15. syyskuu 2020 12:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Enemmän ajokilometrejä, hallittua vakautta: Uusi Nokian Hakka Van -pakettiautonrengas vakuuttaa tasapainoisella ajotuntumalla ja parantuneella kulumiskestävyydellä

Uusi Nokian Hakka Van -pakettiautonrengas hallitsee taitavasti ja kestävästi pohjoisen kesän ankarat olosuhteet. Kovaan ja monipuoliseen käyttöön kehitetty Nokian Hakka Van on ohjaustuntumaltaan tarkka, vakaa ja hiljainen. Olipa kyse sekuntipelistä jakeluautoliikenteessä kaupungin ahtailla kaduilla, rakennustyömaiden viiltävän rankasta alustasta tai matkailuautolla kaartelusta kuoppaisissa soraränneissä, Nokian Hakka Van kantaa raskaankin kuormansa turvallisesti ja kevyesti mielenrauhaa kasvattaen. 

Raskaan sarjan ammattilaisen arkea ja vauhdikkaan lomalaisen matkaa helpottaa tasapainoinen ajotuntuma jopa lain sallimassa 120 km/h nopeudessa, mikä yhdistyy huippuluokan kestävyyteen. Uutuustuotteen kestävyys maksimoidaan Nokian Renkaiden ainutlaatuisella iskuja, viiltoja ja kuoppia torjuvalla Aramid Sidewall -teknologialla, vankalla runkorakenteella ja uusinta sekoitusteknologiaa hyödyntävällä vahvalla kumiseoksella.  
 
Pohjoisen karusta ja kauniista kesästä voi nauttia turvallisesti ja luotettavasti maailman pohjoisimman rengasvalmistajan asiantuntijoiden kehittämän Durable Control & Comfort -konseptin ansiosta. Ajotuntumaltaan miellyttävä Nokian Hakka Van säästää alhaisen vierintävastuksensa ansiosta myös polttoainekuluissa ja luontoa kuormittavissa hiilidioksidipäästöissä.  
 
Pohjoisen teillä kotoisan itsevarmasti ja tehokkaasti rullaava Nokian Hakka Van soveltuu erinomaisesti kaikkiin nykyaikaisiin jakelu- ja pakettiautomalleihinTarjolla on markkinoiden laajin 21 tuotteen valikoima aina 14-tuumaisesta renkaasta 18-tuumaiseen saakka nopeusluokissa R (170 km/h), S (180 km/h) T (190 km/h) ja H (210 km/h).  
 
Nokian Hakka Van on saatavissa rengasliikkeissä keväällä 2021. Tärkeimmät markkina-alueet ovat pohjoisen kesässä mainiosti viihtyvän Hakka-perheen päämarkkina-alueet eli Pohjoismaat ja Venäjä. 
 
Pitoa ja vakautta kaikissa tilanteissa 
 
Jämäkän Nokian Hakka Vanin luomistyössä kuunneltiin erityisesti käyttäjien palautetta karkeiden teiden rasitusta hyvin kestävästä kesärenkaasta, joka ei raskaassakaan lastissa hiivu tai huoju. Nokian Renkaiden kuluttajatutkimuksen mukaan kulumiskestävyyden lisäksi pakettiauton omistajat arvostavat hyvää märkäpitoa ja kykyä vastustaa vesiliirtoa. 
 
Vaihtuvat kesäkelit ovat kuljettajalle ja myös laadukkaalle kesärenkaalle haastavat. Uusi Nokian Hakka Van on luonteeltaan tasapainoinen ja vakaa niin kovassa vauhdissa maantiellä kuin tiukoissa kaarteissa kaupungin kaduilla. Se etenee ketterästi ja vaivattomasti keväästä syksyyn, niin soralla kuin asvaltilla, sateessa ja paahteessa. Asiakkaidemme tarpeet edellyttivät meiltä kokonaan uusia sekoitusteknologiaan liittyviä ratkaisuja, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Mikko Liukkula kertoo.     
 
Durable Control & Comfort  kestävää turvallisuutta myös kuluneena 
 
Tietokonemallinnuksettuhannet testikilometrit ja taksikäyt aidoissa olosuhteissa auttoivat kehittämään Durable Control & Comfort -konseptin. Kestävän turvallisuuden, polttoainetehokkuuden ja ajomukavuuden varmistavat uudet pintamalli-, kumisekoitusja rakenneratkaisut ovat Nokian Renkaiden suomalaisen tuotekehitysosaamisen kovinta ydintä.  
 
Raskaissa ja monikäyttöisissä pakettiautoissa helposti hallittavaa pintamallia jäykistävät pitkät ripamaiset kuviopalat, mikä takaa rauhallisen ja vakaan henkilöautomaisen ajotuntuman myös kovemmissa nopeuksissaäkillisissä väistöissä ja kaistanvaihdoissa. Urapohjien kivenpoistajat minimoivat särmikkäiden kivien renkaaseen tunkeutumisen. 
 
Pitkittäisripojen kuviopalojen eri muotoiset ja syvyiset lamellit eli uritukset varmistavat osaltaan hyvää märkäpitoa ja ajomukavuutta varastoimalla vettä ja mahdollistamalla ripojen hallitun sivuttaisliikkeen. Poikittaisurat varastoivat ja syrjäyttävät tehokkaasti vettä renkaan ja tienpinnan välistäLamellimuotoilu takaa suorituskykyiselle renkaalle oivallisen märkäpidon myös kuluneena.  Myös pintamallin leveät pääurat vähentävätvesiliirtoriskiä. Erityinen huomio on annettu hyville käsittelyominaisuuksille korkeammissa nopeuksissa, Suomen tieliikennelakimuutos sallii nyt pakettiautoille 120 km/h nopeuden moottoriteillä, Liukkula sanoo. 
 
Vahva ja vankka rakenne       
 
Vankan kaksinkertaisen runkorakenteen päällä olevan teräsvyöpaketin erikoisuutena on molempien teräsvöiden reunoihin integroidut vahvikkeet eli pocket stripsit. Ratkaisulla taataan raskaassa käytössä teräsvöiden kestävyys ja kiinnittyvyys rakenteeseen. 
 
Pakettiautokäyttöön suunniteltu vahva ja joustava teräsvyölanka parantaa sekä rakenteellista kestävyyttä että mahdollistaa huippuominaisuuksien säilymisen myös raskailla kuormilla. Samalla saadaan vierintävastusta alennettua, mikä vähentää kaikkien kuljettajien korkealla arvostamaa polttoaineenkulutusta ja ympäristöä kuormittavia hiilidioksidipäästöjä.  

Hakka Van Hybrid - kulutuspintasekoitus maksimoi märkäpidon ja ajokilometrit 
 
Nokian Hakka Van:in turvaominaisuuksien, kulumiskestävyyden ja alhaisen vierintävastuksen takuumoottorina on vaativiin oloihin säädetty Hakka Van Hybrid -kulutuspintasekoitus 
 
Pohjoisen teille jalostettu viillonkestävä moderni kumiseos varmistaa oivallisen märkäpidon, minkä ansiosta Hakka Van pysähtyy nopeasti myös sateen liukastamalla tiellä. Erinomaisesti laajalla lämpötila-alueella toimiva kulutuspintasekoitus mukautuu lämpötilan muutoksiin, kestää hyvin ankaraa kulutusta ja vahvistaa polttoainetehokasta menoa. 
 
Aramid Sidewall -teknologia siivittää huolettomaan työpäivään ja matkaan 
 
- Alan huippua olevan kulumiskestävyyden viimeistelevät sivupinnan Aramid Sidewall -teknologia ja uranpohjista löytyvät kivenpoistajat. Paketti- ja matkailuautojen alla rullaavat renkaat ovat kovalla käytöllä. Ajoneuvot ovat painavia, ja niitä ajetaan usein täyteen lastattuina huonokuntoisilla tienpinnoilla: pitkin kuoppaisia hiekkateitä ja yli asvaltin reunakivien. Aramid-kuitu paitsi suojaa rengasvauriosta koituvilta lisäkustannuksilta, myös varmistaa perille pääsyn ilman ikäviä yllätyksiä, Liukkula havainnollistaa ainutlaatuisen keksinnön hyötyjä. 
 
Innovatiivisen Aramid Sidewall -teknologian vahva ydin on aramid-kuitu, jota sivupinnan kumisekoitus sisältää. Samaa materiaalia hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä. Aramid-kuitu vahvistaa sivupinnan kestämään entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja ja voi jopa estää rengasvahingon kokonaan.  

Kulumisvaroitin varoittaa vesiliirtoriskistä 

Nokian Renkaiden patentoima merkkikieli lisää turvallisuutta. Keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee pääurien syvyyden yksiselitteisesti millimetreinä. Pisarasymbolin kadotessa ja pienentyessä pisara kerrallaan kasvaa myös vesiliirtoriski. Kun uransyvyyttä on jäljellä 4 mm on aika hankkia uudet kesärenkaat.   

Varsinkin ammattiajossa ja lastin ollessa raskas renkaiden oikea ilmanpaine on erityisen tärkeä. Oikein paineistetut renkaat parantavat auton ohjaustuntumaa, takaavat renkaan rakenteellisen kestävyyden ja vähentävät polttoaineen kulutusta.  
 
Renkaan ilmanpaineen tarkastamista helpottaa infokenttä, johon voi merkitä oikean ilmanpaineen ja muistutuksen renkaan paikasta auton alla. Pohjoismaissa kahdesti vuodessa tapahtuvaa renkaanvaihtoa helpottaa lisäalue, johon voi merkitä vanteiden pulttien kiristysmomentin. 

Nokian Hakka – ainutlaatuinen pohjoinen konsepti 

Nokian Hakka –kesärengasperhe on räätälöity pohjoisen olosuhteisiin. Pohjoisen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Vaativat ja vaihtelevat kesäkelit on huomioitu Hakka-kesärenkaiden kumisekoitusten ja rengasrakenteiden kehitystyössä. Hakka-kesärenkaat käyttäytyvät yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestävät hyvin kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita.  
 
Kaikki Nokian Hakka -kesärenkaat ja Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat ovat Hakka-turvan piirissä. Huonon tuurin rikkoessa Nokian Hakka- tai Nokian Hakkapeliitta -renkaakorjauskelvottomaksi, korvaa maksuton Hakka-turva uuden renkaan veloituksetta. Hakka-turva on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään yhden vuoden ostohetkestä. Jos rengas rikkoontuu tien päällä, tulee Hakka-turvan tiepalvelu avuksi. 

Nokian Hakka Van – Kestävää turvallisuutta ja mukavuutta   

 • Vakaa, tasapainoinen ja pitävä ajotuntuma kelissä kuin kelissä 
 • Erinomainen märkäpito ja vesiliirronvastustuskyky 
 • Kestää kovaa kulutusta, Aramid-vahvistetut sivupinnat torjuvat iskuja ja viiltoja  
 • Alhainen vierintävastus pienentää polttoainekuluja ja säästää ympäristöä 
   

Kestävyyttä ja tehokkuutta vaativaan ammattikäyttöön 

 • Tasapainoinen ja tarkka ajettavuus niin kaupungissa kuin maantiellä jopa 120 km/h nopeudessa 
 • Huippuluokan kestävyys ja enemmän ajokilometrejä kovassakin käytössä mm. rakennustyömailla, taksiliikenteessä ja tavarakuljetuksissa 
 • Alhainen polttoaineenkulutus ja hiilidioksidipäästöt 

 Turvallisuutta ja ajomukavuutta matkailuautoilijalle  

 • Vakaa, turvallinen ja miellyttävä ajotuntuma keväästä syksyyn 
 • Helppo hallita märällä tiellä, vastustaa tehokkaasti vesiliirtoa 
 • Luotettava ja kestävä vaativassakin maastossa kuoppaisilla maanteillä ja viiltävän särmikkäillä sora-alustoilla 
 • Säästää polttoainetta ja ympäristöä 
   

Pääinnovaatiot:  
 
Durable Control & Comfort -konsepti. Kestävää turvallisuuttaajomukavuutta ja polttoainetehokkuutta. Uusi pintamalli-, kumisekoitus- ja rakenneratkaisut tuovat vakaan ja tasapainoisen ajotuntuman kaikissa keleissä.  
 
Nokian Hakka Van -pintamalli takaa rauhallisen ja vakaan henkilöautomaisen ajotuntuman myös kovemmissa nopeuksissa, äkillisissä väistöissä ja kaistanvaihdoissa. Eri muotoiset ja syvyiset lamellit eli uritukset varmistavat osaltaan hyvää märkäpitoa ja ajomukavuutta 
 
Hakka Van Hybrid -kulutuspintasekoitus varmistaa oivallisen märkäpidon, minkä ansiosta Hakka Van pysähtyy nopeasti myös sateen liukastamalla tiellä. Vaativiin oloihin säädetty kulutuspintasekoitus mukautuu lämpötilan muutoksiin, kestää hyvin ankaraa kulutusta ja vahvistaa polttoainetehokasta menoa. 
 
Vahva ja vankka rakenne. Kaksinkertainen runkorakenne ja jämäkkä teräsvyöpaketti parantaa kestävyyttä ja mahdollistaa huippuominaisuuksien säilymisen kilometrien karttuessa. 
 
Aramid-vahvistetut sivupinnat. Ainutlaatuista suojaa iskuja, kuoppia ja viitoja vastaan. Aramid Sidewall -teknologian vahva ydin on aramid-kuitu, jota sivupinnan kumisekoitus sisältää. Samaa materiaalia hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä. Aramid-kuitu vahvistaa sivupinnan kestämään entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja ja voi jopa estää rengasvaurion kokonaan. 
 
Kivenpoistajat. Lisää turvallisuutta, enemmän käyttöikää. Uranpohjien kivenpoistajat estävät terävien kivien takertumisen renkaan kulutuspintaan sekä kaivautumisen renkaan rakenteeseen. Kivenpoistajat lisäävät renkaan käyttöikää sekä tarjoavat lisäsuojaa ehkäisemällä renkaan runkovaurioita. 
 
Driving Safety Indicator, (DSI) on kulumis- ja vesiliirtovaroitin, joka helpottaa uransyvyyden tarkkailua. Kulutusvaroittimessa olevasta numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Numerot häviävät yksitellen sitä mukaa, kun rengas kuluu. Vesiliirtovaroitin muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä. Vesiliirtovaroittimen pisara häviää, kun urasyvyyttä on jäljellä vähemmän kuin 4 mm. 
 
Lataa tuotekuvat ja videot 

Tutustu lisää – Nokian Hakka Van 
 
Lisätietoja:  
 
Nokian Renkaat Oyj, 
 
Tuotepäällikkö Petri Luoma, p. 010 401 7889  
[email protected] 

Tuotemarkkinointipäällikkö Teemu Sainio, p. 010 401 7296 
[email protected]