25. toukokuu 2000 21:00 kategoriassa Tuoteuutiset

NOKIAN NOKTOP 31 -TALVIVETOPINNOITE


VAATIVAAN AMMATTIKÄYTTÖÖN


Pohjoismaiden suurin pinnoitevalmistaja Nokian Renkaat tuo markkinoille raskaan liikenteen vaativiin kuljetuksiin kehitetyn uuden talvipinnoitteen, Nokian Noktop 31:n.
Sen erityisominaisuuksia ovat hyvä pitokyky ja kestävä rakenne. Pinnoitteessa on turvallisuutta olennaisesti edistävä kulumismittari, josta autoilija voi tarkistaa pinnoitteen uransyvyyden millimetreinä. Nokian Noktop 31 -tuoteuutuus on suunniteltu palvelemaan erityisesti pohjoismaista ammattiliikennettä.

TALVIVETORENKAITA PINNOITETAAN ENITEN


Viime vuonna Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa pinnoitettiin yhteensä noin 550 000 kuorma- ja linja-autonrengasta. Uusia renkaita myytiin satatuhatta vähemmän eli 450 000 kappaletta. Noin 330 000 kuorma- ja linja-auton talvivetorengasta pinnoitettiin vuoden 1999 aikana. Talvivetopinnoituksen osuus oli 60% pohjoismaisista kuorma-autonrenkaiden pinnoitusmarkkinoista.

Nokian Noktop keskittyy omassa tuotevalikoimassaan erityisesti talvivetorengassegmenttiin. Nokian Renkaiden talviosaaminen ja tekninen edistyksellisyys hyödynnetään myös pinnoitteiden tuotekehityksessä. Nokian Noktopin tavoitteena on tarjota ammattikäyttäjille luovia ja tehokkaita tuotteita, joilla he selviytyvät vaihtelevissa oloissa luotettavasti ja turvallisesti.

HYVÄ KILOMETRITULOS TURVALLISESTI

Nokian Noktop 31:ssä on useita merkittäviä tuoteparannuksia. Uudesta pinnoitteesta on kehitetty kestävä, turvallinen ja pitävä, jotta se vastaisi raskaan liikenteen vaatimuksiin.
Kaksikerroksinen Cap Base -rakenne seuraa vuodenaikojen vaihtelua: uloin kerros pitää talven jäisillä ja polanteisilla teillä ja talvipinnan kuluttua pois pinnoitteen sisempi kerros toimii hyvin kesällä. Pinnoitteen syysasennus takaa autoilijalle parhaan taloudellisen hyödyn.

Nokian Noktop 31:ssä on noin tuhat poikittaista lamellia. Niiden avulla rengas pitää varmasti sekä vedossa että jarrutettaessa. Lamellien toimintaa tehostavat lamellinherättäjät, joiden tehtävänä on varmistaa lamellien nopea reagointi vaihtuviin oloihin.

Nokian Noktop 31 on suunniteltu viime syksynä lanseeratun Nokian NTR-831 kuorma-autonrenkaan pohjalta. Renkaan pintamalli on mallisuojattu kaikilla Nokian Renkaiden päämarkkina-alueilla. Renkaaseen kehitetty kaksoispalakuviointi hyödynnetään myös pinnoitteessa: kaksoispalarakenne tukee rengasta sivusuunnassa ja vakauttaa ajoa.

Nokian henkilöautonrenkaista tuttu kulumisvaroitin parantaa nyt myös pinnoitettujen renkaiden turvallisuutta. Nokian Noktop 31:n kulumismittari osoittaa pinnoitteen uransyvyyden millimetreinä. Autoilija voi varmistaa renkaidensa kunnon tarkistamalla millimetrilukemat kulutuspinnasta.

Nokian Noktop 31:n tuotekehityksessä on tähdätty taloudellisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Innovatiivisten kumisekoitusten lämmönkehitys on alhainen, mikä takaa hyvän kilometrituloksen ja alentaa vierinvastusta. Nokian Noktop 31 ei sisällä lainkaan ympäristöä kuormittavia korkea-aromaattisia öljyjä.

Nokian Noktop 31:n markkina-alueita ovat Pohjoismaat, Keski-Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Tuote tulee markkinoille elokuussa 2000.

Nokian Noktop 31:n käyttökohteet:

- linja-autot
- säiliöautot
- puutavara-autot
- pitkän matkan tavaralinjaliikenne

Lisätietoja:

Markkinointipäällikkö Ari Maunula, Nokian Renkaat Oyj, puh. (03) 340 7521,
matkapuh. 0500 628 413

Johtaja, Pinnoitusmateriaalit Keijo Vikman, Nokian Renkaat Oyj, puh. (03) 340 7519,
matkapuh. 0500 625 879