16. lokakuu 2019 08:40 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Yhteyksien luomista Agritechnica-messuilla – Nokian Renkaat tuo maatalous- ja urakointirenkaisiin monipuolisuutta ja digitaalisia mahdollisuuksia

Maailman suurin maatalousteknologian tapahtuma Agritechnica keskittyy tänä vuonna erityisesti digitaalisiin innovaatioihin – ja Nokian Renkaat vastaa innolla haasteeseen. Tuotanto- ja tuotekehitysinvestointien ansiosta voimme esitellä ennennäkemättömiä, toisiinsa linkittyviä tuotteita. Jotta maanviljelys ja koneurakointi voisi olla monipuolista, tietoon perustuvaa ja tehokasta, olemme kehittäneet monikäyttötraktorien mahdollisuuksia lisäävän Nokian Ground King -renkaan. Nokian Renkaat Intuitu -älyrenkaat puolestaan vievät digitaaliselle matkalle. Kun joukkoon lisätään vakaat ja tukevat peräkärryjen flotation-renkaat, on käsissäsi voitokas yhdistelmä. Tähän kaikkeen voit tutustua Nokian Renkaiden messuosastolla.

Viimeisimmän, kaksi vuotta sitten järjestetyn Agritechnica-tapahtuman jälkeen Nokian Renkaat on investoinut 70 miljoonaa euroa tuotantokapasiteettinsa kasvattamiseen sekä kehitystyön laajentamiseen uudella 3 500 neliömetrin tuotekehityskeskuksella. Näiden investointien myötä markkinoille saadaan huomattavasti enemmän uusia tuotteita, mukaan lukien uusi, vallankumouksellinen maatalouden ja koneurakoinnin monikäyttörengas. Nokian Renkaat on myös laajentanut tuotevalikoimaansa älyrenkailla, digitaalisilla ratkaisuilla ja raskaiden koneiden vanteilla.

“Maanviljelyksen ja koneurakoinnin renkaat ovat tällä hetkellä tuotekehityksemme keskiössä, ja Agritechnica on alan toimijoiden päätapahtuma”, sanoo Toni Silfverberg, Nokian Raskaiden Renkaiden myynti- ja markkinointijohtaja. ”Siksi on hienoa olla mukana ja näyttää koko maailmalle, kuinka paljon olemme panostaneet maatalouden tuottavuutta ja kestävyyttä lisäävien tuotteiden kehittämiseen.”

Lisätietoa ja kuvia: investoinnit 

Yhteys maastoon

Tänä vuonna Agritechnicassa saa maailman ensi-iltansa vallankumouksellinen uutuus traktoreihin ja koneurakoinnin tarpeisiin: Nokian Ground King -rengas. Uuden Hybrilug™-teknologian ansiosta jo kulutuspinnan ulkonäkö ja ominaisuudet ovat jotakin ennennäkemätöntä. Rengaskuviossa yhdistyvät tehokkaasti ripa- ja palakuvioiden parhaat ominaisuudet.

Nokian Ground King -rengas soveltuu joka maastoon, kaikille vuodenajoille ja eri töihin. Renkaassa yhdistyy erinomainen liikkuvuus ja pito pehmeällä maa-alustalla sekä mukava ja tarkka ohjaustuntuma maantiekuljetusten tarpeisiin. Tämän lisäksi renkaan kulutuksenkestävä kumiseos ja laajennettu kosketuspinta maahan tarjoavat pitkän käyttöiän myös runsaassa tiekäytössä. Erinomainen kantavuus taas mahdollistaa painavat kuormat ja raskaat lisälaitteet.

“Vuoden 2017 Agritechnica-tapahtumassa esittelimme konseptirenkaan, jonka radikaali malli herätti paljon kiinnostusta”, Toni Silfverberg sanoo. ”Vielä kaksi vuotta lisää kehitystyötä, testausta ja enemmän testausta, ja projektin lopputuloksena syntyi monikäyttökoneiden todellisen potentiaalin vapauttava Nokian Ground King -rengas.”

Nokian Ground King -renkaan ytimessä oleva HybrilugTM-teknologia on jo osoittanut toimivuutensa ja tehnyt vaikutuksen testikäyttäjiin. Agritechnica-tapahtumassa se on yleisön nähtävillä ensimmäistä kertaa.

“Uskomme että Nokian Ground King -rengas herättää kiinnostusta Agritechnicassa”, Toni Silfverberg sanoo. ”Harvoinpa sitä näkee ensimmäisten joukossa aivan uudenlaisen traktorinrenkaan.”

Lisätietoja ja kuvia: Nokian Ground King 

Toinen innovatiivinen tuote on Nokian Tractor King – metsänhoitoon, maansiirtoon, tienrakennukseen sekä ripeisiin maantiekuljetuksiin suunniteltu traktorinrengas. Renkaan muotoilu on vallankumouksellinen aina uudesta urakuviosta täysverisen maansiirtorenkaan lujuusluokkaa olevaan vahvistettuun runkoon asti. Nokian Tractor King -rengas on nähtävissä kunnallistöihin varustetussa Valtra-traktorissa Agcon messuosastolla halli 20:ssä.

Lisätietoja ja kuvia: Nokian Tractor King 

Yhteys renkaisiin

Sensori- ja digitaaliteknologiat ovat yksi tämänvuotisen Agritechnican pääteemoista. Myös Nokian Renkaat esittelee aluevaltauksiaan älyrenkaiden ja digitaalisten rengasratkaisujen alalla. Nokian Renkaat Intuitu -niminen ratkaisu esittelee renkaiden uuden digitaalisen ulottuvuuden.

“Nokian Renkaat Intuitu auttaa saamaan renkaista kaiken irti antamalla niille digitaalisen alustan ja näkyvyyden puhelimessa”, Toni Silfverberg kuvailee. ”Kokonaan renkaaseen sisäänrakennettu järjestelmä mahdollistaa tehokkaan renkaiden hallinnan ja parhaat mahdolliset toimintaolosuhteet.”

Nokian Renkaiden osastolla vierailijat pääsevät kokemaan traktorirenkaiden uudet, digitaaliset ulottuvuudet ensimmäisten joukossa sekä videoesityksillä että reaaliaikaisella demonstraatiolla Suomesta asti. Tarjolla on myös laajennetun todellisuuden demonstraatio, jossa järjestelmän voi kokea oikean Valtra-traktorin kyydissä istuen. Tälle digitaaliselle matkalle ovat kaikki tervetulleita!

Lisätietoja ja kuvia: Nokian Tyres Intuitu 

Yhteys vanteisiin
Äskettäisen Levypyörä-yrityskaupan ansiosta Nokian Renkaiden tuotevalikoima sisältää nyt myös vanteet ja niiden oheisratkaisut. Tämä mahdollistaa renkaiden käyttäjien paremman palvelemisen pyöräpaketeilla ja uusilla tuotteilla.

”Olemme tehneet vuosia yhteistyötä LP Wheels -vanteiden valmistaja Levypyörän kanssa”, Toni Silfverberg sanoo. ”Nyt voimme kehittää vanteita ja renkaita rinta rinnan, mikä merkitsee aiempaakin parempaa palvelua ratkaisuja asiakkaillemme.”

LP Wheels by Nokian Tyres -vanteita on nähtävillä sekä Nokian Renkaiden osastolla #20B52 että Ovethin osastolla #03C03.

Lisätietoja ja kuvia: yrityskauppa 

Yhteys peräkärryyn

Raskaiden peräkärryjen vetäminen maaperää vahingoittamatta on tärkeä osa koneurakoitsijoiden työtä. Nokian Renkaiden vaativien töiden tarpeisiin kehitettyjä flotation-renkaita on esillä sekä Nokian Renkaiden että monien yhteistyökumppaneiden messuosastoilla. Nokian CT on äärimmäinen peräkärryn rengas – verraton kestävyydeltään ja kantavuudeltaan. Nokian Country King -rengas on oikea valinta silloin, kun suurin osa ajamisesta tapahtuu maanteillä, ja Nokian ELS -rengas puolestaan kantaa raskaita kuormia maaperälle ystävällisesti.

”Flotation-renkaidemme käyttäjät ovat olleet erityisen iloisia siitä, kuinka vakaana peräkärry pysyy lastattaessa”, Silfverberg kuvailee. ”Rengas ei saisi liikkua sivuttain pehmeässäkään maastossa.”

Lisätietoja flotation-renkaista

Yhteyksien luomista

Vuoden 2019 Agritechnica-tapahtuma tarkoittaa Nokian Renkaille oikeiden yhteyksien luomista – ennen kaikkea muiden ihmisten kanssa.

”Mitä enemmän olemme yhteydessä ihmisiin ja kuuntelemme, sitä enemmän saavutamme”, Toni Silfverberg sanoo. ”Pohjoismainen perinne on opettanut meille, kuinka arvokasta kuuntelu, ymmärtäminen ja oppiminen ovat. Uskomme, että se on paras tapa luoda lisäarvoa asiakkaillemme.”

Nokian Renkaiden messuosasto osoittaa, kuinka omistautuneita olemme modernin maanviljelystyön ja urakoinnin vaatimuksille. ”Uskomme kentällä oppimiseen, testaamiseen sekä loppukäyttäjien tarpeiden ja palautteen kuunteluun”, Silfverberg sanoo. ”Agritechnica on loistava mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja ja luoda uusia yhteyksiä!”

Tule tutustumaan tuotteisiimme Agritechnica-tapahtumaan! Löydät meidät hallista 20, osastolta #B52.

Lisäinformaatiota:

Rosanna Kivinummi-Lahdenpohja, markkinointipäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy

[email protected], puh. +358 10 401 7929

Nokian Heavy Tyres Press Room

www.nokiantyres.com/heavy