26. lokakuu 2012 10:28 kategoriassa Yhtiöuutiset

Vältä ojanpohjat ja kinokset:

Hakkapeliitta-talviajokoulusta lisävinkkejä talviajoon

 Yllättikö talvi sittenkin? Ja tuliko valitettavasti todistettua, että kesärengas on talvikelillä kelpo pulkka. Onneksi talviautoilun ei tarvitse olla pelkkää liukastelua, vaikka monella autoilijalla on puutteelliset tiedot talviautoilun vaatimuksista. Turvallisen talviajon kaksi perusedellytystä ovat pohjoisen talvioloihin kehitetyt renkaat ja rauhallinen ennakoiva ajotapa. Omia tietojaan ja taitojaan voi testata ja täydentää verkossa Hakkapeliitta-talviajokoulussa. Hyviä talviautoilun vinkkejä löytyy myös sekä Nokian Renkaiden ammattilaisten että tosielämän Hakkapeliitta-testikuljettajien blogeista.

Talviliikenteessä näkee usein autoilijoita, joilla on aivan liian suuri luottamus talvirenkaiden antamaan pitoon. Vauhtia ei hiljennetä ja kaarteisiin ajetaan liian suurella nopeudella. Kun auto sitten lähtee luisuun, ei tiedetä kuinka menetellä vaarallisen tilanteen korjaamiseksi. Lisäksi teillä on paljon kokemattomia talviautoilijoita, jotka tuntevat itsensä epävarmoiksi liukkaalla kelillä.

Nokian Renkaat tekee tuhansia rengastestejä kehittäessään uusia talvirenkaita. Näissä testeissä kertyy runsaasti käyttökelpoista tietoa talviajosta ja auton käyttäytymisestä eri keliolosuhteissa. Turvallisuuden ja ajomukavuuden lisäämiseksi Nokian Renkaiden verkkosivuilta löytyy uusi Hakkapeliitta-talviajokoulu, joka opastaa autoilijoita talviautoilun perusteisiin ja hienouksiin.

− Talviajokoulusta löytyvät ohjeet miten auto tulee laittaa talvikuntoon ja miten selviytyä turvallisesti erilaisissa ajotilanteissa jäisellä tiellä tai tuiskussa ja pakkasessa. Esimerkiksi nopeudella on suuri merkitys. Liukkaalla kelillä ajettaessa on hyvä pitää mielessä, että jarrutusmatka nelinkertaistuu, kun vauhti kaksinkertaistuu, muistuttaa Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Talviajokoulussa tietoa jaetaan sekä havainnollisten videoitten että tekstien avulla. Lopuksi pystyt testaamaan tietosi talviautoilusta. Myös kokeneemman talviajurin kannattaa käydä tutustumassa sivustoon ja testata ovatko tiedot talviautoilusta ajan tasalla.

Blogeissa päivittäin uutta tietoa

Nokian Renkailla on tänäkin talvena kymmeniä tosielämän Hakkapeliitta-testikuljettajia, jotka kirjoittavat omissa blogeissaan kokemuksistaan eri puolella Suomea. Lisäksi myös Nokian Renkaiden omilla ammattilaisilla on bloginsa, josta löytyy monipuolista rengastietoa. Talven kokemuksista kirjoittaa esimerkiksi tamperelainen Hakkapeliitta-testikuljettaja Antti Luukkanen:

”Todella mielenkiintoinen ajokeli ollut taas viime päivinä. Ihmiset ovat juuttuneet kiinni mitä kummallisimpiin paikkoihin autoillaan, lumen tai jään johdosta. Olen usein auttanut reitin varrelle juuttuneita eteenpäin. Ihmisen tyytyväinen ilme on hieno ja todellakin riittävä palkinto siitä, että viitsii käyttää elämästään pari minuuttia toisen auttamiseen. Vinkkivitonen: Pieni mutta jämäkkä lumilapio takakontissa auttaa monesta pulasta näillä kunnon lumikeleillä”, kirjoittaa Luukkanen blogissaan.

Tutustu verkkosivustoihin:

Hakkapeliitta-talviajokoulu http://www2.nokiantyres.com/talviajokoulu
Hakkkapeliitta-testikuljettajablogit http://yhteiso.nokianrenkaat.fi/
Bloggaavat rengasammattilaiset http://rengasblogi.fi/

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj
Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

Viestintäpäällikkö Anssi Mäki, puh. +358 10 401 7782
anssi.maki(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom