8. elokuu 2019 10:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Maansiirtorenkaiden uudet tuulet – Nokian Renkaat esittelee monipuolisia, urakointia tehostavia uutuuksia Maxpo-messuilla

5. syyskuuta starttaava maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden suurtapahtuma Maxpo tuo jälleen alan toimijat ja kiinnostuneen yleisön Hyvinkään lentokentälle. Nokian Renkaat esittelee paikalla uusia tuotteita ja rengaskokoja monipuolisen urakoinnin kaikkiin työvaiheisiin kaivinkoneesta kuorma-autoon.  

Nokian Raskaat Renkaat, Nokia, 8. elokuuta 2019 – 5. syyskuuta starttaava maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden suurtapahtuma Maxpo tuo jälleen alan toimijat ja kiinnostuneen yleisön Hyvinkään lentokentälle. Nokian Renkaat esittelee paikalla uusia tuotteita ja rengaskokoja monipuolisen urakoinnin kaikkiin työvaiheisiin kaivinkoneesta kuorma-autoon.

Kehittyvä urakointityö esittää uusia vaatimuksia myös renkaille. Raskaammat ja tehokkaammat koneet vaativat renkailta kantavuutta ja kestävyyttä, samalla kuin maaperää tulisi vaurioittaa mahdollisimman vähän. Oikein valitut renkaat tukevatkin tehokkuutta, taloudellisuutta ja ympäristöystävällisyyttä työssä kuin työssä.

”Nokian Renkaat panostaa tuotekehitykseen, joka vastaa todellisiin tarpeisiin”, sanoo Tuomas Färlin, Nokian Renkaiden OTR-renkaiden liiketoimintajohtaja. ”Eräs selvä trendi on tarve monikäyttöisyyteen – niin vaihtelevien urakoiden kuin vaihtuvien vuodenaikojenkin suhteen.”

Maxpossa Nokian Renkaiden osastolla monikäyttöisyyden teema näkyy rengasuutuuksissa, jotka soveltuvat erilaisille koneille ja vaihteleviin olosuhteisiin. Alla muutamia nostoja osastolla nähtävistä ja koettavista uusista tuotteista:

Uutta kaivinkoneille ja traktorikaivinkoneille

Uusi palakuvioinen Nokian Ground Kare on kaivinkoneiden ja traktorikaivinkoneiden rengas, joka tarjoaa hyvän pidon pehmeillä alustoilla, maaperälle hellävaraisen matalan pintapaineen sekä erinomaisen vakauden ja maantieominaisuudet. Renkaan kantavuus on hyvä, mikä mahdollistaa raskaatkin koneet ja lisälaitteet. Lisäksi Nokian Ground Kare -renkaasta on saatavilla puoliksi kuvioitu erikoisversio rautatiekäyttöön.

Uusia kokoja, uusia mahdollisuuksia

Nokian Hakkapeliitta Loader sekä Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaat edustavat joustavinta vaihtoehtoa ympärivuotiseen urakointiin. Uusien kokojen myötä yhä useampi kone hyötyy modernista rengasteknologiasta:

Nokian Hakkapeliitta Loader on pyöräkuormaajan rengas, joka on optimoitu parhaaseen talvipitoon ja kestämään pitkään myös kesällä sekä karkeilla pinnoilla. Alunperin valikoimassa olivat rengaskoot 17.5R25, 20.5R25 ja 23.5R25, mutta alkuvuodesta 2019 saatavilla on ollut myös erityisesti tiehöyliin sopiva koko 14.00R24. Näin myös tienhoito vaativissa oloissa voi hyötyä uudesta pidosta ja kestävyydestä.

Nokian Hakkapeliitta TRI -renkaan ominaisuudet tehostavat katujen ja asuinalueiden lumenpoistoa ja muuta talviurakointia, eikä muidenkaan vuodenaikojen ominaisuuksista ole tingitty. Vuosien varrella renkaan kokovalikoima on kasvanut kattamaan traktorien ja traktorikaivinkoneiden lisäksi myös kompaktit työkoneet ja esimerkiksi pienkuormaajat. Uusimmat koot ovat 340/80R18, 400/60R18, 360/80R20, 400/70R20, 460/70R24, 500/70R24, 540/70R24 sekä 600/70R34.

Työmaalta maantielle

Nokian R-Truck -rengassarja on suunniteltu on- ja offroad-käytön haasteisiin. Sarjassa on vaihtoehto jokaiselle akselipaikalle, ja renkaat toimivat hyvin niin maanteillä kuin kivisillä maansiirtotyömailla ja savisilla metsäteilläkin. Kesästä 2019 alkaen Nokian R-Truck Trailer -perävaunun renkaasta on saatavilla uudet koot 265/70R19.5 ja 275/70R22.5 vaativaan on- ja offroad-käyttöön puutavaraperävaunuissa. Ne soveltuvat hyvin myös muuhun renkaan pitoa ja puhdistuvuutta vaativaan perävaunukäyttöön. 

Tavataan Hyvinkäällä

Maxpo -tapahtuma tarjoaa harvinaisen kattavan läpileikkauksen maarakennus- ja ympäristönhoitourakoinnin kalustosta ja toimijoista Suomessa. Siksi myös Nokian Renkaat on mukana esittelemässä, miten renkaat laajentavat urakoinnin mahdollisuuksia.

”Koneet, työnohjaus ja koko prosessi kehittyvät koko ajan turvallisemmiksi, tehokkaammiksi ja ympäristöystävällisemmiksi”, Färlin toteaa. ”Oikein valitut renkaat vauhdittavat tätä kehitystä ja tuovat mielenrauhaa jokaiseen työpäivään.”

Lisätietoja:

Valokuvat ja lehdistömateriaalit:

Tuotesivut:

Tekninen opas: www.nokiantyres.com/heavytiremanual

Yrityksen sivusto: www.nokiantyres.com/heavy 

Toni Silfverberg, myynti- ja markkinointijohtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy [email protected], puh. 010 401 7854

Tuomas Färlin, liiketoimintajohtaja, OTR, Nokian Raskaat Renkaat Oy [email protected], puh. 010 401 7819