26. tammikuu 2022 12:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Hakkapeliitta-talvirengasuutuudet paketti- ja jakeluautoihin: NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® C4 & CR4 – verratonta talvipitoa, ajomukavuutta ja kestävyyttä talven kaikkiin keleihin

Kuljeta, matkaile, säästä ja nauti. Vaativaan ja monipuoliseen talvikäyttöön kehitetyt Nokian Renkaiden uudet paketti- ja jakeluautorenkaat helpottavat ammattilaisten arkea ja tuovat mielenrauhaa matkailuautoilijalle. Vakaasti ja luotettavasti pohjoisen talven kaikissa keleissä etenevät Hakkapeliitta-talvirenkaat kestävät pidempään ja kantavat raskaatkin kuormansa tasapainosesti kovemmissakin nopeuksissa.

Uusi NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® C4 -nastarengas taitaa talven kaikki olomuodot. Huippumoderni ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta takaa hakkapeliittamaisen hallitun ajotuntuman ja ylivoimaisen pidon sekä jäälle että lumelle. Kasvanut nastamäärä ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu nastarunko varmistavat hellittämättömän pidon, joka ei ruostu kilometrien karttuessa.  

Vakaa ja hiljainen NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® CR4 pohjoismainen kitkarengas on sellaisen kuljettajan valinta, joka haluaa edetä turvallisesti ja mukavasti kaupungin ahtailla kaduilla sekä viilettää kepeästi maaseudun auraamattomilla sorateillä. MultiTouch-pintamallin särmikkäät kuviopalat ja tiheä lamellointi parantavat käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä. Miellyttävää ajomukavuutta täydentää alhainen vierintävastus, joka vähentää polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Vihreämpää liikkumista arvostavat sekä ammattikuskit että oman elämänsä seikkailijat.           

Talvirengasteknologian edelläkävijän Hakkapeliitta C4:n mittava kokovalikoima soveltuu erinomaisesti kaikkiin nykyaikaisiin jakelu- ja pakettiautomalleihin. Tarjolla on markkinoiden laajin 20 tuotteen valikoima aina 15-tuumaisesta renkaasta jopa 18-tuumaan saakka. Pohjoismainen nastaton tehorullaaja Hakkapeliitta CR4 kattaa myös kaikki modernit pakettiautomallit matkailuautoja unohtamatta. Koot vaihtelevat 15-17-tuuman välillä.

Pohjoisen talven virtuoosien kestävyys maksimoidaan Nokian Renkaiden ainutlaatuisella iskuja ja viiltoja torjuvalla Aramid Sidewall -teknologialla. Uutuudet ovat saatavilla rengasliikkeissä syksyllä 2022. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Venäjä.

Hakkapeliitta-talvirenkaat ovat Hakka-turvan piirissä. Huonon tuurin rikkoessa Hakkapeliitta-renkaan korjauskelvottomaksi, korvaa maksuton Hakka-turva uuden renkaan veloituksetta.

Logistiikka ja matkailu kiihdyttävät erikoisrenkaiden kysyntää

Tämän hetken suuria megatrendejä ovat logistiikka ja lähimatkailu, jotka kiihdyttävät myös laadukkaiden ja ympäristöystävällisten erikoisrenkaiden kysyntää.

- Tavaroiden ja ihmisten tulee voida liikkua luotettavasti ja turvallisesti ympäri vuoden. Ammattiautoilijat arvostavat erityisesti renkaan pitoa talven pahimpinakin päivinä, kestävyyttä ja hiljaisuutta. Vapaa-ajan käytössä korostuu lisäksi myös polttoainetehokkuus ja helppo, luotettava ajotuntuma kovemmissakin nopeuksissa, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Mikko Liukkula kertoo.

Uniikki nelikulmanasta tuo ruostumatonta pitoa

Jämäkän Hakkapeliitta C4:n oivalliset ja tasapainoiset pito-ominaisuudet kumpuavat maailman pohjoisimman rengasvalmistajan huippumodernista nastateknologiasta, Hakkapeliitta C4:n nastojen rungot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joka kestää paremmin suolattujen teiden ja kosteuden aiheuttamaa korroosiota ja kulumista.

- Raskaissa pakettiautoissa erityisesti sivuttaispidon maksimointi on tärkeää, jotta suorituskykyinen auto olisi hallittavissa yllättävissä väistötilanteissa ja jarrutuksissa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta pitää vahvasti ja kestää kilometrien karttuessa. Se todellakin tuo ruostumatonta pitoa, Liukkula vakuuttaa.

- Kovametallisen nastatapin ja pohjalaipan lisäksi myös nastarunko on neliömäinen.  Nelikulmainen muoto parantaa jääpitoa sekä pituus- että sivusuuntaan, ja nasta ankkuroituu entistäkin vankemmin pintakumisekoitukseen. Tuntuma tiehen on luotettava myös pidon äärirajoilla.

Turvallista talvipitoa lisäävät myös kasvanut nastamäärä ja kuviopalojen eri muotoiset ja syvyiset lamellit. Testivoittaja Hakkapeliitta C3:een verrattuna nastoja on keskimäärin 10 % enemmän. Esimerkiksi suositussa koossa 235/65 R16C nastamäärää on kasvanut 110 kappaleesta 124 kappaleeseen Tietokoneoptimoitu nastajaottelu mahdollistaa myös hiljaisemman ajoäänen, kun yksittäisten nastojen iskuaallot eivät vahvista toisiaan. Äänitaso on miellyttävän vaimea, mikä parantaa ajomukavuutta erityisesti pitkillä matkoilla.

Vakaa ja kestävä kaikissa keleissä

Helposti hallittava uusi pintamalli selättää turvallisesti niin mustan jään kuin veden ja loskan. Erikokoiset kuviopalat ja keskialueen vankka nuolimainen muotoilu tukiripoineen tuovat kaivattua pitoa ja ajovakautta hetkiin, kun sitä erityisesti kaivataan.  

- Keskialueella joka toinen kuviopala on kytketty keskiripaan, mikä takaa rauhallisen ja vakaan henkilöautomaisen ajotuntuman myös kovemmissa nopeuksissa, Liukkula tarkentaa.

Snow Grip Booster -leikkaukset pintakuvion keskialueen välipalojen molemmilla reunoilla lisäävät terävillä särmillaan lumipitoa sekä pitkittäis- että sivuttaissuuntaan.

Pakettiautokäyttöön räätälöity talvipitävä kulutuspintasekoitus toimii erinomaisesti laajalla lämpötila-alueella ja kestää ankaraa kulutusta.

- Pito säilyy niin kylminä talvipäivinä kuin myös silloin kun liikutaan märällä ja kuivalla tiellä leudommassa kelissä. Vahva kulutuspintasekoitus kestää hyvin myös viiltoja ja iskuja. Erinomaisen kestävyyden viimeistelee sivupinnan Aramid Sidewall -teknologia. Aramid-kuitu paitsi suojaa rengasvauriosta koituvilta lisäkustannuksilta, myös varmistaa perille pääsyn ilman ikäviä yllätyksiä.

Vankka kaksinkertainen runkorakenne parantaa sekä rakenteellista kestävyyttä että mahdollistaa huippuominaisuuksien säilymisen myös raskailla kuormilla.

Luotettava ja hiljainen – uusi Hakkapeliitta CR4 -kitkarengas

Monipuoliseen jakeluauto- ja pakettiautokäyttöön suunnattu NOKIAN TYRES Hakkapeliitta CR4 tuo luotettavuutta, hiljaisuutta ja kevyttä rullausta hetkiin, kun lumimyräkkä tai märän tienpinnan liukastava pakkanen yllättää.

Pakettiautoilijan mielenrauhan ytimessä on uusi MultiTouch -pintamallidesign, joka mahdollistaa ensiluokkaisen talvipidon sekä tarkemman ja mukavamman ajotuntuman. Symmetrisen pintamallin eri osien tietokoneoptimoidut lamellit eli uritukset ja leikkaukset toimivat optimaalisesti vaihtelevissa keleissä niin jäällä, lumella kuin myös kuivalla tiellä.

- Uusi MultiTouch -pintamalli on tietokonemallinnuksen ja miljoonien testikilometrien mestariteos, minkä ansiosta Hakkapeliitta CR4 sopeutuu pohjoisen talven äkillisiin muutoksiin. Isot särmikkäät kuviopalat ovat tiheästi lamelloitu, minkä kuljettaja havaitsee entisestään parantuneina pito-ominaisuuksina niin kiihdytyksessä jäisellä ajouralla kuin vauhdikkaassa kaarreajossa lumen tuprutessa. Lisäsärmät varmistavat kiitettävän sivuttais- ja pitkittäispidon, Liukkula kertoo.

Oivallinen jää- ja lumipito maksimoidaan lisäksi pintamallin pääurien voimakkaasti vaihtelevilla kulmilla ja kuviopaloihin muotoiltujen jarrutustehostimien (Brake Boosters) ja lamellinherättäjien avulla.

- Tuntuma tiehen on aina pitävä ja ohjautuvuus helposti ennakoitavissa. Tasapainoista ajettavuutta todellakin kaivataan, koska moottoritiellä sallittu nopeus tavara-autoilla on jopa 120 km/h.  

Yhä vaihtelevammat talvet vaikuttavat siihen, että suuri osa talviautoilusta tehdään sulalla asvalttitiellä. Avonaiset isot urat kiihdyttävät sohjon ja veden poistumista torjuen tehokkaasti sohjo- ja vesiliirtoa. Yhtenäisen keskirivan hakamaiset lamellit (Center Block Siping) jäykistävät renkaan keskialueen. Uranpohjanostoilla yhteen sidotut kuviopalat mahdollistavat kiitettävän ajovakauden ja turvallisuuden vauhdikkaassa ajossa myös kuivalla kelillä.  
Enemmän ajomukavuutta ja mielenrauhaa

Pohjoisen talvessa liikkuvat matkailu- ja pakettiautoilijat kaipaavat kitkarenkailtaan turvaa ja ajamisen helppoutta, mutta myös hiljaisuutta, polttoainetehokuutta ja kestävyyttä.

- Vahvarakenteisen Hakkapeliitta CR4:n isot kuviopalat sekä tukeva ja voimakkaasti lamelloitu pintakuvio yhdessä mataliin lämpötiloihin kehitetyn joustavan kumiseoksen kanssa vaimentavat heikkokuntoisten teiden urien ja kuoppien heilahdukset ja tärähdykset. Ajoääni on hiljainen ja miellyttävä erilaisilla alustoilla, Liukkula vakuuttaa.

Kovaan ja vaihtelevaan pakettiautokäyttöön räätälöity Hakkapeliitta CR4 -kitkarengassekoitus toimii turvallisesti laajalla lämpötila-alueella ja alentaa vierintävastusta, mikä pienentää polttoainelaskua. Kulutuspinnan pehmeämpi pintakerros vankistaa pito-ominaisuuksia, vahva pohjakerros tuo lisävakautta.

Vaihtelevien tieolosuhteiden vaatima kestokyky optimoidaan lisäksi vahvalla, jakeluautokäyttöön suunnitellulla kaksinkertaisella runkorakenteella ja iskuja sekä viiltoja torjuvalla Aramid Sidewall-teknologialla.

- Pohjoismaiseen talveen kehitetty Hakkapeliitta C4 -nastarengas on varma valinta, jos arvostaa parasta mahdollista pitoa niin jäällä kuin lumella. Jos kaipaa luotettavan pidon lisäksi enemmän ajomukavuutta ja polttoainetehokkuutta, on syytä pohtia Hakkapeliitta CR4 -kitkarenkaan hankintaa. Molemmat Hakkapeliitta-perheen uutuustuotteet toimivat hienosti niin tavarakuljetuksissa, taksiliikenteessä kuin myös matkailuautokäytössä. Liukkula summaa.


NOKIAN TYRES Hakkapeliitta C4 – Ruostumatonta talvipitoa
 

  • Uniikki pito jäällä ja lumella – ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta pitää ja kestää
  • Tarkka, tasapainoinen ja vakaa raskaallakin kuormalla
  • Enemmän ajokilometrejä, aramid-vahvistetut sivupinnat tuovat lisäkestävyyttä kovaankin käyttöön


NOKIAN TYRES Hakkapeliitta CR4 – Vakaa ajotuntuma, miellyttävän hiljainen
 

  • Helppo ja luotettava ajotuntuma pohjoisen talven kaikissa keleissä
  • Hiljainen, kantaa raskaankin kuorman kevyesti polttoainetta säästäen
  • Erinomainen kulumiskestävyys, aramid-vahvistetut sivupinnat torjuvat iskuja ja viiltoja

Pääinnovaatiot:

Oivallista jää- ja lumipitoa. Moderni, ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta varmistaa oivalliset pito-ominaisuudet kilometrien karttuessa. Monisärmäisten nastojen kosketusala pituus- ja sivusuuntaan on maksimoitu, mikä lisää nastapitoa liukkaalla tiellä. (Hakkapeliitta C4)

Miellyttävä ajoääni. Optimoidun nastasijoittelun ansiosta renkaiden äänitaso on miellyttävän vaimea, mikä parantaa ajomukavuutta erityisesti maantienopeuksissa. (Hakkapeliitta C4)

Enemmän lumipitoa. Snow Grip Booster. Leikkaukset pintakuvion keskialueen välipalojen molemmilla reunoilla lisäävät terävillä särmillaan lumipitoa sekä pitkittäis- että sivuttaissuuuntaan. (Hakkapeliitta C4)

Tasapainoinen pito ja ajotuntuma. MultiTouch-pintamallidesign. Särmikkäät kuviopalat ja tiheä lamellointi parantavat käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä. Avonaiset isot urat kiihdyttävät sohjon ja veden poistumista torjuen tehokkaasti sohjo- ja vesiliirtoa. Yhtenäisen keskirivan hakamaiset lamellit (Center Block Siping) jäykistävät renkaan keskialueen. Uranpohjanostoilla yhteen sidotut kuviopalat mahdollistavat kiitettävän ajovakauden ja turvallisuuden myös kuivalla kelillä. (Hakkapeliitta CR4)
  
Parempi jarrutuspito lumella. Jarrutustehostimet (Brake Boosters). Jarrutus- ja kiihdytyspitoa lumella on parannettu kuviopalojen etu- ja takaosan sahalaitakuvioisilla jarrutustehostimilla. (Hakkapeliitta CR4)

Tehokasta jää- ja lumipitoa. Lamellinherättäjät. Tehokkaiksi havaitut lamellinherättäjät ovat mukana sekä olkapääalueella että keskipinnalla. Lamellinherättäjät takaavat ajoturvallisuuden nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa, kun leveämpi lamelli aukaisee kapeamman toimintaan tuoden ääritilanteisiin lisäpitoa. (Hakkapeliitta CR4)
  
Talviturvallisuutta, ajomukavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Hakkapeliitta CR4 -kumisekoitus. Pakettiauton renkaille suunniteltu kitkarengassekoitus toimii turvallisesti laajalla lämpötila-alueella ja alentaa vierintävastusta, mikä pienentää polttoainelaskua ja vähentää ympäristökuormaa. Vaimentaa heikkokuntoisten teiden urien ja kuoppien tärähdyksiä. Ajoääni on hiljainen ja miellyttävä erilaisilla alustoilla. (Hakkapeliitta CR4)

Ainutlaatuista suojaa iskuja, kuoppia ja viitoja vastaan. Aramid-vahvistetut sivupinnat. Aramid Sidewall -teknologian vahva ydin on aramid-kuitu, jota sivupinnan kumisekoitus sisältää. Aramid-kuitu vahvistaa sivupinnan kestämään entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja ja voi jopa estää rengasvaurion kokonaan.

Lataa tuotekuvat ja videot:
www.nokiantyres.com/hakkapeliittaC4PR

www.nokiantyres.com/hakkapeliittaCR4PR


Tutustu lisää – Nokian Tyres Hakkapeliitta C4

Tutustu lisää – Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,

Mikko Järvinen, tuotepäällikkö, puh. +358 10 401 7979,
[email protected]

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram