27. marraskuu 2019 12:15 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

SnapSkan-palvelun tulokset paljastavat: suomalaiset ottavat talvisen tieturvallisuuden tosissaan

Nokian Renkaiden kehittämä digitaalinen SnapSkan-palvelu, joka toimii Suomen suurimmissa kaupungeissa sekä Vianor-palvelupisteissä, mittaa väsymättömästi suomalaisten renkaiden kuntoa kesät talvet. Mittaustuloksista selviää, että pohjolan talvessa suurin osa autoilijoista varmistaa turvallisuutensa hyväkuntoisilla renkailla.

Talvirenkaiden kunnosta pidetään huolta 

SnapSkan on Nokian Renkaiden kehittämä maksuton digitaalinen palvelu, jonka tavoitteena on parantaa tieturvallisuutta kertomalla autoilijoille heidän renkaidensa kunnosta. SnapSkan-mittapisteitä on parkkihalleissa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Oulussa sekä useimmissa Vianor-palvelupisteissä läpi Suomen.   

SnapSkanin mittaustulokset paljastavat, että suomalaisten talviturvallisuus on hyvällä tolalla renkaiden kunnon suhteen: marraskuusta 2018 maaliskuuhun 2019 välisellä ajalla mitatuista ajoneuvoista jopa 77 % on varustettu hyväkuntoisilla renkailla. Tulos poikkeaa kesäajan tuloksista, sillä toukokuusta syyskuuhun 2019 mitatuissa ajoneuvoissa hyväkuntoisten renkaiden osuus oli vain 56 %. Vastaavasti huonokuntoisilla renkailla talvikuukausina ajoi vain 4 % ajoneuvoista, kun taas kesällä huonossa kunnossa oli jopa 12 % mitattujen ajoneuvojen renkaista. Yhteensä marraskuun 2018 ja syyskuun 2019 välisenä aikana mitattiin lähes 650 000 ajoneuvon renkaat.   

Elintärkeä kulutuspinta 

Renkaat ovat elintärkeä osa liikkumisen turvallisuutta, ja niillä on suuri vaikutus tieturvallisuuteen. Tästä huolimatta useimmat autoilijoista eivät tiedä renkaidensa kuntoa. Helppo ja nopea uransyvyydet mittaava SnapSkan-palvelu on Nokian Renkaiden ratkaisu tähän ongelmaan.  

Urasyvyydellä on merkitystä varsinkin ajettaessa märillä ja loskaisilla teillä: suurempi urasyvyys varastoi enemmän sohjoa eli poistaa sitä renkaan ja tien välistä, varmistaen näin renkaan kontaktin tienpintaan. SnapSkan-tuloksen lisäksi renkaat kannattaa tarkistaa säännöllisesti myös silmäillen sivupinnat sekä mittaamalla ilmanpaineet. Nastallisista talvirenkaista kannattaa myös tarkistaa nastojen määrä ja kunto.  

Mikä on SnapSkan ja miten se toimii? 

SnapSkan-palvelun avulla renkaiden kulutuspinnan kunnon tarkistaminen ja seuraaminen käy nopeasti ja vaivattomasti.  SnapSkan koostuu yliajo- tai käsiskannerista, joka mittaa renkaiden urasyvyyden sekä digitaalisesta palvelusta, joka lähettää rengasraportin rekisteröityneen asiakkaan älylaitteeseen. Palvelu mittaa kaikkien henkilöautojen ja kaikkien rengasvalmistajien renkaat ja on täysin maksuton. SnapSkan-mittauspisteet on sijoitettu parkkihallien sisään- tai ulosajoväylille, ja niitä löytyy myös Vianor-palvelupisteistä. SnapSkan esiteltiin ensikerran vuoden 2016 lopulla, ja toukokuussa 2019 se saavutti jo miljoonannen mitatun ajoneuvon rajapyykin. 

Näin se toimii: 

  • SnapSkan-palvelu aktivoidaan syöttämällä rekisterinumero osoitteeseen www.snapskan.fi.
  • Kun autoilija rekisteröitymisen jälkeen ajaa SnapSkan-mittauspisteen yli tai käy Vianorissa mittauttamassa renkaansa, hän saa automaattisesti raportin renkaiden kunnosta omaan älylaitteeseensa. Rekisteröityä voi myös skannauksen jälkeen. 
  • Rekisteröitynyt käyttäjä saa rengasraportin kerran kuussa ilman uutta rekisteröintiä, vaikka hän ajaisi skannerin yli useammin. 

Lue lisää SnapSkanista: www.nokianrenkaat.fi/snapskan  

Tutustu SnapSkan-palveluun, löydä lähin mittauspiste ja rekisteröidy käyttäjäksi: www.snapskan.fi  

Lisätietoja: 

Kuvia ja videoita: www.nokiantyres.com/snapskan-photos   

Nokian Renkaat Oyj 

 www.nokianrenkaat.fi   

Head of Digital Marketing & E-Commerce Ville Nikkola, puh. +358104017596, [email protected]  
Senior Marketing Manager Hanna Kivimaa, puh. +358104017440, [email protected]