18. syyskuu 2008 10:56 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka Z SUV – tehorullaajan viileää ylivoimaaNokian Renkaiden tuotekehitys hioi uusimmasta SUV-kesärenkaasta tehokkaan, jämäkän ja mukavan. Suurikokoiset ja voimakkaat katumaasturit vaativat renkailta kovaa kestävyyttä ja virheetöntä suorituskykyä. Samaa tahtovat kuluttajat. Nokian Renkaiden keväällä 2008 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan SUV-kesärenkaan kolme kärkiominaisuutta ovat märkäpito, kestävyys ja ajomukavuus.

Uusi, pohjoisiin äärioloihin täsmätty Nokian Hakka Z SUV vastaa autoilijoiden toiveisiin: se on joutuisasti rullaava, helppo ja täsmällinen käsiteltävä, kevyt ja silti vahva. Uutuus on isokokoinen ja näyttävä, kuitenkin sulavakäytöksinen ja nopea, vähä-ääninen ja äärioloissa viihtyvä erikoistuote.

Karkeille teille ja vaihteleviin kesäsäihin optimoidut ensimmäiset Hakka-kesärenkaat tulivat kuluttajakauppaan keväällä 2007. Moitteeton istuvuus pohjoisiin, vaativiin oloihin ja kuluttajalle lisäarvoa tuova Hakka-turva kuuluvat tuotekonseptin ytimeen. Hakka-kesärenkaat viihtyvät viileällä vyöhykkeellä, mutta eivät pelkää hellettäkään.

Huonokuntoiset tiet kuoppineen ja epätasaisuuksineen, äkisti muuttuva keli ja märkyys ovat Hakka-kesärenkaiden kotikenttää. Siksi niiden hyvät puolet pääsevät vaivatta oikeuksiinsa myös ihanneoloissa ja sileällä asvaltilla.
Uutuusrengas suunniteltiin korkeimpiin nopeusluokkiin. Mittavaan kokovalikoimaan kuuluu V- (210 km/h), W- (270 km/h) ja Y-(300 km/h) nopeusluokan vaihtoehtoa 17-tuumaisesta 22-tuumaiseen. Tuotteen vähittäismyynti alkaa keväällä 2009 Nokian Renkaiden ydinmarkkinoilla Pohjoismaissa, Venäjällä, Ukrainassa ja Kazakstanissa.

Nokian Hakka Z SUV - tehokas, turvallinen ja täsmällinenNokian Hakka Z SUV:n pintamallisuunnittelun valinnat ja ratkaisut liittyvät paljon muuhunkin kuin näyttävään ulkonäköön. Pintamalli kaikkine yksityiskohtineen vaikuttaa olennaisesti renkaan toivottujen piirteiden syntyyn: ajettavuuteen, rullaavuuteen, vaimennuskykyyn ja äänimaailmaan.

Pintamalli luo turvallisuutta ja kohentaa ajotuntumaa. Renkaan tukevoitettu keskialue, jäykkä, sidottu ulko-olkapää sekä teknisesti toimivimmaksi osoittautunut inside-outside –muotoilu varmistavat ajokäytöksen kiitettävyyden. Keskialueen rivat soveltuvat erityisen hyvin nopean ajon renkaisiin: ne lisäävät renkaan turvallista ja täsmällistä tuntumaa.
Nokian Hakka Z SUV kuuluu selvästi Hakka-perheeseen ulkomuotonsa puolesta: se on linjakkaan näköinen epäsymmetrinen rengas, jossa sisä- ja ulkoreunan muotoilu ovat keskenään erilaiset.

Nopeaan ajoon ja vaativimpiin suoritusluokkiin kuuluvan SUV-uutuuden jalka-alue uudistui täysin. Kehänsuuntainen jäykistevyöhyke, saumaton ja luja kaapeli sekä jalka-aluetta tukevoittava kolmiokiila lisäävät ajonautinnon herkkyyttä ja tarkkuutta. Erityisesti SUV-käyttöön huolellisesti räätälöity jalka-alue suojaa myös vannetta. Perusteellisesti harkitun rakenteen etuja ovat nopea ohjausvaste ja matala lämmönkehitys; rengas säilyy viileänä ja toimii virheettömästi kuljettajan käskyihin vastaten.

Jatkokseton nailonvyö lujittaa renkaan rakennetta ja takaa värinättömän ajokäytöksen kaikissa nopeuksissa. Ajomukavuutta lisää hiljainen pintakuvio, joka vaimentaa tien epätasaisuuksia ja kuoppia sekä karkean pinnan herätteitä.

Uusi pinnan kaarevuussäde takaa erinomaisen käsiteltävyydenNokian Hakka Z SUV:n uusi, suora pinnanmuoto kohentaa ajovakautta varsinkin kaarreajossa, kaistanvaihdoissa ja väistöissä. Nokian Hakka Z SUV on looginen ja luontevasti käsiteltävä ääritilanteissakin. Uudistettu pintageometria vähentää myös haitallista lämmönkehitystä kovissa ajonopeuksissa.

Renkaan sisäolkapään muotoilu helpottaa veden poistumista ja pienentää vesiliirron vaaroja. Kiillotetut pitkittäisurat nopeuttavat veden virtaamista pois tien ja renkaan välistä. Urien kiilto viimeistelee renkaan tyylikkään ilmeen.

Cool Zone Concept: luonnonläheinen rypsi yhdistyy kovaan teknologiaanVaativiin oloihin suunnitellun Nokian Hakka Z SUV:n suoritustaso nostettiin luokkansa kärkeen soveltamalla kehitystyössä ja tuotannossa uusinta teknologiaa.

Tärkeimmät innovaatiot eli monikerrospintarakenne, rypsi-silicasekoitus ja uusi pintageometria tekevät Nokian Hakka Z SUV:sta ainutlaatuisen.

Monikerrospintarakenteen alimmaisena on ohut kerros kumisekoitusta, jonka tehtävänä on vähentää lämmönkehitystä ja alentaa siten vierintävastusta. Välikerroksen joustava sekoitus reagoi ohjausliikkeisiin nopeammin kuin perinteinen kumisekoitus. Tiekosketuksesta tulee herkkä ja täsmällinen. Erinomainen ajovakaus korostuu myönteisesti uraisella tiellä.

Karheat tienpinnat vaativat kulutuspintasekoitukselta paljon. Lisäksi sekoituksen pitää toimia erilaisissa lämpötiloissa, jotka saattavat vaihdella liki nollakelin koleudesta hellelukemiin.

Nokian Hakka Z SUV –renkaan kulutuspinnassa käytetään rypsiöljyä, joka on uusiutuva luonnontuote. Rypsiöljy tekee kumista repimislujan ja kestää erinomaisesti ajonaikaista dynaamista rasitusta. Nokian Hakka Z SUV –renkaaseen kehitetty uusi rypsi-silicasekoitus varmistaa myös erinomaisen märkäpidon erityisesti viileissä lämpötiloissa. Uutuussekoitus häivyttää tehokkaasti karheasta asvaltista syntyvän melun. Rengas on hiljainen ja miellyttävä.

Kestävää suorituskykyä ja lisää hyötytehoaKesäsilican ja rypsiöljyn onnistunut liitto pienentää tuntuvasti renkaan vierintävastusta, mikä tarkoittaa pienempää polttoaineen kulutusta, alhaisempia päästöjä ja parantunutta moottorin hyötytehoa.

Nokian Hakka Z SUV –renkaassa on erikoisvahva ja viillonkestävä sivupintasekoitus, kuten kaikissa muissakin Nokian-merkkisissä katumaasturi- ja 4x4-renkaissa.

Nokian Hakka Z SUV –rengasta kehitettiin ja testattiin useita vuosia niin pohjoisen karuilla ja karkeapintaisilla teillä kuin Euroopan nopean ajon radoillakin. Kulutuskestävyyttä kehitettiin perusteellisin laboratoriokokein sekä rankkoja kestotestejä kuluttavilla asvalteilla ajaen.

Lisää turvallisuutta ja vaivatonta käyttömukavuuttaKeskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) kertoo autoilijalle pääurien syvyyden. Turvallinen liikkuminen sadekeleissä pohjoisen uraisilla ja roudan karaisemilla teillä edellyttää renkaiden hyvää kuntoa.

Sivupinnan infokenttään voi merkitä painesuositukset. Oikea ilmanpaine tarkentaa auton ohjausta ja vähentää renkaiden vaurioita. Oikeat paineet heijastuvat suoraan polttoaineenkulutukseen. Säästöä voi syntyä parhaimmillaan jopa puoli litraa sadalla kilometrillä.

Nokian Hakka Z SUV ei sisällä lainkaan haitallisia korkea-aromaattisia öljyjä. Uutuustuote valmistetaan Nokian Renkaiden omissa Suomen- ja Venäjän-tehtaissa puhdistetuista öljyistä mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen.

Maksuton Hakka-turva tuo huolettomia kilometrejäNokian Hakka –kesärenkaat ovat rakenteeltaan lujia. Kestävinä ne eivät rikkoudu normaalikäytössä. Nokian Renkaat myöntää niille tuotevakuutuksella laajennetun takuun eli Hakka-turvan. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti ajokelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Ukrainassa ja Kazakstanissa.

Viisi vahvuutta, joista Nokian Hakka Z SUV tunnetaanAjoturvallisuus:


urheilullinen ajettavuus yhdistyy helppoon käsiteltävyyteen ja varmuuteen, yllätyksettömyyteen

Märkäpito:


viileiden olojen asukki, ottaa huomioon ison ja vahvan auton vaateet, täyttää kuluttajan toiveet, tärkeä turva-asia

Kestävä suorituskyky:


renkaan rakenteellinen kestävyys: SUV-autojen edellyttämää vankkuutta ja jämäkkyyttä; pistojen ja viiltojen kestoa (rypsi-silicasekoituksen ansiosta), matalaa lämmönkehitystä ja siksi matalaa vierintävastusta eli erinomaista moottorin hyötytehoa

Ajomukavuus:


hiljainen, ei piittaa tärinöistä eikä epätasaisuuksista; miellyttävä ajotuntuma; matka etenee mukavasti, varmasti ja vaivattomasti

Ympäristöystävällisyys:


rullaa kevyesti, säästää polttoainetta; tehty rypsistä ja puhdistetuista öljyistä

Lisätietoja: Nokian Renkaat OyjTeppo Huovila
Tuotekehityspäällikkö
puh. 010 401 7701
[email protected]

Petri Niemi
Tuotepäällikkö
puh. 010 401 7646
petrij.niemi(at)nokiantyres.com

Kuvat: www.nokiantyres.com/nokianhakkazsuv

www.nokiantyres.com
Hakka Z SUV -tuotesivu