4. marraskuu 2021 08:30 kategoriassa Tuoteuutiset

Laadukkaalla talvirengasvalinnalla voi korostaa sähköauton tai hybridin parhaita ominaisuuksia

Autot sähköistyvät nyt nopeassa tahdissa. On tärkeää huomioida, että sähköautojen ja hybridien parhaita puolia voi vahvistaa entisestään valitsemalla talvirenkaat oikein. Esimerkiksi Nokian Renkaiden uusi huipputuote Hakkapeliitta 10 EV -nastarengas vastaa moniin autoilijoiden toiveisiin.

Tärkein syy sähköauton tai hybridin ostamiseen on useimmiten joko ekologisuus (21,2 %) tai käyttökustannusten pienuus (21,0 %). Osa autoilijoista painottaa esimerkiksi uutta teknologiaa ja edelläkävijyyttä (9,2 %) tai auton suorituskykyä (3,9 %). Nokian Renkaiden teettämässä tutkimuksessa (YouGov, kevät 2021) kysyttiin noin 2000 autoilijan mielipidettä kuudessa Euroopan maassa. Vastaajilla oli käytössään sähköauto tai lataushybridi. 

– Sähköauton käyttökustannukset ovat pienemmät kuin polttomoottoriautossa, ja taloudellisuus kannattaa huomioida myös renkaita ostaessa. Käyttökustannukset voi painaa minimiin ostamalla renkaat, joissa on hyvin matala vierintävastus, sanoo Nokian Renkaiden kehityspäällikkö Mikko Liukkula

– Lisäksi renkaiden valintakriteerinä voi olla ympäristöystävällisyys. Meillä Nokian Renkailla on tehty töitä vastuullisuuden eteen jo kauan, ja lähivuosina lisäämme esimerkiksi uusiutuvien ja kierrätysmateriaalien käyttöä. Tavoitteemme on, että viimeistään vuonna 2030 renkaisiimme käytetystä raakamateriaalista 50 % on joko kierrätettyä tai uusiutuvista lähteistä. 

Edelläkävijä valitsee uusinta teknologiaa 

Nokian Hakkapeliitta 10 EV on ensimmäinen erityisesti sähkö- ja hybridiautoja varten kehitetty nastarengas. Se on Nokian Renkaiden uutuustuote, joka tarjoaa autoilijoiden käyttöön edistyksellistä SilentDrive™-teknologiaa. Innovaatio parantaa ajomukavuutta vähentämällä renkaiden aiheuttamaa melua. 

Mitä matalampi rengasprofiili eli mitä suurempi vanne autossa on, sitä vähemmän renkaan sivupinta tavallisesti vaimentaa värähtelyä ja sitä suurempaa sisämelu on. 

– Hakkapeliitta 10 EV:n toiminta perustuu renkaan sisällä olevaan akustiseen vaahtoon, joka vaimentaa renkaan ilmatilan värähtelyä. Silloin häviävät kaikki ikävimmät taajuudet, jotka häiritsisivät autossa olevia. Esimerkiksi kuljettaja pystyy keskustelemaan takapenkillä olevien kanssa kääntämättä päätä, Mikko Liukkula sanoo. 

Renkaiden turvallisuus on olennaisinta 

Nokian Renkaat kysyi tutkimuksessa autoilijoilta, mikä ominaisuus sähköauton tai hybridin talvirenkaissa on heille tärkein. Suosituin vastaus oli turvallisuus eli pito jäisellä tai lumisella tiellä. Kärjessä olivat lisäksi korkea laatu ja menestys rengastesteissä. 

Kyselyssä selvitettiin myös, millaisista ominaisuuksista vastaajat voisivat maksaa ekstraa ostaessaan renkaat sähköautoon. Turvallisuus nousi jälleen ykköseksi. 

Vaikka talvirenkaisiin kohdistuvat vaatimukset osin muuttuvat, turvallisuus säilyy ehdottomasti tärkeimpänä asiana sekä renkaiden ostamisessa että kehitystyössä. Ilmastonmuutos ja vaihtelevat talvikelit tuovat oman lisähaasteensa. 

– Talvirenkaiden turvallisuuden kannalta olennaisinta on hyvä pito, etenkin jäällä ja lumella, mutta hyvää hallittavuutta kaivataan myös sekä märällä että kuivalla tiellä. Erilaisten renkaiden välillä on suuria eroja, joten autoilijan kannattaa tutustua vertailutesteihin ja uudistuneisiin EU-rengasmerkintöihin. Lumipitomerkki osoittaa, että rengas täyttää EU:n viralliset vaatimukset lumipidon osalta. Jääpitomerkki puolestaan varmistaa, että rengas aidosti toimii ja on turvallinen pohjoismaisissa talviolosuhteissa, kehityspäällikkö Samu Lepistö kertoo.

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj

Kehityspäällikkö Mikko Liukkula, 010 401 700 (vaihde), [email protected]

Kehityspäällikkö Samu Lepistö, 010 401 700 (vaihde), [email protected]

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram