11. heinäkuu 2019 15:02 kategoriassa Yhtiöuutiset

Ensimmäinen koerengas valmistui Nokian Renkaiden Yhdysvaltojen tehtaalla

Nokian Renkaat, 11.7.2019 – Nokian Renkaiden Yhdysvaltojen tuotantolaitoksen rakennustyöt ovat aikataulussa, ja renkaiden kaupallinen valmistus on alkamassa vuoden 2020 alkupuolella.

Nokian Renkaat on valmistanut ensimmäisen koerenkaan Tennesseen Daytonissa rakenteilla olevassa tehtaassaan.

Ensimmäinen rengas, joka oli Nokian eNTYRE 2.0 koossa 205/55R16, käynnisti Daytonin-tehtaan koevalmistuksen. Yhtiö aloittaa renkaiden kaupallisen valmistuksen ensi vuoden alkupuolella. Daytonin-tehdas toimii Nokian Renkaiden Pohjois-Amerikan kasvustrategian vauhdittajana. Yritys aikoo kaksinkertaistaa myyntinsä alueella vuoteen 2023 mennessä.

”Ensimmäisen renkaan valmistuminen on merkittävä askel tuotantotiimille, kaikille Pohjois-Amerikan työntekijöillemme sekä tiimeillemme kaikkialla maailmassa”, totesi Nokian Renkaiden Amerikan liiketoiminta-alueen johtaja Mark Earl. ”Asiakkaamme hyötyvät uuden tehtaan myötä laajemmasta tuotevalikoimasta ja paremmasta palvelusta.”

Nokian Renkaat valmistaa Daytonissa vuoden loppuun mennessä tuhansia renkaita testaus- ja kalibrointitarkoituksiin. Tehtaan vuotuinen kapasiteetti vuonna 2023 on neljä miljoonaa rengasta, ja sitä on mahdollista kasvattaa.

Tehdas on 360 miljoonan dollarin (n. 320 milj. €) investointi, jonka avulla Nokian Renkaat voi valmistaa Pohjois-Amerikkaa varten räätälöityjä premium-tuotteita, laajentaa asiakaskuntaansa ja vahvistaa nykyisiä asiakassuhteitaan.

Koetuotannon ollessa nyt käynnissä Nokian Renkaat alkaa kasvattaa tehtaan työntekijätiimiä. Tehdas työllistää tällä hetkellä noin 70 henkeä. Kun neljän miljoonan renkaan vuosikapasiteetti saavutetaan, tehtaalla työskentelee noin 400 henkeä,

Tehtaan tuotantotiimi palasi hiljattain intensiiviseltä kuuden viikon koulutusmatkalta Nokian Renkaiden Venäjän- ja Suomen-tehtailta. Koulutusmatka perehdytti työntekijät yrityksen tuotantoprosesseihin sekä esitteli heille sen turvallisuutta korostavan kulttuurin.

”Tavoitteemme on olla Tennesseen lounaisosan paras työpaikka”, toteaa Peter Chia, Daytonin-tehtaan Operations Director.

Nokian Renkaat Oyj

Päivi Antola
Johtaja, Sijoittajasuhteet ja konserniviestintä

Lisätietoja:

Mark Earl, Senior Vice President, puh. +1 629 401 4902

Lisämateriaalit ja yhteydenottopyynnöt:

Wes Boling, Marketing Communications Manager, puh. +1 629 204 0702

[email protected]