Rengashotelli - säilytä renkaat kätevästi kauden yli

Rengashotelli - säilytä renkaat kätevästi kauden yli

Suomessa jokainen ympärivuotisessa käytössä oleva auto tarvitsee kaksi rengassarjaa. Talvikaudella laki edellyttää nasta- tai kitkarenkaiden käyttämistä. Lämpimät kelit taas vaativat käyttöön kesäolosuhteisiin sopivat kesärenkaat. 

Renkaat vaihdetaan kaksi kertaa vuodessa, ja toinen rengassarja tulee aina varastoida vaihtojen väliseksi ajaksi. Renkaiden oikeaoppinen säilyttäminen on tärkeää, sillä se vaikuttaa merkittävästi renkaiden kuntoon ja käyttöikään. 

Rengashotellissa renkaiden vaihto ja säilyttäminen onnistuvat helposti samassa kohteessa. Ammattilaiset suorittavat rengasvaihdon tehokkaasti, ja rengassetti säilytetään optimaalisissa olosuhteissa seuraavaan vaihtokertaan. Rengashotellit tarjoavat usein myös useita lisäpalveluita, kuten renkaiden tasapainotusta ja ohjauskulmien säätöä.  

Monet Nokian Renkaiden jälleenmyyjistä tarjoavat rengashotellipalveluita. Etsi lähin ja säilytä renkaat kätevästi kauden yli. 

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Miksi renkaat kannattaa säilyttää rengashotellissa? 

Rengashotelli on helpoin tapa säilyttää renkaat oikeaoppisesti ammattilaisten toimesta. Oikeanlaisen säilytyksen ansiosta varmistut, että renkaat ovat kunnossa seuraavan kausivaihdon koittaessa. Rengashotellissa saat esimerkiksi nämä hyödyt: 

Renkaat säilytetään optimaalisissa olosuhteissa 

Renkaiden säilyttäminen saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta todellisuudessa se vaatii monenlaisten tekijöiden huomioimista:  

  • Renkaat tulee säilyttää sisätiloissa, luonnonoloilta suojattuina.  
  • Renkaat on suojattava suoralta auringon UV-säteilyltä.  
  • Renkaat eivät saa olla kosketuksissa syövyttävien aineiden, kuten öljyjen kanssa. 
  • Varastotilassa ei tulisi olla otsonia kehittäviä laitteita, kuten fluoriloistelamppuja. 
  • Varaston lämpötilan on pysyttävä alle 25°C asteessa.  
  • Varaston ilmankosteuden ei tulisi olla liian suuri, jotta vesi ei tiivisty renkaiden pinnoille. 

Renkaita ei myöskään saa säilyttää puristuksissa, sillä pitkäaikainen säilytys samassa asennossa paineen alaisena saattaa vaurioittaa renkaan runkoa. 

Säilytysohjeiden laiminlyönti johtaa renkaiden käyttöiän lyhentymiseen ja pahimmillaan renkaiden suorituskyvyn ja turvallisuuden heikentymiseen. Väärin säilytetyn renkaan kumiseos saattaa myös haurastua ja kovettua, heikentäen renkaan kulutuskestävyyttä ja pitoa. 

Rengashotellissa renkaasi säilytetään huolellisesti ja oikeaoppisesti ammattilaisten toimesta. Näin niiden suorituskyky säilyy hyvänä käyttöiän loppuun asti. 

Renkaanvaihto samassa osoitteessa 

Rengashotellit ovat pääosin rengasliikkeiden tarjoamia palveluita, minkä ansiosta kaikki rengasliikkeen palvelut ovat helposti saatavilla samasta osoitteesta. Näin renkaita ei tarvitse erikseen kuljetella kausivaihtoa varten, vaan pelkkä renkaanvaihdon ajankohdan sopiminen rengasliikkeen kanssa riittää. 

Tarvittaessa rengasliike pystyy tilaamaan myös uudet renkaat autoosi kuluneiden tilalle. Mikäli renkaat ovat kuluneet epätasaisesti, osaavat rengasliikkeen ammattilaiset ohjata sinut auton ohjauskulmien tarkastukseen ja säätöön. 

Renkaat eivät vie tilaa kotona 

Rengashotelli säästää reilusti säilytystilaa kotona. Renkaat vievät usein valtaosan häkkivaraston tilasta, ja monet taloyhtiöt ovat paloturvallisuussyistä kieltäneet renkaiden säilytyksen yhteisissä tiloissa. Rengassetti vie paljon tilaa myös omakotitalon autotallissa tai varastossa. 

Rengashotellin käyttö on helppo ja nopea tapa pitää varastotila tyhjänä ja säästää säilytystilaa muille tavaroille.  

Renkaiden tarkistus 

Rengashotellissa renkaasi tarkistetaan aina kausivaihdon yhteydessä ammattilaisten toimesta. Näin saat tiedon, kun renkaasi ovat tulleet elinkaarensa päähän.  

Rengasliike mittaa renkaan urasyvyyden ja varmistaa niiden olevan lain edellyttämällä sekä turvallisella tasolla. Yleensä tarkistetaan myös renkaiden pinnan tasainen kuluminen ja mahdolliset poikkeamat. Lisäksi renkaiden ilmanpaine mitataan vaihdon yhteydessä.  

Tarkistusten avulla varmistetaan, että renkaiden ajo-ominaisuudet ja turvallisuus ovat suunnitellulla tasolla. Tämä auttaa myös pidentämään renkaiden käyttöikää. 

 

Uudet renkaat rengashotellista 

Auton renkaat ovat kuluvat käytössä, ja ne tulee säännöllisesti vaihtaa uusiin. Yleensä renkaiden kulutuspinta ehtii kulumaan tavanomaisessa ajossa vaihtokuntoon, ennen kuin itse renkaan materiaali alkaa olla käyttöikänsä päässä. 

Suositeltu renkaiden käyttöikä on korkeintaan kuusi vuotta käyttöönotosta tai kymmenen vuotta renkaiden valmistuspäivämäärästä.  

Rengashotelleissa rengasliikkeen ammattilaiset mittaavat renkaiden urasyvyydet sekä kartoittavat renkaiden kokonaisvaltaisen kunnon. Mikäli renkaat alkavat olla käyttöikänsä päässä tai rengasliikkeen työntekijät eivät katso niillä ajamisen olevan enää turvallista, suositellaan renkaiden vaihtoa. 

Saat yleensä uudet kesä- tai talvirenkaat hankittua helposti rengashotellin kautta. Rengasliikkeen ammattilaiset auttavat sinua valitsemaan oikeanlaiset renkaat. Voit käyttää apuna myös rengashakukonettamme. 

 

Vaihda uudet renkaat ajoissa 

Renkaita ei kannata koskaan ajaa urasyvyyden lakisääteiseen minimirajaan asti, sillä renkaiden suorituskyky ja turvallisuus heikentyy huomattavasti jo ennen tätä rajaa. Rengashotellien ammattilaiset osaavat huomauttaa ajoissa renkaiden uusimisen tarpeesta.   

Lakisääteinen raja kesärenkailla on 1,6 millimetriä ja talvirenkailla 3,0 millimetriä. Suosittelemme kuitenkin vaihtamaan sekä talvi- että kesärenkaat viimeistään 4,0 millimetrin urasyvyyden kohdalla.  

Kesärenkaissa riski joutua vesiliirtoon kasvaa huomattavasti alle 4,0 millimetrin urasyvyydellä. Talvirenkaissa pito- ja ajo-ominaisuudet heikentyvät kokonaisvaltaisesti urasyvyyden vähentyessä. 4,0 millimetrin urasyvyydellä pito on jo merkittävästi uutta talvirengasta heikompi. 

Kaikissa uusissa Nokian Renkaiden kesä- ja talvirenkaissa on myös integroitu urasyvyysmittari, joka kertoo, milloin renkaat on syytä vaihtaa. Hanki uudet renkaat viimeistään, kun mittari on kulunut loppuun. 

 

Nokian Renkailta uudet renkaat pohjoismaisiin olosuhteisiin 

Käyttämällä Nokian Renkaiden jälleenmyyjien tarjoamia rengashotelleja, pystyt tilaamaan autoosi pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellut Nokian Tyres -renkaat. 

Valikoimastamme löydät pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitellut kesärenkaat, jotka tarjoavat turvallista pitoa kuumalla asfaltilla, vesikeleillä ja vaihtelevissa lämpötiloissa. Valmistamme renkaita niin henkilöautoille, SUV- ja maastoautoille kuin raskaammille pakettiautoille. 

Talvea varten valikoimastamme löytyvät pitkän historian omaavat Hakkapeliitta-sarjan nasta- ja kitkarenkaat. Hakkapeliitta-talvirenkaat tarjoavat luotettavaa pitoa niin lumella, jäällä kuin sohjossa. 

Nokian Tyres -renkaat sopivat erinomaisesti myös sähköisen voimalinjan omaaviin täyssähköautoihin ja hybrideihin.  

Tunnistat sähköautoihin soveltuvat renkaat  Electric Fit -merkinnästä. Lisäksi valikoimastamme löytyvät erityisesti sähköautojen tarpeisiin suunnitellut EV-renkaat, jotka tarjoavat varmaa pitoa matalalla vierintävastuksella ja melutasolla. 

Oikean rengasmallin ja -koon valitseminen ei aina ole helppoa. Jälleenmyyjämme auttavat sinua mieluusti oikean rengasmallin löytämisessä ja rengaskoon valinnassa. Ammattitaitoiset työntekijät osaavat suositella omaan autoosi ja ajotyyliisi parhaiten sopivia vaihtoehtoja. 

 

LÖYDÄ AUTOOSI PARHAITEN SOPIVAT RENKAAT