Elämäsi matkalla

Käytännön vinkkejä telttaretkeilyyn autolla

minute read

Elämäämme tällä hetkellä vaikuttavia trendejä ovat esimerkiksi kaupungistuminen ja kokemusten etsiminen sen sijaan, että ostettaisiin tavaroita, jotka kuluttavat tarpeettomasti planeettamme luonnonvaroja. Kaukomatkojen vähentäminen antaa meille mahdollisuuden havaita uudelleen, miten kaunis ja erityinen kotimaa meillä on. Löydä uusi yhteys luontoon ja mene yöksi metsään!


Mitä sinun pitäisi pakata mukaan autoon, kun olet menossa telttailemaan? Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon? Lue käytännön vinkkimme.

Nämä ovat välttämättömimmät tarvikkeet telttailua varteN

 • Tärkeintä on tietenkin pakata mukaan teltta. Varmista, että se on valmistettu vedenpitävästä kankaasta, jottei se vuoda sadesäällä.
 • Jos suunnittelet pitkäaikaista telttailua, harkitse myös, riittääkö pieni teltta vai olisiko iso mukavampi. Isossa teltassa mahdut seisomaan, ja se suojaa tavarasi. Iso teltta voi kuitenkin olla vaikea pystyttää, jos maasto on epätasainen. Leirintäalueella tämän ei pitäisi olla ongelma.
 • Valitse oikealle kelille tarkoitettu makuupussi ja muista, että yöllä lämpötilat voivat laskea huomattavasti, vaikka päivällä olisi lämmintä.
 • Kannattaa hankkia retkipatja tai makuualusta, koska ne tekevät nukkumisesta paljon mukavampaa kuin pelkässä makuupussissa. Pakkaa myös tyyny, jolle voit laskea pääsi.
 • Ota mukaan lämpimiä vaatteita iltoja ja öitä varten. Kukaan ei halua olla kylmissään!
 • Otsavalo tai taskulamppu on myös välttämätön varuste telttaillessa. Se on tarpeen, jos haluat puuhailla pimeän tultua.

Käytännön vinkkejä mukavaan telttailukokemukseen

 • Etsi maastosta tasainen kohta ja poista kaikki tikut, kivet ja kävyt ennen teltan pystyttämistä.
 • Älä pystytä telttaa notkoon, jotta sadevesi ei virtaa telttaan.
 • Hyönteiskarkotteesta voi myös olla hyötyä.
 • Voit säästää kuluissa laittamalla ruokasi itse retkikeittimellä. Kuvittele, millaista on syödä aamiainen ulkona lintujen sirittäessä tai haukata iltapalaa auringon laskiessa. Älä unohda retkikeittimen polttoainetta ja mausteita! Suolalla, pippurilla ja öljyllä pääset pitkälle.
 • Pakkaa mukaan huopa ulkona istumista varten. Mukavampi mutta enemmän tilaa vievä vaihtoehto on pakata myös retkeilytuoleja ja taitettava pöytä.
 • Jos aiot yöpyä leirintäalueella, voit tuoda mukanasi myös sähköjäähdyttimen. Näin voit nauttia herkuista, jotka on säilytettävä kylmässä. Ethän unohda jatkojohtoa, sillä pistorasioita voi olla vähän.

Turvallisuudentunne ja kestävät valinnat tuovat mielenrauhaa

Kun olet varannut kaikki tarvittavat retkeilyvarusteet, varmista, että myös autosi on valmiina. Jos aiot poiketa tieltä maastoon etsimään täydellistä telttapaikkaa, tarkista ainakin, että renkaissa on riittävä ilmanpaine, niin ne suoriutuvat maaston töyssyistä leikiten.

Tiesitkö, että renkaan elinkaaren suurin ympäristövaikutus tulee renkaan käytöstä? Nokian Hakka -kesärenkaat on kehitetty turvallisiksi, ja ne tekevät matkanteosta vihreämpää matalan vierintävastuksen ansiosta. Tämä tarkoittaa alhaisempaa polttoaineenkulutusta ja pienempiä CO2-päästöjä.

Löydä sinulle sopivat kesärenkaat

Nokian Hakka -kesärenkaamme tarjoavat turvallisen matkan kaikissa pohjoisen ajo-olosuhteissa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Löydä sinulle sopivat kesärenkaat helposti a nauti huolettomista ajomatkoista.

NOKIAN HAKKA -KESÄRENKAAT