19. kesäkuu 2019 13:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Nokian Renkaiden SnapSkan-palvelulla täyteen miljoona mittausta: Joka kymmenes auto rullaa huonokuntoisilla renkailla

Nokian Renkaiden kehittämä digitaalinen SnapSkan-palvelu on toiminut Suomen suurimmissa kaupungeissa jo yli vuoden. Väsymätön automatiikka mittasi miljoonannen ajoneuvonsa toukokuun lopulla. Renkailla on suuri vaikutus tieturvallisuuteen, mutta useimmat autoilijoista eivät tiedä renkaidensa kuntoa. Helppo ja nopea uransyvyydet mittaava SnapSkan-palvelu on Nokian Renkaiden ratkaisu tähän ongelmaan. Ainutlaatuinen skannauspalvelu on pohjoismaalaisten kuluttajien käytössä myös Oslossa.

Miljoonas mittaaja yllätettiin uusilla renkailla

Vuonna 2016 ensi kerran esitelty SnapSkan-palvelu aloitti yhdellä prototyypillä Helsingin keskustan parkkihallissa. Positiivisen vastaanoton saanut palvelu levisi nopeasti läpi Suomen, ja nyt mittauspisteitä löytyy pääkaupunkiseudun lisäksi parkkihalleista Tampereelta, Turusta ja Oulusta sekä näiden alueiden Vianor-palvelupisteistä.

SnapSkanin miljoonas mittaus tapahtui kauppakeskus Kaaren parkkihallissa Helsingissä. Onnellinen autoilija oli helsinkiläinen Markus. Markukselle tieliikenneturvallisuus on sydämen asia, erityisesti työn kautta:

SnapSkanin miljoonas mittaus tapahtui kauppakeskus Kaaren parkkihallissa Helsingissä. Onnellinen autoilija oli helsinkiläinen Markus. Markukselle tieliikenneturvallisuus on sydämen asia, erityisesti työn kautta

- Työskentelen itse liikenteen parissa, päällystän teitä ympäri Suomea. Työmailla näkee, että liikenneturvallisuus on retuperällä Suomessa.

Markus on sitä mieltä, että SnapSkan-palvelu edistää turvaa teillä, sillä ihmiset eivät tiedä, missä kunnossa renkaat ovat. Hän itse tiesi, että omat renkaat ovat kuluneet jo ennen mittausta, mutta vain, koska ne juuri mitattiin huollon yhteydessä. Nokian Renkailta lahjaksi saatujen uusien renkaiden kulumista on helppo jatkossa seurata SnapSkanin avulla, sillä SnapSkan lähettää raportin automaattisesti kerran kuukaudessa Markuksen vieraillessa SnapSkan-palvelupisteessä kauppakeskus Kaaressa.

- Ilman muuta haluan käyttää SnapSkan-palvelua jatkossakin, Markus toteaa.

Syksyn sateita uhmataan huonokuntoisilla kesärenkailla

Renkaat ovat elintärkeä osa auton ja liikkumisen turvallisuutta.

- Nykyajan autot ovat yhä turvallisempia, mutta jos renkaat ovat huonossa kunnossa, eivät parhaatkaan turvavarusteet auta kuljettajaa ja matkustajia pysymään tiellä, sanoo SnapSkan-palvelusta vastaava Ville Nikkola Nokian Renkailta

Suomen isoimmissa kaupungeissa toukokuusta 2018 toukokuuhun 2019 välisenä aikana SnapSkan-palvelun mittaamista renkaista jopa 10 % oli huonokuntoisia. Vuoden 2018 toukokuusta saman vuoden lokakuun loppuun mitattiin huonokuntoisia renkaita yli 13 %. Syksyn sateiden aikana syys-lokakuussa 2018, jolloin hyväkuntoisia kesärenkaita erityisesti kaivataan, huonokuntoisten renkaiden osuus ylitti jopa 14 %.

- Renkaiden kunto tarkastetaan usein vain alle laitettaessa, mutta kesän aikana rengas ehtii kulua yllättävän paljon. SnapSkan-palveluun rekisteröityneenä käyttäjänä renkaiden kunnon tarkkailu käy digitaalisesti ja on helppoa ja nopeaa, vinkkaa Nikkola.

Talvirenkaita alla kesäkuumalla

Vuoden 2018 ja 2019 aikana SnapSkan-palvelupisteet mittasivat renkaita koko talven ajan ensimmäistä kertaa kattavasti. Suomalaiset ottavat talvirenkaidensa kunnon tosissaan, sillä marraskuun 2018 alusta vuoden 2019 maaliskuun loppuun mennessä mitatuista renkaista alle viisi prosenttia oli huonokuntoisia kulutuspinnaltaan.

Lisäksi SnapSkan-mittaukset paljastavat, etteivät kaikki autoilijat vaihda renkaita sesongin mukaan turvallisuusriskeistä huolimatta. Kesällä 2018 SnapSkan mittatuloksista löytyi talvirenkaita, ja talvella skannerin yli ajettiin jopa tuhansilla kesärenkailla. Kesärengas jäisellä tiellä lienee kiistattomasti vaarallinen, mutta yhä monelle autoilijalle on epäselvää, että talvirengas kesäkelillä on myös riski liikenteessä. Kylmään säähän optimoitu talvirengas lähtee märällä helposti luistoon ja pysähtyy hitaasti sekä on epämukava ajaa ja kuluu kuumalla asvaltilla turhaan.

Mikä on SnapSkan ja miten se toimii?

Nokian Renkaat kehitti SnapSkanin parantamaan tieturvallisuutta, sillä sen avulla renkaiden kulutuspinnan kunnon tarkistaminen ja seuraaminen käy nopeasti ja vaivattomasti. Renkaan kulutuspinnan kunnolla on vaikutus erityisesti renkaan pitoon sekä kykyyn poistaa vettä ja sohjoa tien ja renkaan välistä.

SnapSkan koostuu yliajoskannerista, joka mittaa renkaiden urasyvyyden sekä digitaalisesta palvelusta, joka lähettää rengasraportin rekisteröityneen asiakkaan älylaitteeseen. Palvelu mittaa kaikkien henkilöautojen ja kaikkien rengasvalmistajien renkaat ja on täysin maksuton. SnapSkan-mittauspisteet on sijoitettu parkkihallien sisään- tai ulosajoväylille, ja niitä löytyy myös Vianor-palvelupisteistä.

Näin se toimii:

  • SnapSkan-palvelu aktivoidaan syöttämällä rekisterinumero osoitteeseen www.snapskan.fi.
  • Kun autoilija seuraavan kerran kuukauden sisällä rekisteröitymisestä ajaa SnapSkan-mittauspisteen yli, hän saa automaattisesti raportin renkaiden kunnosta omaan älylaitteeseensa.
  • Rekisteröitynyt käyttäjä saa rengasraportin kerran kuussa ilman uutta rekisteröintiä, vaikka hän ajaisi skannerin yli useammin.

Lue lisää SnapSkanista: www.nokianrenkaat.fi/snapskan

Tutustu SnapSkan-palveluun, löydä lähin mittauspiste ja rekisteröidy käyttäjäksi: www.snapskan.fi 

Lisätietoja:

Kuvia ja videoita: www.nokiantyres.com/snapskan-photos

Nokian Renkaat Oyj

www.nokianrenkaat.fi

Head of Consumer Business Operations Ville Nikkola, puh. +358104017596, [email protected]

Senior Marketing Manager Hanna Kivimaa, puh. +358104017440, [email protected]