamalliltaan ja rakenteeltaan hieman kuorma-auton rengasta. Jämerä ja lujarakenteinen rengas kantaa vaivattomasti jakelu- tai tavara-auton suuretkin pyöräkuormat.

Kolmiotuki on uusi innovaatio. Kolmionmalliset tuet lisää huomattavasti olkapääalueen sivuttaisjäykkyyttä, mikä on erittäin tärkeää etenkin raskasta kuormaa ajettaessa. Rengas kuluu tuen ansiosta hitaammin ja säilyttää muotonsa virheettömänä pitempään.

Lämmönkehityksen minimoimiseksi olka-alueelle on suunniteltu erityiset jäähdytinkolot avonaisen kuvion lisäksi. Tukeva olkapääkuvio yhdistettynä suureen kylkikulmaan varmistaa hyvän ajovakauden.

Nokian Hakka C Van
Turvallinen ja tarkka pikkubussien toiverengas

Nokian Hakka C Van –renkaassa on epäsymmetrinen inside-outside –pintamalli. Se lisää ajomukavuutta ja tekee renkaasta tarkasti ohjautuvan. Keskiuraa tukee aaltomainen kuvio eli aaltotuki. Se parantaa renkaan sivuttaisjäykkyyttä, mikä puolestaan auttaa rengasta säilyttämään muotonsa ja kestämään kulutusta. Aaltotuki vähentää kesäsateilla vesiliirtovaaraa olennaisesti.

Pikkubusseihin ja henkilöautomaiseen ajoon tarkoitettu van-versio on hiljainen. Sisä- ja ohiajomelua vaimentavat optimoitu palajako ja pikkubussikäyttöön räätälöity rakenne.

Miellyttävän ja tarkan ajotuntuman ansiosta Nokian Hakka C Van soveltuu erityisen hyvin taksikäyttöön. Tilataksit ovat varsin yleisiä ja suosittuja Suomessa nykyään. Perinteisten henkilö- ja farmariautojen lisäksi liikenteessä on noin 3000 pikkubussia tilataksikäytössä.

Sivupinnoissa ilmanpainemuisti ja koivunlehti

Uusien Nokian Hakka jakelu- ja tavara-auton renkaiden kumisekoitukset on räätälöity käyttöön sopiviksi. Molemmat renkaat valmistetaan ilman haitallisia, korkea-aromaattisia öljyjä, mistä kertoo sivupinnan koivunlehtitunnus.

Varsinkin ammattiajossa ja lastin ollessa raskas renkaiden oikea ilmanpaine on erityisen tärkeää. Oikein paineistetut renkaat parantavat auton ohjaustuntumaa, pitävät sen täsmällisenä, alentavat vierinvastusta ja vähentävät polttoaineen kulutusta. Uusissa Hakka C –renkaissa on nyt ensimmäistä kertaa henkilöauton renkaiden tapaan infokenttä, johon oikeat ilmanpaineet voidaan merkitä. Kuljettajan on helppo varmistua oikeista ilmanpaineista tarkastamalla painearvot renkaan kyljestä.

Innovaatiot ja tuoteparannukset

Kolmiotuki
· vahvistaa Nokian Hakka C Cargon olkapää-aluetta
· parantaa sivuttaisjäykkyyttä, kulutuskestävyyttä ja -muotoa
· kantaa suuria kuormia vaivattomasti
· rengas ei lämpene liikaa ja jäähtyy nopeasti

Aaltotuki
· vähentää vesiliirron mahdollisuutta
· parantaa sivuttaisjäykkyyttä, kulutuskestävyyttä ja –muotoa

Mudstopper-tiivistekehä
· estää hiekkaa ja likaa pääsemästä renkaan ja vanteen väliin


Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

· tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. +358 3 340 7701
· kehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 3 340 7708


Tuote-esittely: Nokian Hakka C Cargo
Tuote-esittely: Nokian Hakka C Van
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/NokianHakkaCVan_and_Cargo