Tesla renkaat

Tesla renkaat

Teslan modernit, suorituskykyiset ja käytännölliset sähköautot ovat nousseet suureen suosioon Suomessa. Sähköautojen paino sekä sähköisen voimalinjan korkea ja välitön vääntö tulee ottaa huomioon renkaiden valinnassa. Kokosimme tiiviin oppaan avuksesi Teslan renkaiden valintaan.

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Mitä ottaa huomioon Teslan rengasvalinnassa

Teslaan soveltuvat samanlaiset renkaat kuin mihin tahansa tavalliseen polttomoottoriautoon, kunhan renkaiden kantavuus on riittävä ja rengaskoko oikea.

Sähköauton rengasvalinnassa on kuitenkin mahdollista korostaa sähköauton vahvuuksia valitsemalla hiljaisia, alhaisen vierintävastuksen omaavia, ympäristöystävällisiä renkaita. Urheilullisempaan ajotyyliin kannattaa valita erityisen pitävät renkaat, jotka välittävät sähkömoottorien lähes välittömän väännön hallitusti tiehen.

Nokian Tyres valmistaa myös muutamia erityisesti sähköautojen tarpeisiin suunniteltuja renkaita. Niissä korostuvat turvallisuuden ja erinomaisen pidon lisäksi edellä mainitut ominaisuudet.

Alta löydät suosituksiamme Teslan renkaiksi. Mikäli kaipaat lisää apua renkaiden valinnassa tai muussa renkaisiin liittyvässä asiassa, ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjään.

Mitkä kesärenkaat sopivat Teslaan?


Teslan kesärenkaiden valinnassa ei kannata tyytyä mihin tahansa renkaisiin, sillä sähköautot asettavat renkaille keskimääräistä polttomoottoriautoa tiukempia kriteereitä.

Erityisesti Teslan kaltaisten suorituskykyisten sähköautojen kohdalla on syytä huomioida sähköisen voimalinjan mahdollistama korkea ja lähes välitön vääntö. Se edellyttää renkailta hyvää pitokykyä – niin kuivalla kuin sadekelillä.

Huomioi lisäksi renkaiden kantavuus ja kuormaluokitus, sillä monet Teslan mallit painavat keskimääräistä henkilöautoa enemmän sähköisen voimalinjan edellyttämän suuren ajoakuston vuoksi. Tämän vuoksi autoon tulee valita renkaat, jotka on suunniteltu auton painoluokalle.

Nokian Tyres Hakka Black 3


Nokian Tyres Hakka Black 3 on premium-tasoinen kesärengas, joka soveltuu erityisesti suorituskykyisiin autoihin.

Hakka Black 3 painottaa ominaisuuksissaan erityisesti tarkkaa ohjautuvuutta ja ajotuntumaa sekä äärimmäistä pitoa olosuhteista riippumatta. Hakka Black 3 soveltuu erinomaisesti suorituskykyisiin ja korkealla väännöllä varustettuihin Tesloihin. Se tarjoaa maksimaalista pitoa niin kuivalla pinnalla kuin sadekelillä.

Hakka Black 3:n elinkaaren jokaisessa vaiheessa on huomioitu turvallisuus ja ympäristöystävällisyys. Tämän ansiosta renkaan rakenne on tarjoaa ensiluokkaiset ajo-ominaisuudet myös kuluneena.

Hakka Black 3 -renkaista on saatavilla myös erityisesti katumaastureihin, kuten Tesla Model X ja Y-malleihin suunnattu Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV-versio. Hakka Black 3 SUV -renkaissa on tavanomaista Hakka Black 3 -rengasta korkeampi kantavuus, jonka lisäksi renkaasta on saatavilla korkeamman profiilin rengaskokoja.

Nokian Tyres Hakka Green 3


Nokian Tyres Hakka Green 3 on vaihteleviin pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnattu ympäristöystävällinen kesärengas, jolla ajat turvallisesti ja taloudellisesti. Hakka Green 3 soveltuu hyvin myös pieniin ja keskikokoisiin sähköautoihin, kuten Teslan Model 3:een.

Hakka Green 3 on erinomainen valinta sähköautoilijalle, joka haluaa päästä yhdellä latauksella mahdollisimman pitkälle. Hakka Green 3 -renkaiden kumiseos mahdollistaa tinkimättömän märkäpidon sekä matalan vierintävastuksen. Matala vierintävastus tarkoittaa pienempää energiankulutusta, jolloin pääset yhdellä latauksella pidemmälle.

Hakka Green 3 -renkaiden kulumiskestävyyttä on onnistuttu parantamaan mallin edeltäjiin verrattuna jopa 35 prosenttia. Tämä tarkoittaa jopa 10 000 lisäajokilometriä yhdellä rengassarjalla. Pidempään kestävät renkaat auttavat sinua säästämään ja pienentämään autoilun ympäristövaikutuksia.

Mitkä talvirenkaat sopivat Teslaan?


Oikea rengasvalinta on tärkeää, jotta ajaminen pysyy turvallisena Suomen vaihtelevissa talviolosuhteissa. Valitse autoosi soveltuvat ja pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellut talvirenkaat turvaamaan auton hallittu käyttäytyminen myös ääriolosuhteissa. Tämä varmistaa paremman pidon esimerkiksi jäisellä pinnalla nopeasti jarrutettaessa.

Nokian renkaiden valikoimasta löydät Nokian Tyres Hakkapeliitta-sarjan kitka- ja nastarenkaat. Ne on kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin takaamaan paras mahdollinen pito vaativissa olosuhteissa.

Valinta kitka- ja nastarenkaiden välillä kannattaa tehdä omaa tyypillistä ajoympäristöä ajatellen. Mikäli ajat pääasiassa kuivalla asfaltilla tai lumisella pinnalla, soveltuvat kitkarenkaat tähän mainiosti. Jos säännölliselle ajoreitillesi taas lukeutuu jäisiä osuuksia tai heikolla talvikunnossapidolla olevaa tietä, ovat nastarenkaat hyvä valinta.

Tesla-kuljettajana suosittelemme sinulle erityisesti sähkö- ja hybridiautoihin suunniteltuja Nokian Tyres Hakkapeliitta -talvirenkaita. Tunnistat nämä renkaat EV-mallimerkinnästä.

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV


Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV on erityisesti hybridi- ja sähkövoimalinjoilla varustetuille henkilöautoille, katumaastureille ja crossovereille suunniteltu pohjoismainen kitkarengas.

Hakkapeliitta R5 EV jatkaa Hakkapeliitta-talvirenkaiden perintöä tarjoten maksimaalisen pidon ja hallittavuuden kaikissa talviolosuhteissa. Renkaiden kulutuspinnasta löytyvät Arctic Grip Crystal -hiukkaset pitävät huolen siitä, että Hakkapeliitta R5 EV -renkaat suoriutuvat erinomaisesti myös jäisellä pinnalla.

Hakkapeliitta R5 EV on erinomainen valinta Teslaan, sillä renkaan ominaisuuksissa on painotettu sähköautoille tärkeitä tekijöitä. Tämän renkaan ilmatilan resonanssia vaimentava teknologia pitää huolen siitä, että voit nauttia sähköauton hiljaisesta kyydistä myös talvella. Tämä akustiseen vaahtomuoviin perustuva teknologia minimoi rengasmelun vaikuttamatta renkaan suorituskykyyn.

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV


Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV on sähkö- ja hybridiautojen tarpeisiin kehitetty nastarengas, jossa hyödynnetään tuplanastateknologiaa. Tuplanastateknologia mahdollistaa tasaisen ja luotettavan pidon kiihdyttäessä, jarruttaessa, käännöksissä ja kaistanvaihdoissa.

Hakkapeliitta 10 EV:n avulla pääset nauttimaan sähköisen voimalinjan hiljaisuudesta myös talvella, sillä renkaiden sisäpinta on vuorattu SilentDrive™-teknologiaan perustuvalla akustisella eristyksellä. SilentDrive™-teknologia vaimentaa ja tasapainottaa matkustamoon kuuluvan rengasäänen määrää.

Hakkapeliitta 10 EV on sopii sähköautoille myös uudistetun pintakumiseoksen mahdollistaman matalan vierintävastuksen ansiosta. Lisäksi renkaiden sivupinnasta on tehty aiempaa aerodynaamisempi. Nämä tekijät parantavat ajoneuvon kantamaa talviolosuhteissa huomattavasti.

Mikä on oikea rengaskoko Teslaan?


Helpoin tapa löytää Teslaasi oikeat renkaat, on hyödyntää tämän sivun ylälaidasta löytyvää rengashakua. Pystyt hakemaan renkaita autosi mallin mukaan.

Valitse autosi malli ja tehoversio, niin saat tehdasasetuksissa saatavilla olevien rengaskokojen listan. Valitse oikea koko, niin näet suositellut renkaat. Mikäli et ole varma mitkä kyseisistä renkaista autossasi ovat, voit tarkistaa renkaiden koon nykyisten renkaidesi ulkoreunasta.

Ota huomioon myös se, että autosi aiempi omistaja on saattanut vaihtaa autoon Teslan vakiorengastuksesta eroavat vanteet. Mikäli tarvitset apua oikeanlaisten renkaiden valinnassa Teslaasi, ota yhteyttä lähimpään jälleenmyyjäämme.

 

LÖYDÄ AUTOOSI PARHAITEN SOPIVAT RENKAAT