Toyota renkaat - Näin valitset autoosi sopivat renkaat

Toyota renkaat - Näin valitset autoosi sopivat renkaat

Luotettavuudestaan tunnetut Toyotat tarvitsevat alleen myös varmat ja pitävät renkaat. Nokian Tyresin tuotevalikoimasta löydät Suomen vaihteleviin ajokeleihin sopivat kesärenkaat ja talvirenkaat kaikkiin Toyotan malleihin. 

Kokosimme alle suosituksia Toyotan renkaiden valintaan.

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

 

Mitkä kesärenkaat sopivat Toyotaan?

Kesärenkaita valitessa tulee ottaa huomioon useita asioita, kuten renkaan koko, rengasmerkinnät ja muut renkaan ominaisuudet. Valitsemalla Nokian Renkaiden pohjoismaisiin olosuhteisiin kehitetyt kesärenkaat, voit luottaa siihen, että Toyotasi suoriutuu myös vaativissa ajo-olosuhteissa kunniallisesti.

 

Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black 3 on tehokkaisiin henkilöautoihin suunnattu urheilullinen ja suorituskykyinen rengas, jossa on tinkimätön pito olosuhteista riippumatta. Nokian Tyres Hakka Black 3 soveltuu erinomaisesti Toyotan tehokkaimpiin malleihin, kuten Supraan ja GR-malleihin, joissa täsmällinen ajotuntuma ja ohjautuvuus yhdessä varman pidon kanssa ovat ensisijaisen tärkeitä.

Urheilullisten ominaisuuksien lisäksi uusimman sukupolven Nokian Tyres Hakka Black 3 on edeltäjiään hiljaisempi ja mukavampi ajettava – jopa Suomen ajoittain karkeilla teillä. Rengas tarjoaa luotettavaa pitoa myös märällä alustalla, ja soveltuu näin turvalliseen ajoon Suomen vaihtelevissa ajokeleissä.

Olipa kyseessä sitten tavallinen perheauto tai tehokas urheiluauto, Nokian Tyres Hakka Black 3 tarjoaa varmaa pitoa.


Nokian Tyres Hakka Green 3

Nokian Tyres Hakka Green 3 on ympäristöä ja rahaa säästävä kesärengas, joka ei tingi pidosta märälläkään alustalla. Renkaan uudistettu kumiseos takaa hyvän kulumiskestävyyden, mikä tarkoittaa edeltäjään verrattuna jopa 10 000 lisäajokilometriä.

Nokian Tyres Hakka Green 3 sopii erinomaisesti Toyotan energiatehokkaisiin hybrideihin, joiden kulutusta renkaiden matala vierintävastus pienentää entisestään.

Tuotekehityksen ja vuosikymmenten kokemuksen myötä erinomainen märkäpito ja ohjautuvuus on onnistuttu yhdistämään matalaan vierintävastukseen ja kulutusta kestävään kumiseokseen.

 
Nokian Tyres Hakka Blue 3

Nokian Tyres Hakka Blue 3 on premium-tason kesärengas, jonka ominaisuuksissa on painotettu pohjoisen vaihtelevia olosuhteita.

Ajokäytökseltään tasapainoinen Nokian Tyres Hakka Blue 3 käyttäytyy tarkasti märällä alustalla ja estää tehokkaasti vesiliirtoon ajautumista. Renkaan Cool Blue Hybrid -pintasekoitus mahdollistaa erinomaisen pidon myös lämpötilojen muuttuessa, kestäen silti tehokkaasti kulutusta ja karkeita tienpintoja. Moderni kumiseos alentaa myös renkaan vierintävastusta, mahdollistaen matalamman kulutuksen ja sähköautoissa pidemmän toimintasäteen.

Nokian Tyres Hakka Blue 3:ssa ajomukavuutta on parannettu entisestään ja renkaan melutasoa on onnistuttu madaltamaan erityisesti karkealla asfaltilla.

 

Kesärenkaat Toyotan paketti- ja maastoautoihin

Toyota valmistaa myös paketti- ja maastoautoja, joiden paino asettaa omat vaatimuksensa renkaille. Nokian Tyres Hakka Van on tukeva, kestävä ja kovaan käyttöön sopiva paketti- ja matkailuauton kesärengas, joka tarjoaa vakaata ajotuntumaa ja erinomaista märkäpitoa. Nokian Tyres Hakka Suv -rengassarjasta löydät vakaat ja luotettavat kesärenkaat Toyotan katumaastureihin ja crossovereihin.

 

Mitkä talvirenkaat sopivat Toyotaan?

Laadukkaat, pohjoisen olosuhteisiin suunnitellut talvirenkaat ovat keskeinen osa talviautoilun turvallisuutta.

Kaikki Nokian Tyres Hakkapeliitta -sarjan talvirenkaat ovat pohjoismaisia talvirenkaita, joiden ominaisuudet ovat räätälöityjä Suomen talven haastaviin olosuhteisiin. Hakkapeliitta-mallistosta löytyvät niin nastarenkaat kuin kitkarenkaat, jotka takaavat turvallisen etenemisen niin jäällä, lumella kuin sohjossa.

Löydät meiltä talvirenkaat myös Toyotan paketti- ja maastoautoihin. Nokian Tyres Hakkapeliitta LT3 -talvirengas tarjoaa maastoautoille poikkeuksellisen hyvää talvipitoa sekä ajovakautta.

Valitse Toyotan paketti- ja matkailuautomalleihin esimerkiksi Nokian Tyres Hakkapeliitta C4 -nastarengas tuomaan pitoa jäisille teille. CR4 -kitkarengas taas tarjoaa paketti- ja matkailuautoille tinkimätöntä lumipitoa, kevyttä rullausta ja lyömätöntä ajomukavuutta.

Toyotan sähkö- ja hybridimalleihin suosittelemme Nokian Tyres Hakkapeliitta EV -talvirenkaita, jotka ovat sähköautojen tarpeisiin suunniteltuja. Sähköautoihin suunnitelluissa talvirenkaissa korostuvat erinomaisen jää- ja lumipidon lisäksi matala rengasmelu sekä matala vierintävastus. Matalampi vierintävastus tarkoittaa pidempää sähköistä toimintasädettä ja matalampaa energiankulutusta.

 

Minkä kokoiset renkaat sopivat Toyotaan?

Toyotan mallistoon kuuluu runsaasti erilaisia autoja, joissa on kaikissa käytetty lukuisia erilaisia rengaskokoja. Helpoin tapa selvittää oikea rengaskoko on hyödyntää rengashakuamme.

Täyttämällä rengashakuumme autosi mallin ja moottorin, lataa rengashaku automaattisesti eteesi listan valmistajan autoosi tarjoamista rengasvaihtoehdoista.

Rengashakumme ei kuitenkaan tiedä minkä kokoiset renkaat autosi alle on tällä hetkellä asennettu, joten nykyisten renkaidesi koko tulee aina tarkistaa ennen uusien renkaiden tilaamista. Rengaskoko on ilmoitettu renkaan sivupinnasta löytyvällä rengasmerkinnällä.

Mikäli et ole varma autoosi sopivasta rengaskoosta tai haluat vinkkejä oikean rengasmallin valintaan, auttavat Nokian Tyres -jälleenmyyjät sinua mielellään renkaiden hankinnassa.
 

Toyotan vanteet

Toyotan mallistossa on vuosien varrella käytetty 13–20 tuuman välille sijoittuvaa vannekokoa, mallista ja vuosimallista riippuen. Halkaisijaltaan suurimmat Toyotan vanteet löytyvät lähinnä autonvalmistajan kookkaimmista katumaastureista, valtaosan mallistosta ollessa pienemmillä vanteilla varustettu.

Löydät autosi tehdasasenteisten vanteiden halkaisijat käyttämällä rengashakuamme ja valitsemalla autosi mallin sekä moottorin.

Vanteita on mahdollista vaihtaa alkuperäisistä, ja monet tekevät näin parantaakseen auton ulkonäköä tyylikkäillä alumiinivanteilla. Löydät laajan valikoiman Toyotan vanteita myös Nokian Tyres -jälleenmyyjien valikoimista.
 

Toyotan pulttijako

Vanteiden valinnassa on tärkeää tarkistaa auton pulttijako. Pulttijako on luku, joka kertoo auton pyörännavassa olevien pulttien määrän sekä näiden välisen etäisyyden.

Esimerkiksi monissa Toyotan vanhemmissa malleissa tavattava pulttijako 4 x 100 tarkoittaa neljää pulttia ja 100 millimetrin pultinreikien välistä etäisyyttä.

Toyotan autoissa alkuperäisvanteiden vaihtaminen ristiin eri mallisarjojen ja vuosimallien välillä ei aina ole mahdollista, sillä Toyotan autoissa on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana käytetty neljää eri pulttijakoa:

  • 5 x 114,3 - Valtaosa uusimmista vuosimalleista
  • 4 x 100 - Esimerkiksi Corolla, Yaris ja Aygo vanhemmat vuosimallit
  • 5 x 100 - GT86 ja joidenkin mallien vanhemmat vuosimallit
  • 6 x 139,7 - Hiace ja Hilux -mallit
  • 5 x 112 - Supra

 

Kuinka pidentää Toyotan renkaiden käyttöikää?

Renkaiden oikeaoppisella käytöllä ja säilytyksellä pystyt pidentämään Toyotan renkaiden käyttöikää ja säilyttämään renkaiden ominaisuudet.

 

Käytä Toyotan suosittelemia rengaspaineita

Helpoin yksittäinen tapa pidentää renkaiden käyttöikää, huolehtia renkaiden tasaisesta kulumisesta ja parantaa ajoturvallisuutta on rengaspaineiden säännöllinen tarkistaminen. Käyttämällä jokaisessa renkaassa Toyotan suosittelemia rengaspaineita, pienennät myös renkaiden vierintävastusta ja säästät näin rahaa polttoainekuluissa.

Talvirenkaissa on suositeltavaa käyttää 0,2 baria Toyotan suosittelemaa rengaspainetta korkeampaa painetta, jotta painetaso olisi oikea kylmässä ulkoilmassa.

Rauhallinen ja ennakoiva ajotyyli

Rauhallinen ja ennakoiva ajotyyli lukeutuu myös helpoimpiin tapoihin vähentää renkaiden ennenaikaista kulumista. Välttämällä äkkijarrutuksia, äkillisiä liikkellelähtöjä ja turhaa sudittelua, pystyt pidentämään renkaiden käyttöikää runsaasti.
 

Renkaiden oikeaoppinen varastointi

Lisäksi renkaiden oikeaoppiseen säilyttämiseen kannattaa panostaa. Säilyttämällä renkaat auringonvalolta ja vedeltä suojattuna, 0-25 ºC lämpötilassa, pysyvät renkaat hyvässä kunnossa myös tuleville ajokausille. Helpoin tapa säilyttää renkaita on rengasliikkeen rengashotellissa, jossa renkaat säilytetään juuri oikeanlaisissa olosuhteissa.
 

Vaihda kuluneet renkaat

Hyväkuntoiset renkaat ovat olennaiset turvallisen autoilun kannalta. Tarkista renkaiden kunto säännöllisesti, korvaa kuluneet renkaat uusilla, hyväkuntoisilla premium-renkailla, ja aja varmasti läpi vuoden.

 

LÖYDÄ AUTOOSI PARHAITEN SOPIVAT RENKAAT