19. helmikuu 2013 09:00 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Forest King F2 – telapitoa vaativaan metsäkäyttöönNokian uusi Forest King F2 tuo testatusti parempaa telapitoa vaativaan metsäkäyttöön. Renkaan kehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota renkaan toimivuuteen telojen kanssa.

– Nokian Forest King F2 tarjoaa telalle täydellisen tuen pinnan joka kohdassa, minkä ansiosta telakenkä pysyy suorana renkaan pinnalla. Renkaan ja telojen välistä pitoa on parannettu kasvattamalla ripojen suoraa osuutta ja uritusta keskiosassa. Tämä uusi kuviointi yhdessä olkapäiden muotoilun kanssa lisää telojen tukea ja päällä pysymistä, kertoo Nokian Raskaiden Renkaiden metsärenkaiden tuotepäällikkö Jarkko Heinämäki.

Pitävän kuvion ansiosta telaa ei tarvitse pitää kireällä, mikä vähentää renkaisiin ja telikoteloihin kohdistuvaa rasitusta. Erityisesti vaikeissa olosuhteissa tämä vähentää sekä renkaiden että telikoteloiden rikkoutumisen vaaraa. Myös renkaan pistonkestävyyttä on parannettu entisestään kasvattamalla materiaalivahvuutta renkaan olkapäillä.

Täysin uusi rengaskoko metsäkoneisiinUuden Nokian Forest King F2 -tuoteperheen ensimmäinen tuote on samalla myös täysin uusi 780/50-28.5 PR 24 rengaskoko metsäkoneisiin. Vannehalkaisijaa on kasvatettu 28.5 tuumaan vastaamaan koneiden kasvaneita vetovoimia ja ehkäisemään vanteella pyörähtämistä. Renkaan kasvanut halkaisija mahdollistaa korkean kantavuuden painetasoa nostamatta ja parantaa koneen etenemiskykyä ja maastokelpoisuutta. Uusi rengaskoko on käyttövarma ratkaisu järeimpiin yli 20 tonnin metsäkoneisiin.

  • Ennennäkemätöntä telapitoa
  • Paranneltu pistonkestävyys
  • Täysin uusi 780/50-28,5 PR 24 rengaskoko järeimpiin metsäkonerenkaisiin

Metsäkonerenkaiden markkinajohtaja ja edelläkävijäNokian Raskaat Renkaat on metsäkonerenkaiden markkinajohtaja maailmassa. Yhtiö on suunnitellut erikoisrenkaita Pohjoismaissa kehitetyn, niin sanotun tavaralajimenetelmän metsäkoneisiin 1960-luvulta lähtien. Valikoimassa on metsäkonerenkaita sekä Cut To Length (CTL) eli tavaralajikorjuumenetelmän koneisiin että Full Tree (FT) eli kokorunkomenetelmän koneisiin kuten skiddereihin. Tunnettuja huipputuotteita ovat muun muassa maailman edistyksellisin metsäkonerengas Nokian Forest Rider ja käyttövarmuudeltaan erinomainen Nokian Forest King F. Valikoima kattaa myös erikoisrenkaat traktoreihin, jotka työskentelevät osin tai pääasiassa metsätöissä. Tuotteet tunnetaan erittäin korkeasta laadusta, joka tuo käyttäjälleen paljon käyttötunteja ja luotettavaa toimivuutta metsänkorjuun vaihtelevissa käyttöolosuhteissa.

Yhteistä kaikille tuotteille on oman, asiakkaiden kanssa tiiviissä yhteistyössä tehdyn tutkimus- ja kehitystyön tuottamat innovatiiviset ratkaisut, laatu ja kestävyys. Nokian Raskaat Renkaat tunnetaan ammattitaitoisesta ja joustavasta, alansa parhaasta palvelusta. Kaikki Nokian Raskaiden Renkaiden tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Ympäristöasioiden pioneeriRengasvalmistajien joukossa Nokian Raskaat Renkaat on ympäristöasioiden pioneeri. Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään yksinomaan puhdistettuja öljyjä.

Ympäristöystävällisyys on tuotekehitysfilosofian keskeinen periaate. Erikoisrenkaiden kumisekoitukset, pinnat ja rakenteet kestävät kovaa kulutusta, mikä merkitsee käyttäjille paljon käyttötunteja ja toimivuutta. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Tuotekehityksen haasteena on myös tärinän ja rengasmelun jatkuva alentaminen.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on osa Nokian Renkaat Oyj -konsernia. Tuotevalikoimaan kuuluvat metsäkonerenkaat, maatalouskoneiden erikoisrenkaat ja erilaiset työkoneiden renkaat mm. satamiin ja terminaaleihin, maanalaisiin kaivoksiin, maansiirtoon sekä tienhoidon tarpeisiin.

Kuvia: www.nokiantyres.com/NokianForestKingF2

Lisätietoja:
Nokian Raskaat Renkaat
Jarkko Heinämäki
Metsärenkaiden tuotepäällikkö
jarkko.heinamaki(at)nokiantyres.com
010 401 8548

Teemu Vainionpää
Projektipäällikkö, tarjonnankehitys
teemu.vainionpaa(at)nokiantyres.com
010 401 7175

www.nokianraskaatrenkaat.fi