FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu
27. maaliskuu 2020 12:30 kategoriassa Artikkelit

COVID-19 -päivitys: Nokian Renkaat sulkee tilapäisesti tehtaansa

Yhtiö jatkaa toimenpiteitä liiketoiminnan jatkumisen ja työntekijöidensä turvallisuuden varmistamiseksi.

Tässä on 27.3.2020 päivitetty katsaus siitä, miten Nokian Renkailla hoidetaan COVID-19-viruksen aiheuttamaa tilannetta niin työntekijöiden, liiketoiminnan kuin asiakkaidenkin kannalta.

Nokian Renkaat seisauttaa väliaikaisesti tuotantonsa tehtaillaan. Kyseessä on COVID-19:n leviämisen estämiseksi tehtävä toimenpide, jolla halutaan suojella yhtiön työntekijöiden terveyttä ja turvallisuutta. Daytonin tehdas suljetaan perjantaina 27.3. vähintään kahdeksi viikoksi. Vsevolozhskin tehdas suljetaan maanantaista lähtien viikoksi. Nokian Renkaat jatkaa toimituksia asiakkailleen paikallisista varastoistaan. Voit lukea lisää USA:n ja Venäjän tehtaiden sulkemisesta täältä.

Nokian Renkaat Oyj:n ja Nokian Raskaat Renkaat Oy:n, Vianor Holding Oy:n sekä Vianor Oy:n Suomessa työskentelevää henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut päättyivät perjantaina 27.3. Yhtiö lomauttaa kaikki 1 630 henkilöä jaksoittain vuoden 2020 aikana. 

Sekä henkilöautonrenkaissa että Nokian Raskaiden Renkaiden tuotannossa alkaa 6.4. kahden viikon seisokki. Nopealla toimeenpanolla pyritään ehkäisemään COVID-19:n leviämistä.

Johtuen COVID-19 -koronaviruspandemian aiheuttamasta lisääntyneestä epävarmuudesta auto- ja rengasmarkkinalla Nokian Renkaat Oyj:n hallitus on päättänyt peruuttaa 4.2.2020 julkaistun taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2020. Meneillään olevista epävarmuuksista johtuen hallitus ei anna uutta ohjeistusta vuodelle 2020. Voit lukea lisää täältä.

Nokian Renkaat seuraa jatkuvasti kansainvälisten terveysjärjestöjen päivityksiä ja seuraa hallitusten ohjeistuksia niissä maissa, joissa meillä on toimintaa. Olemme ryhtyneet kaikkiin tarvittaviin varotoimenpiteisiin varmistaaksemme työntekijöidemme turvallisuuden. Olemme myös väliaikaisesti lopettaneet liikematkat ja kehottaneet työntekijöitämme pitäytymään kasvokkain tapahtuvista palavereista. Suurimmassa osassa toimintamaitamme olemme siirtyneet etätyöskentelyyn aina kun mahdollista, ja valmistelemme tätä myös Venäjällä.

Yhtiö on antanut ohjeet kotikaranteeniin työntekijöille, jotka ovat matkustaneet ulkomailla. Kaikkien matkustaneiden, oli kyse työ- tai vapaa-ajan matkasta, edellytetään pysyvän kotikaranteenissa 14 päivän ajan.

Venäjällä pystymme mukauttamaan tuotantoa kapasiteetinmuutostarpeiisiin globaalin kysynnän mukaan. Yhdysvalloissa olemme lykänneet lisäkapasiteetin valmistamiseksi tehtäviä rekrytointeja. Tilannetta seurataan ja rekrytoinnit alkavat vasta erikseen päätettäessä.

Uuden testikeskuksen rakennustyöt Espanjassa on keskeytetty. Aliurakoitsijat jatkavat työskentelyä heti kun se on turvallista, mutta Espanjan-projekti viivästyy jonkin verran tilanteen vuoksi.

Kun virus lähti leviämään Kiinassa, aktivoimme globaalin liiketoiminnan jatkuvuusohjelmamme (Business Continuity Program) ja ryhdyimme tarvittaviin toimenpiteisiin, jotta työntekijöiden turvallisuus ja asiakastoimitukset saatiin varmistettua. Strateginen kestävyys on Nokian Renkaiden toimitusketjun vahvuus. Olemme olleet erityisen huolellisia sen varmistamisessa, että asiakkaiden kuljetukset eivät ole vaarantuneet, ja olemme myös rajoittaneet vierailuja tuotantopaikkakuntiemme toimitiloissa.

Tällä hetkellä (25.3.) COVID-19 ei todennäköisesti aiheuta sellaista raaka-ainepulaa, joka vaarantaisi Nokian Renkaiden tuotantoa. Yhtiö on ryhtynyt tehostettuihin riskienhallintatoimenpiteisiin hallitakseen tilannetta raaka-aineiden toimitusketjussa. 

Suurin osa raaka-ainetoimittajistamme toimii melko normaalisti. Joitakin viivästyksiä on ollut nähtävissä toimituksissa ja kuljetuksissa. Yhtiöllä on varmuusvarastoja, joiden avulla tähänastisista viivästyksistä on selvitty ja myös lähiviikkoina nähtävissä olevista viivästyksistä tullaan selviämään. Nokian Renkailla on myös varatoimittajia. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja päivitämme myös hankinnan tilannetta tarpeen mukaan.

Lisätietopyynnöt: Tarja Kuittinen, viestintäpäällikkö, p. +358 10 401 7912