18. syyskuu 2019 11:45 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Kaksi uutta kokoa laajentavat Nokian Mine King E-4 -kaivosrenkaan käyttömahdollisuuksia pora-alustoissa ja kaivosajoneuvoissa

Maanalaiseen kaivoskäyttöön tarkoitettu Nokian Mine King E-4 -rengas on lajissaan yksi erikoistuneimmista tuotteista. Sen suunnittelussa on tehty yhteistyötä niin loppukäyttäjien kuin erään maailman johtavan poralaitevalmistajankin kanssa. Renkaan ominaisuudet on huolella tasapainotettu vastaamaan maanalaisen kaivosympäristön moniin haasteisiin, ja uusien kokojen myötä yhä useampi kaivosajoneuvo pääsee hyötymään niistä.

Kaksi uutta kokoa laajentavat Nokian Mine King E-4 -kaivosrenkaan käyttömahdollisuuksia pora-alustoissa ja kaivosajoneuvoissa

Maanalainen kaivostyö asettaa renkaalle erityisiä vaatimuksia. Terävät, liukkaat kivet asettavat kestävyyden koetukselle, mutta myös koneiden rajoitettu koko ahtaissa tiloissa sekä tiukat turvallisuusvaatimukset tulee ottaa huomioon. Kun rengas on suunniteltu alusta alkaen näihin vaativiin oloihin, se täydentää hyvin koneen ominaisuuksia mahdollistaen turvallisemman ja tehokkaamman työskentelyn.

“Yksi lähtökohdista Nokian Mine King E-4 -renkaan suunnittelussa oli kompakti koko yhdistettynä hyvään kantavuuteen”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Eva-Leena Varpe. ”Sen ansiosta rengas auttoi optimoimaan uuden pora-alustamallin koon tehokkaampaa tilankäyttöä ajatellen.”

Ominaisuuksia eri käyttöihin

Pora-alustojen lisäksi Nokian Mine King E-4 soveltuu muihinkin kaivostöihin. ”Renkaan ominaisuudet hyödyttävät mitä tahansa kaivosajoneuvoa”, Varpe sanoo. ”Pito, turvallisuus, pistonkesto, pitkä käyttöikä – olemme kuunnelleet kaivosalan tarpeita tarkasti ja luoneet niihin sopivan tuotteen.”

Renkaan vankka rakenne mahdollistaa jopa 10 baarin rengaspaineen, mikä parantaa kantavuutta. Terävät olkapäät ja laaja kosketuspinta maahan puolestaan lisäävät pitoa liukkailla, märillä kivisillä rampeilla.

Keskeinen ominaisuus on myös renkaan viillon- ja pistonkesto. Eva-Leena Varpen mukaan kyseessä on kahden tekijän summa. ”Voidaan sanoa, että puolet kestävyydestä tulee renkaan vahvasta ja jämäkästä pintakuviosta, joka puhdistuu hyvin”, hän purkaa. ”Toinen puoli taas on kaivoskäyttöön suunniteltu kumiseoksemme, joka minun mielestäni on markkinoiden paras.”

Uusia kokoja

Ensimmäinen Nokian Mine King E-4 -koko oli 14.00-20, ja syksyllä 2019 rengasperhettä täydentävät koot 12.00-20 ja 14.00-24. Niiden myötä samat renkaat tuttuine ominaisuuksineen voidaan asentaa useimpiin kaivoksessa käytettäviin ajoneuvoihin.

”Uudet koot myös korvaavat eräät vanhemmat renkaat, joiden valmistus lopetetaan myöhemmin”, Eva-Leena Varpe kertoo. ”Nokian Mine King E-4 on kuitenkin selkeä päivitys entiseen verrattuna.”

Koot ja saatavuus

14.00-24 – elokuu 2019

12.00-20 – syyskuu 2019

Lisätietoja ja kuvia:

Kuvat ja lehdistömateriaali: www.nokiantyres.com/minekinge4PR

Tuotesivu: www.nokiantyres.com/minekinge4

Yrityssivusto: www.nokiantyres.com/heavy

Toni Silfverberg, myynti- ja markkinointijohtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy 
[email protected], puh. 010 401 7854

Eva-Leena Varpe, tuotepäällikkö OTR, Nokian Raskaat Renkaat Oy 
[email protected], puh. 040 1801648