1. heinäkuu 2020 11:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Enemmän kokoja, tehokkaampaa urakointia – Nokian Ground King -rengasperhe laajenee

Nokian Ground King oli Nokian Raskaiden Renkaiden merkittävin tuotelanseeraus vuonna 2019. Sen ainutlaatuinen Hybrilug™-teknologia yhdistää tehokkaasti ripa- ja palakuvioiden parhaat ominaisuudet, mikä mahdollistaa niin erinomaisen liikkuvuuden peltotöissä kuin mukavat maantiesiirtymätkin. Vuoden 2020 aikana Nokian Ground King -rengas saa kahdeksan uutta kokoa, mikä mahdollistaa sopivuuden entistä useampaan työkoneeseen.

Nokian Raskaat Renkaat, Nokia, 1. heinäkuuta 2020 – Nokian Ground King oli Nokian Raskaiden Renkaiden merkittävin tuotelanseeraus vuonna 2019. Sen ainutlaatuinen Hybrilug™-teknologia yhdistää tehokkaasti ripa- ja palakuvioiden parhaat ominaisuudet, mikä mahdollistaa niin erinomaisen liikkuvuuden peltotöissä kuin mukavat maantiesiirtymätkin. Vuoden 2020 aikana Nokian Ground King -rengas saa kahdeksan uutta kokoa, mikä mahdollistaa sopivuuden entistä useampaan työkoneeseen.

Nokian Renkailla ennakkoluulottoman insinöörityön ja uutta luovan ideoinnin juuret ovat syvällä kulttuurissa. Jos ongelma pitää ratkaista, se ratkaistaan. Uusien tehokkaiden ja monikäyttöisten traktorien myötä on ilmennyt koko ajan suurempi tarve todelliselle monikäyttörenkaalle, joka mahdollistaa kokonaan uusia työtilaisuuksia urakoitsijoille. Tällainen rengas on Nokian Ground King, sillä se kulkee mukavasti tiellä ja tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn myös pellolla.

”Tarvitsee vain katsoa Nokian Ground King -rengasta ja sen tunnusomaista Hybrilug-kuviota ymmärtääkseen, että kyseessä on aivan uudenlainen konsepti”, sanoo tuotepäällikkö Tero Saari Nokian Renkailta. ”Mutta toki renkaassa on myös paljon päällepäin näkymätöntä, koska rengasrunkokin on hyvin kehittynyt.”

Käytännössä koeteltua…

Jonkin aikaa myynnissä olleen Nokian Ground King -renkaan kentältä saama palaute on ollut todella myönteistä. Meijeritilaa Normandiassa pitävä ranskalainen Pierre-Edouard Jaunet pitää renkaan ominaisuuksia vaikuttavina. ”Mukavuus peltotöissä todellakin ylittää kaiken aiemmin kokemani”, Jaunet ylistää. ”Tiellä rengas on hyvin tarkka, ja pellolla pito on parasta.”

…ja tutkimuksilla todistettua

Aidosti vertailukelpoista tietoa renkaan ominaisuuksista saadaan vain ammattimaisella testaamisella. Saksalaisen Kielin yliopiston maataloustieteiden asiantuntijat testasivat Nokian Ground Kingiä perusteellisesti hyvälaatuiseen ripakuvioiseen renkaaseen verrattuna. Mittaukset osoittivat, että Hybrilug-kuvio todellakin toimii. Rengasmelu tiellä oli huomattavasti vertailurengasta alhaisempaa, renkaat luistivat vähemmän, maaperä tiivistyi vähemmän ja renkaan kulumisvauhti oli vain puolet vertailurenkaasta. Lisäksi polttoaineenkulutus oli 11 % ripakuvioista vertailurengasta vähäisempi. Myös työergonomiassa ja ajo-ominaisuuksissa raportoitiin suurta parannusta.

Suuriin ja pieniin traktoreihin

Tällä hetkellä Nokian Ground King -rengasta on tarjolla kuudessa eri koossa. Vuoden 2020 loppuun mennessä kokoja tulee kahdeksan lisää, jolloin valikoima laajenee kumpaankin suuntaan.

“Trendi kulkee kohti suurempia ja tehokkaampia traktoreita”, sanoo Tero Saari. ”Viimeisimmät koot, 710/70R42 ja 600/70R30, tarjoavat juuri tälle puolelle enemmän valinnanvaraa, ja myöhemmin kokoja tulee myös pienempiin hyötytraktoreihin.”

Koot ja saatavuus

Nykyiset koot:

540/65R28
540/65R30
600/70R30
650/65R38
650/65R42
710/70R42

Vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla saataville tulevat koot:

420/70R28
480/70R28
600/65R34
600/70R34
650/65R34
520/70R38
580/70R38
710/75R42

Lisätietoja:

Manu Salmi, SVP, johtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy
[email protected], puh. 010 410 7680 

Tero Saari, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy
[email protected], puh. 010 401 7226

Lisätietoja ja kuvia:

Kuvat ja lehdistömateriaali: www.nokiantyres.com/groundkingPR
Tuotesivu: www.nokiantyres.com/groundking
Yrityssivusto: www.nokiantyres.com/heavy

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa premium-renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta ja vastuullisuutta. Pohjoisen perintömme innoittamana valmistamme henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin työkoneisiin innovatiivisia tuotteita, jotka tarjoavat mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Vianor-ketjumme on erikoistunut autonhuoltoon ja rengaspalveluihin. Vuonna 2019 yhtiömme liikevaihto oli noin 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 700. Nokian Renkaat on listattu Nasdaq Helsinkiin. Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi.