17. joulukuu 2009 11:54 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj Tiedote 17.12.2009

Hakkapeliitta hyväksyttiin laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloonPatentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Nokian Renkaiden Hakkapeliitta-tavaramerkin laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloonsa. Luetteloon on tähän mennessä hyväksytty 42 tavaramerkkiä. Listalle pääseminen vaatii vahvat näytöt tavaramerkin tunnettuudesta Suomessa. Luetteloa hyödynnetään muun muassa tavaramerkkiriitojen ehkäisemisessä.

- Tavaramerkit ovat yhtiöllemme erittäin arvokasta omaisuutta. Hakkapeliitta-nimen hyväksyminen laajalti tunnettujen tavaramerkkien luetteloon ehkäisee väärinkäytöksiä ja vahvistaa entisestään asemaamme Hakkapeliitta-brändin rakentajana Suomessa, toteaa Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Kim Gran.

Nokian Renkaat lanseerasi ensimmäiset Hakkapeliitta-talvirenkaansa vuonna 1936. Yli 70 vuoden aikana Hakkapeliitta-renkaiden erinomaisista talviominaisuuksista ovat nauttineet miljoonat turvallisuutta arvostavat autoilijat yli 50 maassa.

Nokian Renkaat lyhyesti:
Nokian Renkaat keskittyy ainoana rengasvalmistajana maailmassa tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet. Yhtiö kehittää tuotteitaan tavoitteenaan kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Nokian Renkaat omistaa Vianor-rengasketjun, johon kuuluu lähes 600 myyntipistettä 17 maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2008 oli noin 1,1 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 3 800. Nokian Renkaiden osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. Lisätietoja www.nokiantyres.com.

Lisätietoja:
Nokian Renkaat Oyj
Lakiasiainjohtaja Susanna Tusa, puh. +358 10 401 7223
[email protected]

Patentti- ja rekisterihallituksen kotisivut:
http://www.prh.fi/fi/tavaramerkit/laajalti_tunnettujen_tavaramerkkien_luettelo.html