18. heinäkuu 2019 13:37 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Renkaat tukee sisukasta suourheilua: Suopotkupallon MM-kisoissa pärjää voitontahdolla, yhteistyöllä ja huumorintajulla

Suomi on paitsi tuhansien järvien myös lukemattomien soiden maa. Tämän lisäksi maastamme löytyy sisukkaita, mutta hieman pähkähulluja ihmisiä, jotka nauttivat itsensä haastamisesta. Ei siis ihme, että jo vuodesta 2000 kisatut suopotkupallon MM-kilpailut, Nokian Tyres Swamp Soccer World Championships -kisat, houkuttelevat vuosi toisensa perään sankan joukon rämpimään heinäkuiselle Hyrynsalmen Vuorisuolle.

Rakkaus luontoon ja itsensä haastamiseen yhdistää

Turvetta, hikeä, likaisia raajoja. Suopotkupallon MM-kisoissa näkyy kaikkea tätä, sillä laji on rankka. MM-ottelut pelataan kahdellakymmenellä 35 x 60 metrin suuruisella suokentällä, joista jokainen on upottavuuden suhteen erilainen. Joukkueessa on maalivahti ja viisi pelaajaa, jotka joutuvat rämpimään suossa kaksi kertaa kymmenen minuutin pituisen erän kerrallaan. Pelejä jokaisella joukkueella on 4-6 viikonlopun aikana, ja yhteensä pelataan lähes tuhat ottelua. Haastavissa olosuhteissa sisukkuus ja hyvä yhteistyö nostavat suosta, eikä jalkapallostadioneiden keinonurmen puute ole hidaste itsensä haastamiselle ja hauskanpidolle. Myös tietyistä fyysisistä ominaisuuksista on apua:

-Suopotkupallossa korostuu pelaajan hoikkuus ja pitkäjalkaisuus sekä hyvä pelistrategia. Parhaat pelaajat loikkivat suossa jäntevästi kuin hirvet, kertoo Ukkohallan Matkailukeskuksesta Kimmo Kyhälä. Suopotkupallon MM-kisat järjestää Hyrynsalmen kunta yhteistyössä Ukkohallan ja alueen toimijoiden kanssa.

Nokian Renkaat on ollut suopotkupallon MM-kilpailuiden pääyhteistyökumppani jo yli kymmenen vuotta. Rengasyritystä ja suopotkupallon harrastajia yhdistää vahva side suomalaiseen luontoon ja mielenmaisemaan: molemmat uskovat tiimityön ja voitontahdon voimaan sekä löytävät inspiraationsa pohjoisen ympäristön asettamista haastavista olosuhteista.

Tuhannet vierailijat saapuvat suolle

Suopotkupallon MM-kilpailut järjestetään legendaarisella Vuorisuolla Ukkohallassa, Hyrynsalmella 19.-20.7.2019. Fyysisesti erittäin haastava laji tuo tuhansien soiden Suomeen suopotkupalloharrastajia useista eri maista. Joukkueita kisoissa on lähes 200 kilpa-, harraste-, naisten- sekä sekasarjoissa.

Vaikka maailmanmestaruustittelistä pelataan tosissaan, on Nokian Tyres Swamp Soccer World Championships ennen kaikkea rento ja hauska tapahtuma. Kisat vetävät vuosi toisensa jälkeen suohon ja sen laidalle jopa lähes 10 000 vierailijaa, eikä ihme, sillä suopotkupallossa Suomi dominoi. Venäjän ohella suomalaiset joukkueet pokkaavat yleensä sarjojen kirkkaimmat mitalit.

Lataa kuvia

Lisätietoja:

www.suopotkupallo.fi 
www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj
Markkinointijohtaja Antti-Jussi Tähtinen, p. 010 401 7940,
[email protected]

Suopotkupallon MM-kilpailut 2019
Kimmo Kyhälä, p. 0400 689 979, [email protected]