2. toukokuu 2019 15:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Pitkien rekkojen kevät – Nokian Renkaat seuraa ja kehittää kuljetusalan trendejä Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuilla

Jo 11. kertaa järjestettävä Kuljetus-Logistiikka-tapahtuma tuo jälleen kuljetusalan toimijat Suomesta ja maailmalta toukokuiseen Messukeskukseen. Nokian Renkaat on mukana esittelemässä rengasuutuuksia sekä tukemassa Scania Driver Competitions -kilpailun Suomen finaalia huippuluokan renkailla.

Suomalaisen maantiekuljetuksen tämän hetken kuuminta puheenaihetta ei tarvitse kaukaa hakea – alkuvuodesta voimaan tullut päätös entistä pidempien ajoneuvoyhdistelmien sallimisesta tieliikenteessä on esillä eri tavoin myös Messukeskuksessa.

”Suuremmat ja tehokkaammat yksiköt niin kuljetus- kuin työkäytössäkin ovat hyvää kehitystä niin päästöjen kuin työn tehostamisenkin kannalta”, sanoo tuotepäällikkö Teppo Siltanen Nokian Renkailta. ”Olemme tuotekehityksessämme paitsi mukana trendissä, myös vauhdittamassa sitä tarjoamalla uusiin vaatimuksiin vastaavia renkaita ammattilaisille.”

Raskaan sarjan eturengas

Talvi on aina läsnä suomalaisen kuljetusalan todellisuudessa, samoin kuin raskaat puutavaralastit. Molempien alojen osaamisen leikkauspinnassa on raskaisiin puutavararekkoihin sekä nosturi- ja aura-autoihin suunnattu uutuusrengas Nokian Hakkapeliitta Truck F2 XL – jopa kymmenen tonnin akselipainoihin pystyvä Extra Load -versio Nokian Renkaiden ohjausakselin talvirenkaiden lippulaivamallista.

”Koko Nokian Hakkapeliitta Truck -rengassarja on tarkoitettu kovissa talvioloissa työkseen ajaville”, linjaa Teppo Siltanen. ”Sarjassa on joka akselipaikalle rengas, joissa yhdistyy kaikki vuosikymmenien aikana keräämämme kokemus suomalaisen talviajon vaatimuksista.”

Myös pitkän ja keskipitkän matkan päätiekäyttöön suunnatussa Nokian Hakka Truck -rengassarjassa nähdään uusi ohjausakselin rengas.

Nokian Hakka Truck Steer -renkaan uusi koko 385/55R22.5 laajentaa sarjan käyttömahdollisuuksia entisestään”, Siltanen kertoo tyytyväisenä. ”Lisäksi loppuvuodesta sarja laajenee 60-sarjan kokoihin niin ohjaus- kuin vetorenkaissakin.”

Perävaunun renkaita tielle ja maastoon

Turvallinen eteneminen talvisilla metsäteillä tai kiemuraisilla, jään peittämillä väylillä asettaa myös perävaunun renkaille suuria vaatimuksia. Nokian Renkaiden osastolla onkin itseoikeutetusti esillä viime vuonna esitelty lippulaivatuotteemme perävaunuille, Nokian Hakkapeliitta Truck T.

”Kun tukkikuorma pitää hakea hankalien taipaleiden takaa, tarjoaa Nokian Hakkapeliitta Truck T –talvirengas parasta sivuttais- ja jarrutuspitoa”, luonnehtii Siltanen.

Puutavara- ja maansiirtokuljetusten viimeiset kilometrit ajetaan usein pikkutiellä, kokonaan tiettömässä maastossa tai maansiirtotyömaalla. Kuitenkin renkaiden pitäisi toimia myös maantietaipaleella. Tähän kaksijakoiseen maailmaan on suunniteltu maansiirto- ja puutavarakuljetuksia helpottava Nokian R-Truck-rengasperhe, joka osaltaan täydentää osastomme kattausta.

”Maastossa ja maantiellä toimiva Nokian R-Truck-rengassarja sisältää vaihtoehdon joka akselipaikalle”, kertoo Teppo Siltanen. ”Nokian R-Truck Trailer -perävaunun renkaissa on nyt entistä laajempi kokovalikoima, jolloin raskaat puutavarakuljetukset voivat jatkossa hyötyä sen erinomaisesta itsepuhdistuvuudesta.”

Kaikki kuljetukset eivät kuitenkaan vaadi ääriolosuhteisiin mitoitettuja renkaita. Nokian E-Truck -rengasperheen tarkoituksena on tuoda joka akselipaikalle sopiva rengas Keski-Euroopan oloihin sekä Pohjoismaiden päätiekäyttöön – normaalikeleille vuoden ympäri.

”Messuilla on mukana myös Nokian E-Truck Trailer -perävaunun rengas, jonka uudet koot sekä yksittäis- että pariasennukseen tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon taloudellisia, luotettavia kilometrejä toivovalle kuljetusammattilaiselle”, Teppo Siltanen kertoo.

Pinnoitus on tätä päivää

Pohjoismaissa ollaan ahkeria pinnoittamaan raskaan kaluston renkaita – ja miksipä ei oltaisi, sillä käytäntö säästää niin rahaa kuin luontoakin. Nokian Noktop on paitsi Nokian Renkaiden kattava valikoima pinnoitusmateriaaleja, myös yleisnimi koko tarkkaan säädellylle laadukkaiden uusiorenkaiden prosessille.

”Rengasvalmistajana voimme siirtää kulutuspinnan hyvät ominaisuudet myös renkaan toiselle kierrokselle tarjoamalla ominaisuuksiltaan vastaavan pinnoitteen”, kuvailee Siltanen. ”Esimerkiksi messuilla esittelemämme aivan uusi Nokian Noktop 75 Super on Nokian R-Truck Traileria vastaava pinta leveille Super Single -perävaununrenkaille.”

Kaikki on kiinni kuljettajasta

Ajoneuvoyhdistelmien kasvaessa nousee yksi tekijä yhä voimakkaammin esiin: kuljettajan taidot. Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuilla nähdäänkin Scania Driver Competitions -kilpailun Suomen finaali. Nokian Renkaat tukee erilaisilla ajotaitohaasteilla kuljettajien taitoja mittaavaa kilpailua toimittamalla kisan kuorma-autoihin huippuluokan renkaat.

”Finaalirekassa on eturenkaina Nokian Hakkapeliitta Truck F2. Vetorenkaina on lumisten teiden huippumalli Nokian Hakkapeliitta Truck E, ja perävaunun alla pyörivät Nokian E-Truck Trailer -renkaat”, luettelee Siltanen. ”Hyviä kuljettajia turvallisuuden ja taloudellisuuden tekijänä ei korvaa mikään, ja hyvät renkaat tukevat heitä työssään.”

Mielenrauhaa kaikille teille

Ammatikseen ajavat tietävät, että samalla tiellä voi olla monenlaiset kasvot vuodenajan mukaan ja jopa saman päivän aikana. Usein työ myös kuljettaa pohjoisen pakkasista etelän kuiville teille ja minne vain siltä väliltä. Siksi Nokian Renkaat kuuntelee niitä, joiden turvallisuus ja aikataulu ovat renkaiden varassa.

”Meidän työmme on helpottaa kuljettajan työtä”, tiivistää Siltanen. ”Oikea rengas oikeassa paikassa sekä elinkaaren järkevä hallinta tuottaa mielenrauhaa niin tien päälle kuin koko kuljetusliiketoiminnalle laajemmassakin mielessä.”

Lisätietoja ja kuvia:

Toni Silfverberg, myynti- ja markkinointijohtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy, [email protected], puh. 010 401 7854

Teppo Siltanen, tuotepäällikkö, Nokian Raskaat Renkaat Oy, [email protected], puh. 010 401 7709