7. maaliskuu 2019 09:00 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaiden suurinvestointi etenee Yhdysvalloissa

Nokian Renkaiden kolmas tuotantolaitos rakentuu vauhdilla Tennesseen osavaltioon Yhdysvaltoihin. Rakennustyöt ovat pysyneet aikataulussa, ja tavoitteena on aloittaa renkaiden massavalmistus myyntiin vuoden 2020 puolella.

Anne on lähettänyt infoon tulleet osoitteenmuutokset mulle ja mä olen ne SF:n muuttanut manuaalisesti.

Tehdasrakennuksen ulkopuoli samoin kuin tornimaisen sekoitusosaston julkisivu alkavat olla pian valmiit ja sisätyötkin on jo aloitettu. Tällä hetkellä työmaalla ahertaa noin 200 henkeä. Tehtaaseen asennettavat pitkälle automatisoidut tuotantolinjat hyödyntävät uusinta teknologiaa ja tekevät tuotantolaitoksesta yhden maailman moderneimmista rengastehtaista.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että mittava projekti on edennyt hienosti aikataulussa ja erittäin hyvässä yhteistyössä toimittajien ja kumppaneiden kanssa, sanoo tehtaan rakentamisesta Nokian Renkailla vastaava David Korda.

Uusi 360 miljoonan dollarin tuotantolaitos palvelee asiakkaita erityisesti Yhdysvalloissa ja Kanadassa keskittyen Pohjois-Amerikan markkinoille suunnattuihin henkilöauton ja kevytkuorma-auton renkaiden tuotantoon. Tehtaan pinta-ala on lähes 80 000 neliömetriä ja sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on neljä miljoonaa rengasta. Tehtaan lähettyville rakentuvaan logistiikkakeskukseen tulee varastotilaa jopa 600 000 renkaalle. Suurinvestointi tukee Nokian Renkaiden tavoitetta kaksinkertaistaa myynti Pohjois-Amerikassa vuoteen 2023 mennessä.

Helmikuussa Nokian Renkaat käynnisti rekrytointikampanjan, jolla haetaan osaajia uuteen Yhdysvaltain tehtaaseen. Tavoitteena on rekrytoida 50 työntekijää vuoden 2019 alkupuoliskolla ja yhteensä noin 150 henkeä vuoden loppuun mennessä. Työntekijöitä koulutetaan paikan päällä mutta he saavat oppia myös Nokian Renkaiden muissa tehtaissa Nokialla ja Vsevolozhskissa Venäjällä.

Jokaisella tehtaalla on tärkeä rooli Nokian Renkaiden globaalissa kasvusuunnitelmassa. Daytonin tehtaan valmistuminen vapauttaa tuotantokapasiteettia muista tuotantolaitoksista ja vahvistaa näin Nokian Renkaiden kykyä palvella asiakkaita joustavasti ja tehokkaasti ja entistä paremmalla tuotepaletilla.  

Lue lisää tehtaasta: www.nokianrenkaat.fi/daytonfactory/

Lataa kuvia

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj

Sami Eerikäinen, Head of Production Services and Development of Supply Operations, Nokian Renkaat, puh. 010 401 7416, [email protected]