19. helmikuu 2013 05:41 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Hakka -kesärengasperhe kasvaa:


Uusi Nokian Hakka Black – viileää suorituskykyä nopeaan ajoon
Uusi Nokian eLine – saavuttaa EU-rengasmerkinnän AA-luokituksen

Urheilullinen Nokian Hakka Black ja edistyksellinen Nokian eLine edustavat uusinta rengasteknologiaa. Pohjolan vaihteleviin kesäkeleihin räätälöityyn Hakka-kesärengasperheeseen kuuluvat myös tutut testivoittajat: märän kelin taituri Nokian Hakka Blue, ympäristöystävällinen Nokian Hakka Green ja vankat SUV-renkaat Nokian Hakka SUV sekä Nokian Hakka Z SUV.

Kesä on yllättävien säävaihteluiden aikaa pohjoisessa. Siksi Nokian Renkaat on kehittänyt Nokian Hakka -kesärenkaat. Nokian Renkaiden kesärengasvalikoimasta löytyvät kepeät rullaajat ketterään citymenijään (Nokian Hakka Green), vesiliirtomestarit käytännölliseen perheautoiluun (Nokian Hakka Blue) ja sporttimallit tehokkaampaan menopeliin (Nokian Hakka Black). Kaikki Nokian Renkaiden kesärenkaat ovat suorituskykyisiä ja tarjoavat turvallisen rengasratkaisun pohjoisen ankarille teille.

Nopeaan ajoon suunniteltu uusi Nokian Hakka Black edustaa UHP-kategoriaa, henkilöauton renkaiden kovinta kastia. Sen kokovalikoimaan kuuluu 28 tuotetta 16-tuumaisesta 20-tuumaiseen, nopeusluokissa W ( 270 km/h ) ja Y ( 300 km/h).

Nokian Hakka Black on vaativien ajotilanteiden ammattilainen uuden sukupolven kulutuspintasekoituksen, nanoteknologiaa hyödyntävän monikerrosrakenteen ja nopeaan ajoon kehitetyn pintamallin ansiosta. Se reagoi viipymättä ohjausliikkeisiin, mikä on ehdoton edellytys kun liikutaan turvallisesti äärirajoilla. Tarkan ohjaustuntuman lisäksi tekniset edistysaskeleet näkyvät myös renkaan ajomukavuudessa ja kestävyydessä.

Nokian Hakka Blackiin kehitetty Nordic Intelligent UHP Silica -kulutuspintasekoitus räätälöitiin erityisesti kovaan käyttöön, korkeampiin nopeuksiin. Ainutlaatuisen funktionaalisen kumiseoksen molekyyliketjut muodostavat silicapartikkelien kanssa äärimmäisen vahvan, mutta joustavan yhdistelmän. Laajalla lämpötila-alueella ideaalisesti toimiva kumisekoitus parantaa märkäpitoa niin alkukevään varhaisina aamuina kuin syksyn pimetessä.

Kovassa vauhdissa viihtyvän Nokian Hakka Blackin kulutuspinnan alla olevassa välikerroksessa käytetään pienimolekyylistä nanosilicasekoitusta. Ainutlaatuinen yhdistelmä välittää ohjausliikkeet tuntuvasti nopeammin kuin perinteiset kumisekoitukset. Herkkä ja luotettava tiekosketus korostuu erityisesti kaarreajossa, kaistanvaihdoissa ja väistöissä.

Uusi Hydro Grooves -innovaatio torjuu tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ajoalustan ja renkaan välistä sekä ohjaamalla veden pitkittäisuriin. Keksintö takaa turvallisen ajotuntuman myös sadekelillä.

Lisätietoja Nokian Hakka Black –renkaasta:
www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-black

Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkaBlack
Video: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Tulevaisuuden teknologiaa hyödyntävä Nokian eLine etenee suoraan huipulle ja saavuttaa uuden EU-rengasmerkinnän AA-luokituksenToinen kevään uutuusrengas on Nokian eLine, joka soveltuu pienempiin autoihin, kaikille kuljettajille jotka arvostavat tulevaisuuden ratkaisuja, alan parasta polttoainetehokkuutta ja turvallisia pito-ominaisuuksia. Uusi rengas on konkreettinen osoitus siitä, että vierintävastus ja märkäpito eivät ole toisiaan pois sulkevia ominaisuuksia.

Nokian eLine -renkaassa molemmat ominaisuudet on maksimoitu, heikentämättä renkaan tasapainoista kokonaisuutta. Tämä on edellyttänyt kokonaan uusia rakenneratkaisuja, pintageometrian muutosta ja modernin kumisekoitusteknologian soveltamista.

Vaativaan käyttöön räätälöity kumisekoitus syventää Nokian eLine -renkaan vihreää luonnetta. Polttoainepihi tulokas saavuttaa nopeasti suunnitellun käyttölämpötilan. Energiatehokkaan renkaan vierintävastus on pieni jo ensimetreistä alkaen. Vierintävastuksen osuus ajoneuvon polttoaineenkulutuksesta on noin 20 prosenttia. Se vaikuttaa merkittävästi auton käyttökustannuksiin ja hiilidioksidipäästöihin. EU-rengasmerkinnän mukaisessa luokituksessa parhaimman ja heikoimman renkaan välinen kulutusero (A-G) on huomattava eli noin 0,6 l / 100 km.

Lisätietoja Nokian eLine -renkaasta:
https://www.nokiantyres.com/summer-tyres/nokian-line/=

Kuvia: https://www.nokiantyres.com/nokianeline

Nokian Hakka Blue ja Nokian Hakka Green – luotettavat testivoittajatNokian Hakka -kesärengasperheeseen kuuluvat myös Nokian Hakka Blue ja Nokian Hakka Green. Käytännöllisiin perheautoihin suunnattu Hakka Blue torjuu tehokkaasti vesiliirtoa ja Hakka Green on nimensä mukaisesti kevyesti rullaava, ympäristöystävällinen rengas pienempiin autoihin. Hakka-perheen järeämmät perheenjäsenet, citymaastureihin tarkoitetut Nokian Hakka SUV ja Nokian Hakka Z SUV antavat luotettavan pidon ja tasapainoiset ajo-ominaisuudet isoille, suorituskykyisille SUV-autoille. Kaikki renkaat ovat tunnettuja testivoittajia.

Hakka-kesärengasperheen kumisekoitukset ja pintamallit on räätälöity pohjoisen karkeille teille. Nokian Hakka -kesärenkaat selviytyvät loistavasti kaikista Pohjolan kesän aikana vallitsevista keleistä. Ne käyttäytyvät yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestävät hyvin kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita.

Hakka-konsepti antaa lisäturvaaNokian Renkaiden ainutlaatuiseen Hakka-konseptiin kuuluvat myös Hakka-turva ja Hakka-tiepalvelu, jotka tuovat lisää mielenrauhaa pohjoisen teille. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Hakka-turva on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään yhden vuoden renkaan ostohetkestä. Hakka-tiepalvelu varmistaa, että pääset perille pahimpanakin mahdollisena päivänä. Jos rengas rikkoutuu tienpäällä, soitto riittää ja tiepalvelu saapuu avuksi.

Kuvia:

Hakka Blue: www.nokiantyres.com/hakkablue
Hakka Green: www.nokiantyres.com/hakkagreen
Hakka SUV: www.nokiantyres.com/hakkasuv
Hakka Z SUV: www.nokiantyres.com/hakkazsuv

Lisätietoja Nokian Hakka Blue:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-blue/

Lisätietoja Nokian Hakka Green:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-green/

Lisätietoja Nokian Hakka SUV:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-suv/

Lisätietoja Nokian Hakka Z SUV:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-z-suv/

Hakka-turva: www.nokianrenkaat.fi/hakkaturva

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,
Tuotekehityspäällikkö
Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom