2. heinäkuu 2019 14:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat rakentaa korkeiden nopeuksien ovaaliradan keskelle Espanjan maaseutua – Uusi testikeskus etenee aikataulussa

Nokian Renkaat, 2.7.2019 – Nokian Renkaiden uusi Espanjan testikeskus mahdollistaa kesä-, all season - ja talvirenkaiden ympärivuotisen testaamisen. Radat valmistuvat vuonna 2020. Investointi on kaikkiaan noin 60 miljoonan euron arvoinen.

Vielä vähän aikaa sitten paikalla näkyi vain rivi kellertäviä peltotilkkuja, mutta nyt näky on näyttävä: eripituiset testiradat alkavat löytää muotonsa. Vaikka pääsiäisenä satoikin runsaasti, etenee Nokian Renkaiden uuden testikeskuksen rakentaminen aikataulussa.

Kenties näyttävin on ovaali testirata pengerrettyine kaarteineen. Yli 7 kilometriä pitkä rata on saanut muotonsa, ja Saksasta on saapunut paikalle ryhmä kaarteiden pengertämiseen erikoistuneita asiantuntijoita tutkimaan alueen topografiaa ja tekemään kaarteiden ylimpiä kerroksia.

Hulppea noin 300 hehtaarin suuruinen alue sijaitsee Santa Cruz de la Zarzassa, pienessä kaupungissa alle tunnin ajomatkan päässä etelään Espanjan pääkaupungista Madridista.

“Espanjan testikeskus on Nokian Renkaiden historian suurin yksittäinen investointi testaamiseen. Se parantaa mahdollisuuksiamme tuottaa kilpailukykyisiä tuotteita strategiamme mukaisille kasvumarkkinoille. Se myös tukee tuotteidemme tutkimus- ja kehitystyötä,” sanoo rengasteknologiajohtaja Juha Pirhonen.

Testaaminen on tärkeä osa turvallisten renkaiden kehittämistä

Testikeskuksen fokus on kesä- ja all season -renkaissa sekä korkean nopeusluokan renkaissa. Näiden kysyntä on erityisen korkeaa Nokian Renkaiden kasvumarkkinoilla Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, jossa yhtiö avaa pian uuden tehtaan. Toinen testikeskuksen painopiste on jokaisen tuotteen ympärivuotisten turvallisuusominaisuuksien kehittämisessä.

Valtaosa yli 10 erilaisen testiradan perustustöistä on nyt tehty: maan pintakerros on kuorittu pois ja suurin osa radoista on tasattu seuraavaa työvaihetta varten, joka on pohjakerrosten huolellinen teko varsinaisia asfalttikerroksia varten. Ratojen päällimmäiset kerrokset saadaan valmiiksi vuoden 2020 aikana.

Tällä hetkellä pisimmällä ovat ovaaliradan rakennustyöt: Eteläisen kaarteen pohja- ja pengerrystyöt ovat valmiita. Seuraavana vuorossa ovat hienotasaus ja asfaltin aluskerroksen tekeminen. Kun ovaalirata on valmis, siinä voidaan testata renkaita jopa 300 kilometrin tuntinopeuksilla.

Uusi testikeskus on Nokian Renkaiden kolmas. Se täydentää yhtiön jo olemassa olevaa rengastestauksen verkostoa, johon kuuluu talvirenkaiden testaukseen tarkoitettu 700 hehtaarin suuruinen keskus Ivalossa sekä pääkonttorin läheisyydessä Nokialla sijaitseva testikeskus.

Kestävää kehitystä: uusien, ympäristöystävällisten materiaalien etsiminen

Yksi Nokian Renkaiden tutkimuskohteista on guayule-kasvi, jonka hyödyntämistä entistä ekologisemmassa renkaanvalmistuksessa tutkitaan. Yhdessä paikallisten yliopistojen ja yhteiskumppaneiden kanssa Nokian Renkaat osallistuu kasvin viljelyyn ja sen selvittämiseen, voiko kasvia käyttää korkealaatuisena luonnonkumin korvaajana. Viljelyksiä hoitavat paikalliset maanviljelijät.

Yhtiö on myös varannut 25 hehtaaria maata luonnonsuojeluun. Haukoille ja pöllöille rakennetaan alueelle pesimistorneja ja kaikille linnuille sopivia vesielementtejä. Alueen linnustoa seurataan kolmen vuoden ajan. Alueelle istutetaan myös rautatammia ja muita puita.

Lisätietoja:

Juha Pirhonen, rengasteknologiajohtaja, p. 010 401 7708

Linkki videoon: https://youtu.be/RKqOs72aus0

Kuvat ja infograafit: http://www.nokiantyres.com/testing-center-spain

Lisämateriaalipyynnöt ja yhteydenotot:

Tarja Kuittinen, viestintäpäällikkö, p. 010 401 7912