28. tammikuu 2019 14:45 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Mielenrauhaa talviurakointiin: Nokian Hakkapeliitta LT3 – uusi premium-talvirengas kevytkuorma-autoihin

Nokian Hakkapeliitta LT3 -talvirenkaassa yhdistyy poikkeuksellisen hyvä ajovakaus ja talvipito vahvaan rakenteeseen ja kestävyyteen. Vaativaan talvikäyttöön suunniteltu Nokian Hakkapeliitta LT3 on luotettava ja turvallinen niin jäisillä tienpinnoilla kuin lumipeitteisillä työmaillakin. Erikoistalvirenkaan kestävyyden maksimoimiseksi Nokian Renkaat esittelee maailman ensimmäisen kovaan käyttöön räätälöidyn, ruostumattoman nastainnovaation. Uusi Nokian Hakkapeliitta LT3 täydentää uudistetun Nokian Hakkapeliitta –talvirengasperheen, joka tarjoaa laajan valikoiman tuotteita henkilöautoihin, katumaastureihin sekä pakettiautoihin.

Mielenrauhaa talviurakointiin: Nokian Hakkapeliitta LT3 – uusi premium-talvirengas kevytkuorma-autoihin

Uusi Nokian Hakkapeliitta LT3 on suunniteltu erityisesti vaativaan talvikäyttöön, ja se tarjoaa huippuluokan turvallisuutta, vakautta ja kestävyyttä sekä ammattikäyttöön että päivittäiseen ajoon. Erinomaisten talviominaisuuksien ja vahvan rakenteen lisäksi Nokian Hakkapeliitta LT3 erottuu edeltäjistään ainutlaatuisten nastainnovaatioiden ja lisääntyneen urasyvyyden ansiosta. Talviturvallisuuden edelläkävijänä ja jopa yli 100 talviturvallisuuspatentin haltijana Nokian Renkaat suunnitteli Nokian Hakkapeliitta LT3 talvirenkaaseen täysin uudenlaisen nastaratkaisun. Uusi ratkaisu on suunniteltu erityisesti raskaaseen käyttöön ja karuihin talviolosuhteisiin.

Nokian Hakkapeliitta LT3:n kattava ja moderni kokovalikoima sisältää 16 tuotetta 16–20 tuuman kokoluokissa. Nopeusluokka on Q (160 km/h), ja rengas tulee kuluttajien saataville syksyllä 2019. Nokian Hakkapeliitta LT3:n päämarkkina-alueet ovat Pohjoismaat, Pohjois-Amerikka, Keski-Eurooppa ja Venäjä.

Ensiluokkaista talviturvallisuutta

Renkaat ovat ensimmäinen puolustuslinja kaikkein vaativimmissa olosuhteissa. Suurimpia haasteita talviliikenteessä ja vaarallisissa ajo-olosuhteissa ovat jarrutusteho, kaarrepito sekä kaistanvaihdot pakkautuneella lumella. Raskaille ajoneuvoille vetokyky on erityisen tärkeää. Nokian Renkaiden kuuluisat Hakkapeliitta-talvirenkaat on suunniteltu kesyttämään äärimmäisimmätkin talviolosuhteet turvallisesti ja luotettavasti.

Ajaminen lumisilla ja jäisillä teillä raskaan kuorman kanssa voi olla rasittavaa erityisesti renkailla, joita ei ole suunniteltu tähän tarkoitukseen. Nokian Hakkapeliitta LT3 on tehty raskaisiin nelivetoautoihin ja pick-upeihin, ja se on täydellinen kumppani auraukseen tai perävaunun hinaamiseen kylmien talvikuukausien aikana. Siinä on uusi, aggressiivinen pintakuvio, joka poistaa tehokkaasti lunta ja loskaa renkaan ja tien välistä. Kulutuspinnan keskiosan muotoilu parantaa vakautta ja ohjausvastetta, kun taas räätälöidyt lamellit tarjoavat erinomaista vetokykyä ja kaarrepitoa. Uudessa nuolimaisessa pintakuviossa on syvemmät urat, jotka parantavat loskaliirron torjuntaa sekä puhdistuvuutta syvässä lumessa.

Ruostesuojaus parantaa kestävyyttä

Uuden Nokian Hakkapeliitta LT3:n tärkein ominaisuus on uudistettu nastateknologia. Nokian Renkaiden uusi Arctic Stud -nastakonsepti koostuu täysin uudesta nastamallista ja runkomateriaalista, jotka parantavat kestävyyttä raskaassa käytössä sekä karuissa talviolosuhteissa. Nastat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä lisää sekä tyyliä että toimivuutta.

Ruostumattoman teräksen ansiosta rengas kestää suolatuilla teillä pitempään. Huippuluokan talvipidon ja käsiteltävyyden optimoinnin lisäksi se pitää myös renkaan ulkonäön tyylikkäänä.

– Uuden, funktionaalisen muotoilun ansiosta nastakonsepti tarjoaa äärimmäistä pitoa liukkaisiin tieolosuhteisiin sekä enemmän turvallisia kilometrejä. Ankkurinastassa on tähden muotoinen kovametallitappi ja pohjalaipan muotoilu on uusittu. Nastan runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä parantaa kestävyyttä vaativassa käytössä ja estää nastan ruostumisen. Uuden materiaalin lisäksi nastat kohdistetaan reikiinsä uuden pohjalaipan avulla. Uudet nastat ovat 12,7 mm pitkiä, siis kaksi millimetriä pidempiä kuin edellisessä mallissa. Nastojen kuluminen kestää näin kauemmin, selventää Tommi Ajoviita, Nokian Renkaiden kehityspäällikkö.

Uuden Nokia Hakkapeliitta LT3:n urasyvyyttä on kasvatettu 13,5 millimetriin ja korkeamman kuormaindeksin (>121) malleissa 14,5 millimetriin. Lisätyn kulutuspinnan ja paremman nastojen kiinnityksen ansiosta rengas on kestävämpi ja tarjoaa enemmän ajokilometrejä.

Kestävä rakenne, enemmän kilometrejä

Tehokkaat ja raskaat ajoneuvot vaativat renkailta paljon. Renkaan pitää olla vahva ja jäykkä, jotta korkea ja painava ajoneuvo pysyy vakaana haastavissakin olosuhteissa. Uudessa Nokian Hakkapeliitta LT3:ssa on vahva LT-runkorakenne, joka hallitsee korkeita pyöräkuormia tarkasti ja turvallisesti. Vahvaa runkorakennetta käytetään myös optimoimaan vaihtelevissa tieolosuhteissa vaadittavaa kestävyyttä.

Hyvää kestävyyttä täydentää erittäin hyvin repeämiä ja viiltoja kestävä pintaseos. Erityisesti raskaaseen käyttöön suunniteltu Arctic Grip –kumiseoksen ansiosta rengas on kestää paremmin ja tarjoaa enemmän ajokilometrejä.

Edelliseen Nokian Hakkapeliitta LT2 -malliin verrattuna uuden Nokian Hakkapeliitta LT3:n pitoa ja ajettavuutta jäällä sekä lumella on parannettu huomattavasti. Nokian Hakkapeliitta LT3 tarjoaa myös parempaa pitoa märissä ja loskaisissa olosuhteissa.

Lisäsuoja pidentää käyttöikää

Renkaan sivupinnan vaurioituminen vaatii usein korvaavan renkaan hankinnan. Aramid Sidewall -teknologia tarjoaa uudenlaista kestävyyttä ja suojaa vaativiin ajo-olosuhteisiin. Renkaan sivupinnan kumiseoksessa käytetty vahva, synteettinen Aramid-kuitu vahvistaa sivupintaa ja auttaa rengasta torjumaan iskuja ja viiltoja, jotka voisivat muuten helposti rikkoa sen. Renkaan rikkoutuminen vahingossa voi tulla kalliiksi, mutta rengasta sivusuuntaisilta iskuilta suojaava Aramid-sivupinta voi jopa torjua vahingon kokonaan.

– Talvi asettaa kuljettajille monia haasteita. Lumen ja jään peittämien teiden lisäksi roudan heikentämässä asfaltissa voi olla kuoppia ja halkeamia. Aramid-sivupintojen tarjoama lisäturva takaa kuljettajille lisää huolettomia hetkiä ratin takana. Mahdollisesti vaarallinen ja kallis renkaiden rikkoutuminen voidaan välttää, Ajoviita sanoo.

Patentoitua turvallisuutta

Turvallisuutta lisää kulutuspinnassa oleva Nokian Renkaiden patentoima Winter Safety Indicator (WSI) -kulumisilmaisin. Se näyttää jäljellä olevan kulutuspinnan määrän prosentteina yhdessä lumihiutalesymbolin kanssa. Lumihiutale pysyy näkyvissä neljän millimetrin kulutuspintaan asti. Kun lumihiutale on kulunut pois, suosittelemme uusien talvirenkaiden hankkimista turvallisuuden varmistamiseksi.

Myös infoalueen asennuspaikka- ja paineilmaisimet parantavat turvallisuutta. Infoalueelle on mahdollista kirjata oikea rengaspaine sekä asennuspaikka renkaita vaihdettaessa. Mukavuutta ja turvallisuutta lisää myös ylimääräinen alue, johon voi kirjata pyöränpulttien kiristysmomentit.

Nokian Hakkapeliitta LT3 – Mielenrauhaa talviurakointiin 

  • Turvallisuutta ja luotettavuutta äärimmäisiin talviolosuhteisiin 
  • Maailman ensimmäiset ruostumattomasta teräksestä valmistettujen nastojen ansiosta rengas kestää suolatuilla teillä pitempään 
  • Tukea ja vakautta raskaille kuormille

Pääinnovaatiot:

Arctic Stud -nastakonsepti:
Ei korroosiota, enemmän turvallisia kilometrejä. Nastan uusi malli ja materiaali parantavat kestävyyttä raskaassa käytössä ja karuissa talviolosuhteissa. Ruostumattomat teräsnastat lisäävät sekä tyyliä että toimivuutta. Ruostumattoman teräksen ansiosta rengas kestää suolatuilla teillä pitempään ja sen ulkonäkö säilyy tyylikkäänä.

Aggressiivinen, syvään uurrettu pintamalli. Tehokas lumen ja loskan poisto. Kulutuspinnan keskiosan muotoilu parantaa vakautta ja ohjausvastetta, kun taas räätälöidyt lamellit tarjoavat erinomaista vetokykyä ja kaarrepitoa. Syvemmät urat parantavat loskaliirron torjuntaa ja puhdistuvuutta.

Arctic Grip -kumiseos. Erinomainen ajosuorite ja viiltosuojaus. Erittäin hyvin repimistä ja viiltoja kestävä pintakumiseos on kehitetty raskaaseen käyttöön.

Lamellinherättäjät. Vahvaa pitoa lumella ja jäällä. Kulutuspinnan reunoilla olevat lamellinherättäjät parantavat lamellien tehoa. Lamellinherättäjät takaavat ajoturvallisuuden nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa, kun leveämpi lamelli aukaisee kapeamman toimintaan. Tämä toiminto tuo lisää pitoa kaikkein liukkaimpien kelien ääritilanteisiin, kun tuntuma tiehen on lähes olematon.

Jarrutustehostimet parantavat jarrutuspitoa. Kuviopaloissa olevat jarrutustehostimet parantavat jarrutuspitoa lumella. Jarrutustehostinten särmikäs kuvio parantaa erityisesti lumipitoa.

Aramid Sidewall -teknologia. Äärimmäistä kestävyyttä. Äärimmäisen vahvat Aramid-kuidut vahvistavat renkaan sivupintoja tarjoten lisää kestävyyttä ja suojausta vaativiin ajotilanteisiin. Kuitu auttaa rengasta torjumaan iskuja ja viiltoja, jotka voisivat muuten helposti vaurioittaa sitä.

Lataa tuotekuvia ja videoita

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj 
Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. 010 401 7621 
matti.morri @nokiantyres.com

Tuotepäällikkö Marko Saari, puh. 010 401 7339 
[email protected]