Elämäsi matkalla

Vietä laatuaikaa lähilomalla

minute read

Haluatko viettää laatuaikaa kumppanisi kanssa tänä kesänä? Ehkä olet huolissasi lentämisen vaikutuksista ympäristöön? Tai rahatilanteesi huolettaa? Kokousten, työmatkojen ja lasten harrastusmenojen täyttämästä arjestamme voi olla vaikea löytää aikaa pitkälle lomalle.


Onneksi lomailun ei tarvitse tarkoittaa lentämistä kaukokohteisiin ja viikkokausien majoittumista hotellissa, vaan parhaat rentoutumispaikat voivat löytyä läheltä. Kaikki mitä tarvitset, on vapaa viikonloppu, mökki ja auto.

Matkanteko voi olla kokemus itsessään

Lasten kanssa voi olla helpompaa yöpyä hotellissa, mutta teille kahdelle romanttinen viikonloppu vuokramökissä on täydellinen irtiotto.  Unohda kaikki aikataulut ja tee ajomatkasta yhteistä laatuaikaa.

Varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa pysähdellä matkan varrella ja poiketa kiinnostaviin paikkoihin maaseudulla, kuten maatilamyymälöihin, pikkuputiikkeihin ja luontokohteisiin. Kun päästät irti kiireestä, eksyminen ja kiertoteiden ajaminen ei haittaa, vaan pikemminkin voit löytää kiintoisia paikkoja, joista et olisi saanut muuten tietää mitään.

Laadukkaat varusteet helpottavat elämää myös lomalla

Jos ulkoilet mielelläsi, yö tähtitaivaan alla teltassa tai jopa autossasi voi olla ikimuistoinen kokemus. Etsi lähin ulkoilualue ja hyppää autoon. Leiriytyminen ulkona on helppoa, koska mitään ei tarvitse varata etukäteen ja metsä on käytettävissäsi ilmaiseksi.

Jos kuitenkin aiot viettää yön ulkona tai autossa, on tärkeää varmistaa, että sinulla on oikeat, mukavuutta lisäävät ja kestävät varusteet. Kun sijoitat laatuvarusteisiin, niitä ei tarvitse vaihtaa uusiin pian, ja jos pidät niistä hyvää huolta, ne ovat aina käyttövalmiina uutta reissua varten.

Jos aiot käydä mökillä metsässä tai syrjäisessä erämaassa, renkaat kannattaa tarkistaa ennen lähtöä, sillä renkaiden on oltava hyvässä kunnossa hiekkateillä ajettaessa. Kun renkaat on uusittava, sijoita renkaisiin, jotka on erityisesti kehitetty vaativia pohjoismaisia teitä varten.

Viisi vinkkiä täydelliseen lähilomaan

  1. Jos aiot yöpyä vuokramökissä, varmista, että siinä on hyvin varusteltu keittiö. Syöminen on joka tapauksessa välttämätöntä, joten voit tehdä ruokailuista miellyttävän lomakokemuksen: kokkailkaa yhdessä. Tällä tavoin kukaan ei juutu keittiöön koko loman ajaksi, vaan ruoanlaitto on mukavaa yhteistä puuhaa. 
  2. Tee aterioista erityisiä laittamalla jotakin, mitä teet harvoin, tai kokeilemalla aivan uusia reseptejä. Käytä kauden tuotteita tai osta ainekset pienestä paikallisesta kaupasta matkan varrelta, niin lopputulos on varmasti ikimuistoinen. 
  3. Jos aiot leiriytyä ulkona, hanki pieni retkikeitin, jota voit käyttää missä tahansa. Osta ruokaa, jota on kevyt kantaa ja helppo lämmittää, ja pakkaa mukaan vain tarvittavat tavarat. 
  4. Luonnossa ei aina ole mahdollista valmistaa lämmintä ateriaa, joten ota mukaasi jotakin, mikä on valmista syötäväksi sellaisenaan. Pähkinät, kuivatut hedelmät ja proteiinipatukat ovat myös nopeita ja helppoja välipaloja retkeillessä. Ellet aio mennä kauas, ota mukaasi kuumaa ruokaa termoksessa ja tee aterioinnista erityinen hetki.
  5. Voit lähteä lähilomalle naapurikaupunkiin ja kokeilla uusia ravintoloita. Miten olisi aamiainen, brunssi, lounas tai illallinen – tai vaikka nämä kaikki – jossain erityisessä paikassa!

Löydä sinulle sopivat kesärenkaat

Nokian Hakka -kesärenkaamme tarjoavat turvallisen matkan kaikissa pohjoisen ajo-olosuhteissa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Löydä sinulle sopivat kesärenkaat helposti a nauti huolettomista ajomatkoista.

NOKIAN HAKKA -KESÄRENKAAT