9. maaliskuu 2020 14:30 kategoriassa Yhtiöuutiset

Kaupallinen tuotanto käynnistyi Nokian Renkaiden Yhdysvaltain tehtaalla

Nokian Renkaat, 9.3.2020 – Nokian Renkaiden Yhdysvaltain tuotantolaitoksessa valmistetaan renkaita pohjoisamerikkalaisten kuljettajien tarpeisiin.

Nokian Renkaat on aloittanut renkaiden kaupallisen tuotannon Yhdysvaltain tehtaallaan. Tennesseen osavaltiossa, Daytonissa sijaitsevan tehtaan kaupallinen tuotanto avattiin aikataulussaan.

Tehtaalla valmistetaan tuotteita, jotka on räätälöity pohjoisamerikkalaisten kuljettajien tarpeisiin, ja se palvelee yhtiön tavoitetta kaksinkertaistaa myyntinsä alueella vuosina 2018–2023. Nokian Renkaat valmisti ensimmäisen koerenkaan tehtaalla 1.7.2019 ja sertifioi jatkuvasti uusia rengasmalleja ja -kokoja.

”Kaupallisen tuotannon käynnistyminen Daytonin-tehtaalla on merkittävä välietappi asiakkaillemme ja työntekijöillemme”, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen sanoo.

Yli 77 000 neliön tehdaskompleksi on yksi alan edistyneimpiä renkaiden tuotantolaitoksia. Sen automatisoitujen prosessien avulla luodaan premium-luokan all-season- ja all-weather-renkaita Pohjois-Amerikan kuljettajien tarpeisiin.

Nokian Renkaat työllistää tehtaassa lopulta noin 400 henkeä. Tällä hetkellä tehtaalla työskentelee hieman yli 100 henkeä.

”Daytonin tehdas on meille olennaisen tärkeä kasvun moottori Pohjois-Amerikassa, ja olemme tyytyväisiä siihen, että se alkaa tuottaa premium-lisäarvoa asiakkaillemme ja kuljettajille aikataulun mukaisesti”, Amerikan liiketoiminta-alueen johtaja Mark Earl toteaa. ”Sen ansiosta voimme lyhentää toimitusaikoja, tyydyttää tuotteidemme kasvavaa kysyntää ja auttaa samalla tätä Tennesseen kaakkoisosan yhteisöä kasvamaan.”

Nokian Renkaat aloitti tehtaan rakennustyöt syyskuussa 2017. Se on yhtiön kolmas tuotantolaitos Nokialla ja Venäjän Vsevolozhskissa sijaitsevien tehtaiden lisäksi. Yhtiö vietti tehtaan virallisia avajaisia lokakuussa.

Myöhemmin vuonna 2020 tehdasalueella vihitään käyttöön auringosta sähkönsä saava hallintorakennus. Yhtiö rakentaa tontille myös pitkälle automatisoitua varastoa, jossa on tilaa jopa 600 000 renkaalle. Tulevina kuukausina ja vuosina yhtiö myös esittelee uusia tuotteita Pohjois-Amerikan autoilijoille.

 

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja

Kuvia ja videoita tuotantolaitoksesta on täällä.

Lisätietoja: Wes Boling, Markkinointiviestintäpäällikkö, [email protected], puh. +1 629 204 0702