4. maaliskuu 2011 09:04 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote 4.3.2011

Uusi Nokian Hakka Green – kevyesti rullaava
ympäristöystävällinen kesärengas



Pian on jälleen aika pohtia kesärenkaiden vaihtamista ja valintaa. Pohjoisen teille räätälöity Nokian Hakka -kesärengasperhe on turvallisin valinta vaihteleviin lämpötiloihin ja muuttuviin keliolosuhteisiin. Ympäristöystävällinen, pidoltaan ja ajotuntumaltaan erinomainen uusi Nokian Hakka Green hallitsee luotettavasti kesän kaikki ulottuvuudet. Hakka Green rullaa erittäin kevyesti ja säästää sekä polttoainetta että ympäristöä. Kaikille Hakka-kesärenkaiden ostajille Nokian Renkaat antaa lisäksi kattavan palvelupaketin, joka sisältää Hakka-turvan, Hakka-tiepalvelun ja Hakka-tyytyväisyyslupauksen.

Nokian Hakka Greenin vierintävastusta on alennettu 15 prosenttia edeltäjästään Nokian Hakka H –testivoittajarenkaasta, mikä tarkoittaa lähes kolme prosenttia pienempää polttoaineenkulutusta. Tavallisiin kesärenkaisiin verrattuna uusi rengas vähentää polttoaineenkulutusta 5-8 prosenttia ja samalla vähenevät myös autoilun hiilidioksidipäästöt.

Jos Suomessa kaikki autoilijat käyttäisivät Nokian Hakka Green -renkaita, säästyisi vuodessa polttoainetta arviolta yli 114 miljoonaa litraa. Säästö vastaa 2 077 täysvaunuperäkuormaa. Hiilidioksidipäästöjä syntyisi noin 296 000 tonnia vähemmän. Polttoaineenkulutus per auto laskisi noin tankillisen, eli 41 litraa vuodessa ja hiilidioksidipäästöt alenisivat rotevan miehen painon verran (106 kg). *

Miellyttävää menoa myös sadekelillä



Uuden renkaan Hakka Green Silica -kulutuspintasekoitus on turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden taidokas yhdistelmä. Renkaan täyssilicasekoitus yhdessä suomalaisen mäntyöljyn kanssa antaa erittäin hyvän märkäpidon kaikissa lämpötiloissa.

Nokian Hakka Green sisältää useita uusia innovaatioita, jotka alentavat renkaan vierintävastusta ja parantavat sen kulutuskestävyyttä. Pitkittäisripojen seinämissä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat pyöreät kolot jäähdyttävät rengasta ja estävät epämiellyttävän, ujeltavan äänen syntymisen. Lisäksi tämä Silent Groove Design vähentää ilmanvastusta ja polttoaineen kulutusta.

Vakaa ja jämäkkä Nokian Hakka Green ei pelkää pohjoisen kesään olennaisesti kuuluvien äkillisten ukkoskuurojen tuomaa sadetta ja aina vaarallista vesiliirtoa. Kiillotetut pääurat nopeuttavat veden poistumista urista. Pääurien uransuun optimoitu, avoin muotoilu kasvattaa uratilavuutta ja siten ehkäisee vesiliirron syntymistä.

Vesiliirron torjuntaa parantavat myös renkaan sisä- ja ulko-olkapään niin sanotut venturiurat. Olkapääalueen kuviopalojen välissä sijaitsevissa muotoilluissa urissa kiihdytetään poistuvan veden virtausta. Kuristuskohdassa veden virtausnopeus kasvaa ja synnyttää alipaineen, poistaen tehokkaasti vettä renkaan ja ajoalustan välistä.
Vertailutestien mukaan renkaan vesiliirron vastustuskyky on keskimäärin neljä prosenttia parempi kuin eurooppalaisten pääkilpailijoiden ekopainotteisten kesärenkaiden.

Nokian Renkaiden patentoiman uransyvyysmittarin (DSI – Driving Safety Indicator) lisäksi renkaassa on myös vesiliirtovaroitin. Sen pisarasymboli häviää noin neljän millimetrin jälkeen ja muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä.

Nokian Hakka Green on suunnattu pieniin ja keskikokoisiin perheautoihin, kattaen T-, H- ja V-nopeusluokat. Uutuusrengas korvaa sekä Nokian Hakka i3 että Nokian Hakka H –tuotteet.

Turvallinen rengashankinta tuo mielenrauhaa



Nokian Hakka -renkaat on tehty pohjoisiin oloihin huolehtimaan turvallisesta matkanteosta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Kun rekisteröidyt Hakka Clubiin, saat Nokian Hakka -rengassarjan mukana myös ainutlaatuisen Hakka-turvan ja Hakka-tiepalvelun.

Hakka-turva on Nokian Renkaiden myöntämä lisäturva Nokian Hakka –merkkisille henkilöauton kesärenkaille. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoontuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saat vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Hakka-turva on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään yhden vuoden renkaan ostohetkestä. Hakka-tyytyväisyylupaus merkitsee, että voit 14 päivän kuluessa ostohetkestä vaihtaa Hakka-renkaat uuteen rengassarjaan.

Turvallisuutta tien päällä lisää myös uusi Hakka-tiepalvelu. Hakka-tiepalvelu varmistaa, että pääset perille pahimpanakin mahdollisena päivänä. Jos rengas rikkoutuu, soitto riittää, ja tiepalvelu saapuu avuksesi. Hakka-tiepalveluun kuuluvat myös hinauspalvelu, auton vuokrauspalvelu, hotellimajoitus, jatkomatka junalla ja paljon muuta. Palvelu on käytössäsi 24 tuntia vuorokaudessa ja se on voimassa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kysy lisää Hakka-turvasta, Hakka-tiepalvelusta ja Hakka-tyytyväisyyslupauksesta omalta rengaskauppiaaltasi tai katso tarkemmat tiedot osoitteesta www.nokianrenkaat.fi/hakkaturva

* Polttoaineen säästön laskennassa on käytetty seuraavia lukuja: henkilöautojen määrä 2,8 miljoonaa, vuotuinen keskivertoajosuorite 16 500 km ja keskimääräinen kulutus 6,87 l/100 km. Kesärenkaiden osuudeksi ajosuoritteesta on arvioitu 60 %. Hakka Greenin polttoainesäästö arviossa on 6 %. Hiilidioksidipäästöjen osalta laskennassa on käytetty Hakka Greenin suhteen sama prosenttia (6 %), koska kaikki hiilidioksidi synty polttoaineen palamisesta. Tieliikenteen Tietokeskus on arvioinut henkilöautojen keskimääräisten päästöjen olevan noin 178 g/km.



Nokian Renkaiden kesärengasvalikoima 2011



Tutustu tarkemmin: www.nokianrenkaat.fi/kesa

Nokian Hakka Green – luonnollisesti turvallinen



Uusiutuneen Hakka-kesärengasperheen esikoinen rullaa kevyesti polttoainetta ja ympäristöä säästäen. Renkaan erittäin alhaisen vierintävastuksen takaavat optimoitu rakenne, erikoisräätälöity pintamalli ja ympäristöystävällinen Hakka Green Silica –kumisekoitus. Ainutlaatuiset venturiurat torjuvat tehokkaasti vesiliirtoa ja kumisekoitukseen lisätty mäntyöljy maksimoi renkaan kestävyyden.

Nokian Hakka V – pitoa ja kestävyyttä



Nokian Hakka V:n räätälöity rakenne tarjoaa nopean ja tarkan ohjaustuntuman sekä alhaisen vierintävastuksen. Pintakuvion kapeat, suunnatut urat ja vedenohjaimet poistavat veden tehokkaasti renkaan pinnalta. Pitkittäisurien melukolot vähentävät ajomelua ja epäsymmetrinen uramuotoilu varmistaa renkaan hyvän ja turvallisen ajotuntuman myös nopeassa ajossa.

Tuotekuvia: www.nokianrenkaat.fi/HakkaH_and_V

Nokian Hakka Z – viileää suorituskykyä



Nokian Hakka Z on korkean nopeusluokan kesärengas. Tarkan, turvallisen ja hiljaisen UHP-renkaan erinomainen käsiteltävyys säilyy myös vaikeissa oloissa ja ääritilanteissa. Monikerrospintarakenteen, nanosilikasekoituksen ja uuden pintageometrian muodostama Nokian Cool Zone Concept –kokonaisuus antaa renkaalle huippuluokan suorituskyvyn.

Tuotekuvia: www.nokianrenkaat.fi/HakkaZ

Nokian Hakka Z SUV – kevyesti rullaavaa ylivoimaa



Korkeimpiin nopeusluokkiin suunniteltu Nokian Hakka Z SUV vastaa SUV-autoilijoiden toiveisiin: se on joutuisasti rullaava, helppo ja täsmällinen käsiteltävä, kevyt ja silti vahva. Jämäkän rakenteen ansiosta rengas säilyy viileänä ja vastaa viipymättä ja virheettömästi kuljettajan käskyihin. Tyylikäs ja turvallinen SUV-rengas on saatavana jopa 22-tuumaisena ja tarjoaa lukuisia innovaatioita, jotka parantavat ajovakautta ääriolosuhteissa.

Tuotekuvia: www.nokianrenkaat.fi/HakkaZSUV

Nokian Hakka SUV – kestävä SUV-rengas vaativaan ajoon



Pohjoisen karkeille asvalteille sekä pehmeille sora- ja hiekkateille suunniteltu SUV-rengas on suunniteltu kestämään raskaan auton paino ja suorituskyky erilaisilla alustoilla, myös sadekelillä. Pintakuvion erilaiset sisä- ja ulko-olkapää takaavat ajovakauden ja erinomaiset vesiliirto-ominaisuudet. Itsepuhdistuva pintakuvio estää särmikkäiden kivien tunkeutumista renkaaseen ja maastokynnet parantavat renkaan veto- ja jarrutuspitoa.

Tuotekuvia: www.nokianrenkaat.fi/HakkaSUV

Nokian Hakka C Cargo & Van – tien päällä työkseen



Nokian Hakka C Cargo ja Van on suunniteltu raskaaseen käyttöön pienintä yksityiskohtaa myöten. Pelkkä kestävyys ei kuitenkaan riitä, renkaan on annettava tarkka tuntuma tiehen myös huonolla säällä. Raskaan kaluston Nokian Hakka C Cargo muistuttaa pintarakenteeltaan kuorma-auton rengasta ja kantaa vaivattomasti jakelu- tai tavara-autojen suuret pyöräkuormat. Pyörimissuuntaa ei ole määritelty.

Kevyemmille kuormille ja henkilökuljetuksiin suunniteltu Nokian Hakka C Van on erittäin hiljainen sekä epäsymmetrisen pintamallin ansiosta erittäin tarkka ajettava pikkubussikäytössä.

Tuotekuvia: www.nokianrenkaat.fi/HakkaCVan_and_CCargo