13. helmikuu 2024 12:05 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaille tunnustusta ilmastonmuutoksen vastaisista toimista, CDP:ltä kärkitason arvosana

Nokian Renkaat Oyj Lehdistötiedote 13.2.2024 klo 12.05  

Nokian Renkaat sai CDP:ltä arvosanan A- toimistaan, jotka tähtäävät kasvihuonekaasupäästöjen ja ilmastonmuutokseen liittyvien riskien vähentämiseen. CDP:n vuosittaista raporttia pidetään yhtenä luotettavimmista indikaattoreista yritysten ilmastonmuutosta hillitsevien toimien suhteen. Arvosanat A ja A- kertovat, että organisaatio on toimissaan johtavaa tasoa. Nokian Renkaat on saanut ilmastotyöstään arvosanan A- jo neljänä perättäisenä vuotena.

CDP on voittoa tavoittelematon järjestö, joka arvioi globaalisti erilaisten organisaatioiden ympäristöasioiden läpinäkyvyyttä ja ympäristötoimia. CDP arvostelee organisaatiot arvosanoilla D- – A raportoinnin kattavuuden ja läpinäkyvyyden, ympäristöriskejä koskevan tietoisuuden ja riskien hallinnan sekä muihin ympäristöasioihin liittyvien parhaiden käytäntöjen perusteella.

“Nokian Renkaille konkreettiset vastuullisuusteot ja -tulokset ratkaisevat. Esimerkiksi rengastuotantomme kasvihuonekaasupäästöt (Scope 1 ja Scope 2) suhteessa liikevaihtoon ja tuotantotonneihin olivat jälleen selvästi alhaisimmat niistä yrityksistä, joiden päätoimiala CDP:n raporteissa on rengasala", sanoo laatu- ja vastuullisuusjohtaja Teppo Huovila.

Vuonna 2023 Nokian Renkaat saavutti keskeisen päästövähennystavoitteensa seitsemän vuotta etuajassa. Yhtiön yksi tieteeseen perustuva kasvihuonekaasujen päästövähennystavoite oli vähentää rengastehtaiden CO2-päästöjä 52 prosenttia tuotettua rengastonnia kohden vuoteen 2030 mennessä vuoden 2015 tasoon verrattuna. Tavoite saavutettiin jo vuonna 2023. Lisäksi Nokian Renkaat sitoutui asettamaan tavoitteet tieteeseen perustuvien nettonollakasvihuonekaasupäästöjen saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä.

Vähentääkseen renkaiden valmistamisesta aiheutuvia päästöjä Nokian Renkaat alkoi vuonna 2023 rakentaa uuttaa tehdasta Romaniaan. Tehtaasta tulee ensimmäinen hiilidioksidipäästötön tehdas rengasalalla. Nokian Renkaat myös liittyi Polestar 0 -hankkeeseen, jossa on tavoitteena kehittää täysin ilmastoneutraali auto vuoteen 2030 mennessä. Nokian Renkaat osallistuu projektiin kehittämällä ilmastoneutraalit premium-renkaat.
 

Lisätietoja:
Teppo Huovila, Laatu- ja vastuullisuusjohtaja 
Puh. +358 10 401 7701

[email protected] 

 

Nokian Renkaat kehittää ja valmistaa premium-renkaita ihmisille, jotka arvostavat turvallisuutta, vastuullisuutta ja luotettavuutta. Pohjoisen perintömme innoittamana valmistamme henkilöautoihin, kuorma-autoihin ja raskaisiin työkoneisiin innovatiivisia tuotteita, jotka tarjoavat mielenrauhaa kaikissa olosuhteissa. Vianor-ketjumme on erikoistunut autonhuoltoon ja rengaspalveluihin. Vuonna 2023 liikevaihtomme oli noin 1 174 miljoonaa euroa. Vuoden 2023 lopussa työllistimme yli 3 400 asiantuntijaa. Nokian Renkaat on listattu Nasdaq Helsinkiin. Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi.