2. lokakuu 2019 20:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat juhlii Yhdysvaltain-tehtaansa avajaisia

Rengasvalmistaja tulee tuottamaan miljoonia renkaita tehtaassaan, joka on yksi maailman edistyneimmistä.

Nokian Renkaat Oyj Yhtiötiedote 2.10.2019 klo 20.00

Nokian Renkaat juhlistaa keskiviikkona Pohjois-Amerikan tuotantolaitoksensa avajaisia Tennesseen Daytonissa. Tämä 77 000 neliön kompleksi on yksi rengasalan kehittyneimmistä tuotantolaitoksista.

Nokian Renkaat juhlii Yhdysvaltain-tehtaansa avajaisia

Kun tehdas saavuttaa täyden kapasiteettinsa, siellä valmistetaan vuodessa noin neljä miljoonaa rengasta, joissa konkretisoituvat yhtiön ydinarvot: turvallisuus ja vastuullisuus. Täydellä kapasiteetilla toimiessaan tehdas työllistää jopa 400 työntekijää. Tehdas on parhaillaan koetuotantovaiheessa, ja ensimmäiset renkaat myyntiin valmistetaan alkuvuodesta 2020.

Nokian Renkaat on asettanut tavoitteekseen kaksinkertaistaa myyntinsä Pohjois-Amerikassa viiden vuoden kuluessa.

”Daytonin-tehtaan avaaminen on merkittävä välietappi kasvumatkallamme”, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen totesi.

”Ahkera ja kansainvälinen tiimimme on herättänyt yhtiömme vision henkiin tinkimättömällä yhteistyöllään, ja odotamme innolla saavamme juhlia tätä saavutusta. Pohjois-Amerikan tehtaan avulla muodostamme huipputason suhteen asiakkaisiimme valmistamalla turvallisia ja vastuullisia tuotteita, jotka on räätälöity Pohjois-Amerikan kuluttajien tarpeisiin.”

Nokian Renkaat valmistaa premium-tuotteita Suomessa ja Venäjällä sijaitsevilla tuotantolaitoksillaan. Daytonin-tehtaalla yhtiö pyrkii vastaamaan Pohjois-Amerikan kasvavaan kysyntään ja tarttumaan all-season- ja all-weather -renkaiden markkinoilla avautuviin tilaisuuksiin. Uusi Daytonin-tehdas on tulosta ympärivuorokautisesta yhteistyöstä, johon ovat osallistuneet niin yhtiön henkilöstö Pohjois-Amerikassa kuin Suomessa ja Venäjälläkin, sekä tehtaan rakentajat ja asentajat.

Uusi tehdas saa aurinkovoimaa

Nokian Renkaat minimoi jätteiden ja päästöjen synnyn noudattamalla tehtaalla tiukkoja vastuullisuusstandardeja. Pysäköintipaikalle asennetaan aurinkopaneelit, ja yhtiö kierrättää tuotannosta syntyvät materiaalijäämät. Pysäköintipaikalla sijaitseva aurinkokennosto tuottaa 3 megawattia sähköä hyödynnettäväksi tehtaalla.

Nokian Renkaat valittiin syyskuussa Dow Jonesin vastuullisuusindeksiin jo kolmannen kerran peräkkäin. Vain paras 10 prosenttia maailman vastuullisimmista yrityksistä pääsee mukaan indeksiin.

Uuden tehtaan myötä yhtiö voi toimittaa tuotteitaan pohjoisamerikkalaisille asiakkaille entistä tehokkaammin. Tehdas myös vapauttaa kapasiteettia muilta tehtailta muiden alueiden asiakkaiden palvelemiseen.  

Nokian Renkaat Oyj 

Päivi Antola
Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja

Lisätietoja tehtaasta on osoitteessa NokianTires.com/DaytonFactory.

Kuvia ja videoita tuotantolaitoksesta on täällä.

Lisätietopyynnöt: Tarja Kuittinen, viestintäpäällikkö, puh. +358 10 401 7912