14. tammikuu 2016 08:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Enemmän kestävyyttä katumaasturikuljettajille:

Nokian Renkaat laajentaa Aramid-sivupintateknologian hyödyntämistä

Maailman pohjoisin talvirengasvalmistaja Nokian Renkaat tehostaa kehittämänsä Aramid-sivupintateknologian hyödyntämistä vaativaan ja vaihtelevaan talvikäyttöön suunnatuissa katumaasturirenkaissa. Vuoden 2016 alusta lähtien talviliikkumisen edelläkävijän lähes kaikissa premium-tuotteissa hyödynnetään lisäturvaa ja kestävyyttä parantavaa ainutlaatuista Aramid Sidewall -teknologiaa. Uusi teknologia liitetään myös jo markkinoilla oleviin tuotteisiin.

Aramid-sivupintateknologia

Nokian Renkaiden sivupintasekoituksessa käyttämä Aramid-kuitu vahvistaa renkaan sivupinnan kestämään entistä paremmin iskuja ja viiltoja, jotka helposti rikkovat renkaan keskeyttäen matkanteon. Samaa materiaalia hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä.

Uusi teknologia käytössä SUV-talvirenkaissa vuoden 2016 alusta lähtien

Korkeiden ja voimakkaiden ajoneuvojensa henkilöautomaisista ominaisuuksista nautiskelevien katumaasturikuljettajien toivelistan kärkipäässä on jo hyvin pitkään ollut kestävyys. Tutkimusten mukaan renkaan vaurioitumiseen johtavat iskut kohdistuvat useimmiten renkaan sivupintaan. Tyypillisiä tilanteita ovat alhaisella painetasolla monttuun ajaminen tai liian huoleton parkkeeraus viiltävän rotvallin reunan repiessä sivupintaa. Sivupintaan tulevia vaurioita ei suositella korjattavaksi. Vaurio vaatii tyypillisesti uuden renkaan vaihtamisen ja hankkimisen.

- Kestävyyttä yllättävissä tilanteissa parantava uusi keksintö on saanut todella kiittävää palautetta SUV-kuljettajilta. Myös rengasmyyjät ovat olleet innoissaan keksinnöstä, joka on aivan uniikki ja tuo lisäarvoa asiakkaille, jotka haluavat ajaa huolettomasti niin maastossa kuin kaupungissa. Haluamme maksimoida jo markkinoilla olevien laatutuotteidemme ominaisuuksia entisestään ja otamme keksinnön käyttöön heti vuoden alussa eri markkinoille räätälöidyissä talvituotteissa, tuotehallintajohtaja Petri Niemi sanoo.

Ensi kertaa testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -nastarenkaassa hyödynnettyä Aramid Sidewall -teknologiaa käytetään myös vaihtelevissa kesäkeleissä vakuuttavasti etenevien Nokian Hakka -katumaasturirenkaiden sivupintasekoituksissa.   

Ennenkokematonta kestävyyttä - Aramid Sidewall teknologia 2016

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -kitkarengas
Nokian Hakkapeliitta 8 SUV –nastarengas

Nokian Hakka -kesärenkaat
Nokian Hakka Black SUV
Nokian Hakka Blue SUV

Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2SUV

Video: Ennenkokematonta kestävyyttä - Nokian Aramid Sidewall –teknologia https://youtu.be/P2yjARS7frM

Video: Nokian Aramid Sidewall –teknologia – Näin se toimii
http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Nokian Renkaat – maailman pohjoisin rengasvalmistaja ja talvirenkaan kehittäjä www.nokianrenkaat.fi/yritys/perustietoa/historia/

Talvirengastestauksen huipulla: Ivalon testikeskus – White Hell 
http://youtu.be/n3UyMo4L8bM

Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj, Tuotehallintajohtaja Petri J. Niemi, puh. +358 10 401 7646 [email protected]

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621 [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
You Tube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc