19. lokakuu 2012 07:07 kategoriassa Tuoteuutiset
Helpompi rengasvalinta, enemmän talviturvallisuutta:

Nokian Renkaiden talvipitomerkintä kertoo huippuluokan jää- ja lumipidostaNokian Renkaat tuo markkinoille erinomaisesta talvipidosta kertovan oman rengasmerkinnän. Uutta EU-rengasmerkintää muistuttava luokittelu viestii nastattoman talvirenkaan soveltuvuudesta pohjoisen talveen.

- Omalla talvipitomerkinnällä haluamme korostaa talviturvallisuutta. Uusi talvipitomerkintä varmistaa, että pohjoismaiset kuluttajat hankkivat oikeanlaiset nastattomat talvirenkaat oikeisiin olosuhteisiin. Se helpottaa myös rengasmyyjän työtä, Nokian Renkaiden viestintä- ja markkinointijohtaja Antti-Jussi Tähtinen kertoo.

Parhaaseen mahdolliseen A-luokitukseen yltävien talvirenkaiden turvallisuus on huippuluokkaa vaativissa ja vaihtelevissa talvikeleissä. Nokian Renkaiden talvipitoluokituksessa A-luokan saavuttavat talvirenkaat, joiden jarrutuspito jäisellä ja lumisella tiellä on vähintään 20 % parempi kuin EU-rengasmerkinnän testauksessa käytetyllä vertailurenkaalla (Standard Reference Test Tyre).

Uusi talvipitomerkintä on luokittelutarra, joka näkyy rengasliikkeissä nastattomien Hakkapeliitta-talvirenkaiden kulutuspinnassa. Nokian Renkaiden talvirengasvalikoimassa pohjoisen ankariin talviolosuhteisiin suunnitellut nastattomat Nokian Hakkapeliitta R- ja Nokian Hakkapeliitta R SUV -talvirenkaat edustavat jää- ja lumipidoltaan parasta A-luokkaa.

EU-rengasmerkintä ei huomioi todellisia talviolosuhteitaMarraskuusta 2012 alkaen uusien renkaiden valintaa helpottaa Euroopan unionin alueella uusi rengasmerkintä. Rengasmerkinnässä huomioidaan kolme ominaisuutta: polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja ohiajomelu. Valitettavasti uusi rengasmerkintä ei huomioi Pohjoismaissa tyypillisiä todellisia talviolosuhteita. Vaativissa talvikeleissä renkaiden tärkeimmät turvallisuusominaisuudet ovat jääpito ja lumipito.

Uusi EU-rengasmerkintä koskee kesärenkaita ja nastattomia talvirenkaita eli kitkarenkaita, mutta ei nastarenkaita. Uudet merkinnät ovat vahvasti esillä rengasliikkeissä jo kuluvan talvirengassesongin aikana.

Märkäpitoluokitus voi johtaa harhaanRenkaan märkäpitoluokitus ei kerro talvirenkaan soveltuvuudesta pohjoisen talveen. Pohjoismaiset nastattomat talvirenkaat eli kitkarenkaat tehdään pohjoisen välillä hyvinkin liukkaisiin talvikeleihin, jäälle ja lumelle. Uudessa EU-merkinnän mukaisessa luokittelussa pohjoismaisten kitkarenkaiden märkäpitoluokka on heikompi kuin Keski-Eurooppaan suunnitelluissa talvirenkaissa, mikä voi ohjata kuluttajan ostamaan omaan käyttötarkoitukseensa vääränlaiset renkaat.

Keski-Euroopan olosuhteisiin tarkoitetuissa talvirenkaissa on painotettu voimakkaasti nopean ajon ominaisuuksia sulalla kelillä jääpidon kustannuksella. Leudompiin talvikeleihin räätälöityjen renkaiden märkäpito on erinomainen, mutta jääpito vaatimattomampi, tyypillisesti EU-rengasmerkinnän vertailurenkaan tasolla. Kaikki EU:n uudet rengasluokitukset on määritelty tarkasti spesifioiduilla testeillä. Nokian Renkaat valmistaa talvirenkaita sekä Pohjolan että Keski-Euroopan olosuhteisiin.

Uusi EU-rengasmerkintä: www.nokianrenkaat.fi/eu-uudet-rengasmerkinnat

Kuva talvipitomerkinnästä: www.nokianrenkaat.fi/EUtyrelabel

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj

Markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen, puh. +358 10 401 7940
antti-jussi.tahtinen(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom