11. marraskuu 2019 10:15 kategoriassa Artikkelit

Hyväntekeväisyyspyöräilyn keräyssumma kohosi yli miljoonan euron

Suomen myyntijohtajamme Marko Mäkelä oli mukana Tampereen Team Rynkeby - God Morgon -joukkueessa, joka pyöräili heinäkuussa Pariisiin kerätäkseen rahaa syöpäsairaille lapsille. Suomen joukkueiden lahjoitussumma oli ennätykselliset 1 107 327 euroa. 

Team Rynkeby - God Morgon on vuonna 2002 perustettu hyväntekeväisyysprojekti, jossa on mukana lähes 2 100 pyöräilijää ja 500 avustajaa 56 joukkueessa. Nokian Renkaat oli yksi Tampereen joukkueen kultasponsoreista, joka lahjoitti keräykseen 2500 euroa. 

1 330 kilometrin matka Tampereelta Pariisiin kesti reilun viikon ja päivittäiset ajokilometrit vaihtelivat matkan aikana sadan ja kahdensadan välillä maastosta riippuen. Hienon kokemuksen lisäksi Marko sai joukkueesta uusia ystäviä. Mieltä lämmitti myös työyhteisön kannustus koko projektin ajan. 

– Muiden tuki on todella arvokas asia. Tuntuu, että olen onnistunut työssäni, kun oma porukka eli matkassa mukana, Marko sanoo. 

Ensi vuonna Suomesta polkee Pariisiin jo kahdeksan joukkuetta. Myös Marko on mukana Tampereen joukkueessa toisen kerran hyvän asian puolesta.